Anderlecht – Lokeren 1:0 (kon.) | Standard – Oostende 1:2 (kon.) | Kortrijk – Gent 0:0 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
1:0 (0:0)
Sporting Lokeren
Neděle 23.08.2015, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock, Brussel • Belgická Jupiler Pro League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! RSC Anderlecht byl v zápase jednoznačně lepší a na svém hřišti dokázal porazit KSC Lokeren 1:0!

    První poločas na Stade Constant Vanden sice branku nenabídl, nicméně jsem viděli velmi zajímavou hru z obou stran! Hned ve čtvrté minutě se hostující Lokeren dostal do zakončení, Ngolok však mířil mimo. Ve 22. minutě mohl udeřit Anderlecht, nicméně střelu Defoura lapil jistým zákrokem Barry. Po půl hodině hry měl Anderlecht zatím největší příležitost dosavadního průběhu zápasu. Po pěkné kombinaci s Najarem střílel z hranice vápna Steven Defour, který poslal míč na břevno!

    Hned na začátku druhého poločasu mohl udeřit Lokeren, nicméně Patosi pálil těsně mimo! O čtyři minuty později trefil Praet tyč! Ofenzivní festival pokračoval v druhé polovině druhého poločasu. V 75. minutě předvedl krásnou individuální akci Stefano Okaka, který však Barryho nepřekonal. O pět minut později pálil Ngoloka, ani jeho střela v brance neskončila. V nastavení se zaplněný Stade Constant Vanden Stock dočkal! Dennis Praet zakombinoval na pravé straně s Kawayou a napálil míč k tyči! Anderlecht si tak zcela zaslouženě připisuje tři body!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (16:29:39)
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Pro Oliviera Deschachta dnešní utkání skončilo velmi nešťastně
     
    90+6
    Olivier Deschacht si v souboji přivodil i nějaké krvavé zranění a za pomoci lékařů odchází přímo do kabiny!
     
    90+5
    Ve středu hřiště se velmi nepříjemně střetl domácí Olivier Deschacht s hostujícím Marko Mirićem. Oba hráči se střetli hlavami! Hůře na tom je domácí stoper, který je v péči lékařů!
     
    90+4
    Po nedovoleném zákroku Dennise Praeta zahrával Ayanda Patosi standardní situaci. Centr hráče z JAR však našel na hranici vápna pouze domácího Stefana Okaku, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    90+3
    Anderlecht už se pokouší dohrát toto utkání bez inkasované branky. Lokeren však zatím neměl přiliš možností dostat se na útočnou polovinu. Anderlecht pokračuje v nastolené hře a kombinuje na polovině Lokerenu.
    90+1. Dennis PRAET - 1:0
     
    90+1
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí Anderlecht jde zcela zaslouženě v nastaveném čase do vedení! Lokeren tak dostává zřejmě rozhodující úder! DENNIS PRAET poslal skvělou přihrávku za obranu pro střídajícího Andy Kawayu, který míč belgickému talentovi vrátil a Praet poslal míč přesně k tyči! Barry nedokázal zasáhnout, neboť měl hodně ztížený výhled!
     
    90
    Anderlecht skutečně musí střídat! Zranění nedovolí Ivanu Obradovićovi pokračovat ve hře. Na jeho místo nastupuje na závěrečných pár minut Bram Nuytinck.
     
    88
    Na druhé straně však opět hrozil Anderlecht! Aktivní obránce Ivan Obdradović našel svým centrem na hranici vápna Matíase Suáreze, který si však míč zpracoval rukou! Srbský obránce má navíc nějaké zdravotní problémy a uvidíme, zda-li nebude Anderlecht střídat.
     
    87
    Hostující celek se po několika minutách dostal za polovinu hřiště a mohl rozhodnout! Ayanda Patosi se uvolnil na pravé strany a dával míč pod sebe na střídajícího Ansaha. Útočník z Ghany však nedokázal míč ideální trefit!
     
    86
    Anderlecht stupňuje tlak a v posledních minutách nepouští svého soupeře za polovinu! Před malou chvílí odcentroval míč do vápna Dennis Praet, nicméně centr propadl pouze k Barrymu, který předvedl jistý zákrok.
     
    85
    Tentokrát dostal na levé straně hodně prostoru Frank Acheampong, který poslal do vápna přízemní centr. Italský útočník Stegano Okaka míč lehce tečoval patičkou, ale míč zablokoval stoper Ingason!
     
    84
    Srbský obránce Ivan Obradović nádherným centrem našel za obranou Matíse Suáreze. Problém byl, že argentinský útočník se nacházel opět v ofsajdu. Tentokrát velmi dobré rozhodnutí pomezního rozhodčího.
     
    83
    Bývalý obránce Anderlechtu Dennis Odoi si v souboji s Andy Kawayou pomohl rukou, což nepřehlédli fanoušci domácího celku a dožadovali se odpískání pokutového kopu. Rozhodčího však pískot fanoušků nechal chladným.
     
    82
    Velká slabina domácího celku se opět ukázala! Středem hřiště postupoval Dennis Praet, který předával míč za obranu pro Matíase Suáreze. Tentokrát však pomezní sudí chyboval, neboť argentinský útočník se v ofsajdu nenacházel!

    Jan Havlovic

    Branky: 90+1. Praet


    RSC Anderlecht: Proto (C) – Gillet, Mbodji, Deschacht, Obradović – Defour, Praet, Tielemans – Najar, Idrissa Sylla, Suárez
    Náhradníci: Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Roef, Kawaya, Vanden Borre, Okaka

    Sporting Lokeren: Barry – Tičinović, Marić, Ingason, Odoi – Overmeire (C), Ngolok – Bolbat, Patosi – Enoh, Ghadir
    Náhradníci: Dujardin, Abdurahimi, Verhulst, Rassoul, Mirić, Melnjak, Ansah

    Rozhodčí: Boucaut – Cremers, Plumes (vš. Belgie)
    thejrc.org