Lyon – Rennes 1:2 (kon.) | Toulouse – Monaco 1:1 (kon.) | Nantes – Remeš 1:0 (kon.)
GFC Ajaccio – Angers 0:2 (kon.) | Nice – Caen 2:1 (kon.) | Bastia – Guingamp 3:0 (kon.)
konec
GFC Ajaccio
0:2 (0:2)
Angers SCO
Sobota 22.08.2015, 20:00 • Stade Ange Casanova, Ajaccio • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání dvou nováčků je u konce! GFC Ajaccio nemělo v utkání s Angers SCO dobrý vstup do zápasu a prohrálo 0:2!

    První poločas na Stade Ange Casanova nabídl atraktivní fotbal plný emocí a tvrdých zákroků. Hned ve druhé minutě se hostující Angers dostalo do vedení zásluhou přesné hlavičky Cheikha N´Doyeho! Domácí tým byl po obdržené brance aktivnější, nicméně ve 20. minutě se prosadili znovu hosté! Cheikh N´Doye byl důrazný ve vápně a zaznamenal svou druhou branku v utkání. Velkou šanci měl v závěru opět N´Doye, který však tentokrát brankáře Mauryho nepřekonal.

    Ve druhém poločase se hrál velmi otevřený fotbal. Domácí měli velké štěstí v 66. minutě, kdy nejdříve N´Doye trefil tyč a následně Mangani břevno! Závěrečný tlak domácích nepřišel a hosté se mohou radovat z tříbodového vítězství!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:55:07)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí Alexandre Coeff předvedl v souboji s Andreuem ukázkový šlapák a zcela zaslouženě vidí žlutou kartu!
     
    90+2
    Do útoku se však dostali hosté, kteří postupovali po pravé straně. Z tohoto prostoru nakonec odcentroval Manceau, který hledal N´Doyeho. Pro míč si však došel gólman Maury.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Abdoul Razzagui Camara, přichází Goran Karanovic.
     
    89
    Hostující celek se již pokouší pouze šetřit čas a jakmile dostane míč na své kopačky, volí razantní odkop na polovinu soupeře.
     
    88
    Hostující celek rozhodně s rozehrávkou nikterak nespěchal. Dobrou minutu a půl Angers dokázalo ušetřit. Rozehrávky se ujal Mangani, jehož centr odvrátila obrana Ajaccia. Za vápnem se opřel do míče Ketkeophomphone. Jeho střelu však lapil gólman Maury.
     
    86
    Domácí obránce Sylla teď neudržel nervy na uzdě a vlét do souboje se středopolařem Dorem. Hráč Angers navíc zůstává ležet na trávníku, přicházejí lékaři.
     
    85
    Domácí zahrávali rohový kop, který si vzal na starost Larbi. Jeho centr však nikoho z jeho spoluhráčů nenašel. Následně se však na hranici vápna dostal ke střele Mayi, který mířil pouze do středu branky, kde stál připravený Butelle!
    84. Domácí kouč byl vykázán z lavičky
     
    84
    Teď měli domácí ideální možnost na vstřelení kontaktní branky! Coeff našel dlouhým centrem ve vápně hlavu Youga, který sklepl míč pro Pujola. Střídající hráč však nepřekonal Butelleho.
     
    82
    Domácí kouč měl nějaké slovní připomínky směrem k rozhodčímu. Hlavní arbitr následně kouče Laureye vykazuje na tribunu!
     
    81
    Velkou chybu předvedlo domácí Ajaccio v blízkosti vápna svého soupeře a Angers mohlo jít do protiútoku. N´Doye však poslal svému spoluhráči otřesnou přihrávku a bylo po akci!
     
    79
    Mohamed Larbi naštěstí své zranění rozchodil a může pokračovat ve hře. Ajaccio navíc vyčerpalo všechny možnosti ke střídání, tudíž by muselo dohrávat o deseti.
     
    78
    Hodně smolně zatím probíhá dnešní utkání pro Mohameda Larbiho. Domácí hráč je na hřišti pouhé dvě minuty a už je ošetřován. Ve středu hřiště špatně došlápl a za pomoci lékařů odchází za postranní čáru.
     
    77
    Teď však domácí Ajaccio propadlo na útočné polovině a Angers šlo opět do rychlého protiútoku. Po levé straně postupoval vpřed N´Doye, který poslal před branku nadýchaný centr. Nabíhající Ketkeophomphone však nebyl dostatečně rychlý.
     
    75
    Střídání v týmu GFC Ajaccio: ze hřiště odchází Jérôme Le Moigne, přichází Mohamed Larbi.

    Jan Havlovic

    Branky: 2. N'Doye (Andreu), 20. N'Doye

    Karty:   90+3. Coeff (GFC) – 30. Andreu (AGR), 73. Thomas (AGR)


    GFC Ajaccio: Maury – Coeff, Filippi, P. Martinez, Sylla – Ducourtioux, Le Moigne (75. Larbi), Youga, Đoković (67. Mayi) – Zoua, Tshibumbu (46. Pujol).
    Náhradníci: Goda – Larbi, Mayi, Pujol, Casanova, Boutaïb, Poggi.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré, Thomas, Andreu – Dore, N'Doye, Saïss, Mangani, Camara (90. Karanovic) – Sunu (70. Ketkeophomphone).
    Náhradníci: Letellier – Angoula, N'Gosso, Ketkeophomphone, Capelle, Diers, Karanovic.

    Rozhodčí: Varela – Luzi, Benech (vš. Francie)
    thejrc.org