Hellas Verona – AS Řím 1:1 (kon.) | Lazio – Bologna 2:1 (kon.)
konec
Hellas Verona
1:1 (0:0)
AS Řím
Sobota 22.08.2015, 18:00 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Hellas Verona FC vstoupil do nové sezóny velmi dobře! V domácím prostředí sehrál vyrovnaný zápas s AS Řím, se kterým remízoval 1:1!

    Velmi zajímavý průběh měl první poločas úvodního utkání letošní sezóny Serie A. Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří měli hned ve druhé minutě první příležitost. Juanito však mířil nad branku poslkého brankáře. Ve 23. minutě mělo AS první velkou příležitost, když se za vápnem opřel do míče Mohamed Salah, jenže jeho ránu vyrazil Rafael! Ve 42. minutě mohla jít Verona do vedení. Po rohovém kopu Greca se k hlavičce dostal Bošković a míč už mířil do branky. Na posledních chvíli jej však vyhlavičkoval Daniele de Rossi!

    Hned v úvodu druhého poločasu se mohlo AS dostat do vedení, jenže Manolas hlavičkoval přímo doprostřed branky! V 56. minutě se zase předvedl Wojciech Szczesny, který dokázal vyrazit střely Hallfreðsson a Juanita. V 61. minutě už se domácí dočkali! Na skvělý pas Hallfreðsson si naběhl Boško Janković, který poslal domácí celek do překvapivého vedení! O pět minut později však římský celek srovnal! Alessandro Florenzi vypálil po přihrávce Edina Džeka a míč skončil v síti! V závěru měl dvě velké příležitosti Miralem Pjanić, avšak ani v jendom případě míč do branky nedostal!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:57:48)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Následného rohového kopu se zhostil Miralem Pjanić, který se pokoušel najít ve vápně hlavu Edina Džeka. Jeho centr však obrana Hellasu v poklidu odvrátila.
     
    90+2
    Střídající Iago Falqué se pokoušel na levé straně odcentrovat přes střídajícího Romula. Brazilský obránce však jeho pokus zablokoval a AS má k dispozici rohový kop! Romulo si následně ještě chvíli poseděl na trávníku a ušetřil tak nějakou tu vteřinku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celke čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Z následného rohového kopu AS žádné nebezpečí pro domácí branku nevzniklo a dopředu se dostal také Hellas. Márquez poslal do vápna zajímavý centr, který však dokázala obrana hostů odvrátit.
    89. Velká příležitost Miralema Pjaniće
     
    89
    Obrovskou příležitost teď mělo AS! Miralem Pjanić si na hranici vápna narazil s Radjou Nainggolanem a zcela osamocený vypálil z levé části vápna. Střelu bosenského záložníka však vyrazil skvělý Rafael!
     
    88
    Domácí celek se dokázal dostat do kombinace na útočné polovině. Z levé strany se pokoušel odcentrovat střídající Pazzini, nicméně Florenzi si s ním poradil a bude následovat odkop od branky!
     
    87
    Římský celek propadl na útočné polovině a domácí Hellas se mohl dostat do protiútoku, jmenovitě Luca Toni. Brazilský stoper Leandro Castán však zatáhl za záchrannou brzdu a poslal italského útočníka k zemi. Za svůj zákrok si vysloužil žlutou kartu!
     
    86
    Tradiční exekutor Miralem Pjanić se ujal i tohoto posledního rohového kopu. Centr bosenského záložníka dolétl na hranici malého vápna, kde se k hlavičce dostal Edin Džeko. Bosenský kanonýr však hlavičkoval nad branku Hellasu.
     
    85
    Na levé straně se dokázal uvolnit Vassilis Torosidis. Řecký obránce se opřel do míče a jeho tečovaná rána mířila do zámezí. Rafael se ještě pokoušel míč zachytit na hrací ploše, nicméně to nestihl a AS má k dispozici rohový kop.
     
    84
    Momentálně římské AS kombinuje na útočné polovině a pokouší se ohrozit branku Rafaela. Obrana Hellasu si však počíná skvěle.
     
    83
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Bosko Janković, přichází Giampaolo Pazzini.
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Gervinho, přichází Víctor Ibarbo.
     
    82
    Iniciativu však nyní přebírá římské AS, které kombinovalo na útočné polovině. Do zakončení se však slavný celek nedostal. Na pravé straně se prezentoval velmi dobrým obranným zákrokem Pisano, který odzbrojil Keitu.
     
    81
    Rozehrávky rohového kopu se ujal právě Romulo, jehož centr však neznamenal pro branku AS žádné nebezpečí. Hellas následně míč zachytil za vápnem a kombinuje na útočné polovině.
     
    80
    Střídající záložník Keita našel centrem za obranou Hellase naběhnutého Edina Džeka. Bosenský útočník si však nepohlídal ofsajdovou linii, čehož si všiml pozorný pomezní rozhodčí. Na druhé straně se k centru dostal střídající Romulo, jehož centr odvrátil na rohový kop Falqué.

    Jan Havlovic

    Branky: 61. Janković (Hallfreðsson) – 66. Florenzi (Džeko)

    Karty:   33. Souprayen (VRN), 51. Juanito (VRN) – 87. Castán (ASR)


    Hellas Verona: Rafael – Pisano, R. Márquez, Moras, Souprayen (79. Rômulo) – Sala, Hallfreðsson, Greco – Janković (83. Pazzini), Toni (C), Juanito (74. Siligardi).
    Náhradníci: Gollini, Vencato – Rômulo, Albertazzi, Laner, Pazzini, Siligardi, Zaccagni, Bianchetti, Viviani, Winck, Checchin.

    AS Řím: Szczęsny – Florenzi, Manolas, Castán, Torosidis – Pjanić, De Rossi (C) (65. S. Keita), Nainggolan – Salah (65. Falqué), Džeko, Gervinho (83. Ibarbo).
    Náhradníci: Lobont, De Sanctis – Ljajić, Totti, Falqué, Ibarbo, S. Keita, Gyömbér, Paredes, Uçan, Dicombo Pepin, Anočić.

    Rozhodčí: Guida – Barbirati, Marzaloni (vš. ITA)
    thejrc.org