Juventus – Udinese 0:1 (kon.) | Palermo – Janov 1:0 (kon.) | Empoli – Chievo 1:3 (kon.)
Fiorentina – AC Milán 2:0 (kon.) | Frosinone – Turín 1:2 (kon.) | Inter – Atalanta BC 1:0 (kon.)
Sampdoria – Carpi FC 5:2 (kon.) | Sassuolo – Neapol 2:1 (kon.)
konec
Inter Milán
1:0 (0:0)
Atalanta Bergamo
Neděle 23.08.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Slavný Inter Milán byl po celou dobu druhého poločasu lepším týmem a zaslouženě porazil Atalantu Bergamasca Calcio 1:0!

    První poločas na San Siru branku nenabídl, nicméně jsem viděli hodně zajímavých šancí! Utkání zahájila lépe Atlanta, která se mohla už ve třetí minutě dostat do vedení. Alejandro Gómez však branku Handanoviče přestřelil. Ve 12. minutě se domácí hráči dožadovali odpískání penalty po údajné ruce Stendarda ve vápně. Zřejmě největší příležitost prvního poločasu přišla ve 44. minutě, kdy po skvělé přihrávce Jovetiće pálil Kondogbia. Sportiello však svůj tým zachránil!

    Druhý poločas nabídl opravdu neuvěřitelnou podívanou! Nejprve vyslal hodně tvrdou ránu Geoffrey Kondogbia, kterou však vyrazil Sportiello. V 63. minutě se ocitl ve stoprocentní šanci Brozović, avšak poslal míč nad branku! Tlak Interu se vystupňoval v 71. minutě, kdy Carmona dostal Carmona druhou žlutou! V 78. minutě se Inter dokonce radoval z gólu, nicméně Palacio stál v ofsajdu. V nastavení se domácí dočkali! Stevan Jovetić dostal hodně prostoru na levé straně a parádní střelou vystřelil Interu tři body!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:50:36)
    Obrovská euforie hráčů Interu po brance Stevana Jovetiće!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídající Rey Manaj dostává v samotném závěru ještě žlutou kartu za svůj zákrok na Boukary Dramého!
    90+3. Stevan JOVETIĆ - 1:0
     
    90+3
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Je to tady! Inter se v nastavení střelecky prosazuje a jde do vedení! Na levé straně vybojoval autové vhazování brazilský stoper Miranda, který velmi rychle rozehrál na STEVANA JOVETIĆE, jenž dostal hodně místa, a tak postupoval vpřed. Černohorský střelec před vápnem vyslal technickou ránu, který zaplavala do sítě! Nádherná branka!
     
    90+2
    Inter se v nastavení probojoval k rohovému kopu, který si vzal na starost brazilský záložník Hernanes. Jeho centr odvrátila obrana Atlanty, nicméně za vápnem se do míče opřel Davide Santon. Další skvělý zákrok však předvedl Sportiello!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby! To je velká porce času pro Inter!
    90. Tvrdou ránu brazilského záložníka Hernanese vyrazil Sportiello
     
    90
    Velmi dobře vypálil ze střední vzdálenosti Brazilec Hernanes, jehož ránu však vyrazil do strany gólman Sportiello. Inter se do vápna velmi rychle vrátil a po souboji s Pinillou spadl Miranda, penalta se však nepíská!
     
    88
    Kondogbia chyboval ve středu hřiště, naštěstí pro francouzského středopolaře se míč od Migliaccia odrazil na nohu Mirandy a Inter míří rychle vpřed! Času už moc nezbývá!
     
    87
    Střídající Rey Manaj se ihned zapojil do kombinace a parádně prostrčil míč do vápna na Hernanese. Brazilský středopolař měl však kolem sebe dvojici protihráčů a jeho zakončení nebylo dostatečně razantní!
     
    85
    Domácí trenér Roberto Mancini provádí poslední změnu v tomto utkání. Ze hřiště jde chorvatský záložník Marcelo Brozović, který byl dnes snad u všeho podstatného a odvedl velmi dobrý výkon! Na jeho místo přichází mladý Albánec Rey Manaj!
     
    84
    Stevan Jovetić na hranici vápna odvedl opět skvělou práci, když prostrčil míč do vápna na Hernanese. Brazilský středopolař se dostal do zakončení, nicméně jeho střela mířila mimo!
     
    83
    Nějaký zdravotní problém mám brazilský obránce Juan Jesus, který si přivodil zranění při střele z hranice vápna, která byla zablokována Stendardem. Jesus odchází za pomoci lékařů za postranní čáru. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    82
    Hostující Mauricio Pinilla zcela zbytečně napadal brazilského stopera Mirandu. Následně se chilský záložník provinil nedovoleným zákrokem. Hlavní rozhodčí zcela zaslouženě uděluje žlutou kartu!

    Jan Havlovic

    Branky: 90+3. Jovetić

    Karty:   36. Palacio (INM), 90+5. Manaj (INM) – 46. Moralez (ABC), 66. Carmona (ABC), 82. Pinilla (ABC)   71. Carmona (ABC)


    Inter Milán: Handanovič (C) – Santon, Miranda, Murillo, Jesus – Gnoukouri (46. Hernanes), Medel, Kondogbia – Brozović (85. Manaj) – Palacio, Icardi (15. Jovetić).
    Náhradníci: Carrizo – D'Ambrosio, Andreolli, Hernanes, Jovetić, Montoya, Schelotto, Ranocchia, Nagatomo, Taïder, Dimarco, Manaj.

    Atalanta Bergamo: Sportiello – A. Masiello, Stendardo, Cherubin, Dramé – Carmona, de Roon, Kurtić – Moralez (64. D'Alessandro), Denis (C) (24. Pinilla), A. Gómez (79. Migliaccio).
    Náhradníci: Bassi – Migliaccio, Raimondi, Boakye, Grassi, D'Alessandro, Pinilla, Estigarribia, Bellini, Brivio, Giorgi, Conti.

    Rozhodčí: Calvarese – Marrazzo, Pegorin (vš. Itálie)
    thejrc.org