Česko – Slovensko 7:1 (kon.)
konec
Česko
7:1 (4:0, 0:1, 3:0)
Slovensko
Úterý 25.08.2015, 17:50 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Odveta se tady v Sokolově hraje zítra od 12 hodin. Už teď jsme zvědavi, zda našemu týmu dokáží Slovenky vzdorovat lépe než dneska, kdy dorazily prakticky půl hodiny před zápasem. Pro dnešek se s vámi loučím, pěkný zbytek úterního večera a zítra si nás zase nalaďte! (19:53:21)
     
    Konec! České hokejistky vstoupily do nové sezóny pravou nohou. Slovenkám nedaly sebemenší šanci, druhou třetinu sice domácí tým prohrál, ale po celý zápas měl naprosto jednoznačnou převahu a byla to opravdu jen otázka skóre. Po dvou gólech vstřelily Tereza Vanišová s Denisou Křížovou.
     
    Tím samostatné nájezdy končí, týmy se dohodly na třech pokusech na každé straně.
     
    Ale za českou stranu odpovídá Noemi Neubauerová, která Budajovou posadila a pak zakončila do prázdné branky – 1:1!
     
    Viktória Maskaľová zakončila přesně mezi betony české gólmanky – 0:1!
     
    Zakončení Kláry Hymlárové sebrala Budajová do lapačky – 0:0.
     
    Bekhendovým blafákem si na Peslarovou nepřišla ani další ze Slovenek – 0:0.
     
    Ani Ivana Černá neuspěla, Budajová ji slušně vybruslila – 0:0.
     
    Mirian Mikesková si Peslarovou pěkně rozhýbala, ale naše gólmanka pak skvěle vykopla pravý beton – 0:0.
     
    Skóre je jasné, na ledě to taky vypadalo jasně. Ale teď nás ještě čekají samostatné nájezdy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sedmmm! V poslední minutě se za Janou Budajovou třepetá další kotouč a tenhle gól nese stejný podpis jako předchozí. Noemi Neubauerová tentokrát cíleně nahodila puk z pravé strany a DENISA KŘÍŽOVÁ se rychlým pohybem zbavila svých strážců, čímž se jako první dostala k dorážce – 7:1! Bez asistence.
     
    58:47
    Nádherně to provedla Pavlína Horálková. Kdyby hrála bez čísla, myslel bych si, že tahle akce patřila útočnici. Ale byla to naše kapitánka, kdo projel po levém hrazení jako utržený ze řetězu a pak hledal mezírku ve výstroji Budajové.
     
    58:20
    Další poksu patřil Lucii Povové. Kolik bude mít Budajová dnes zákroků? Padesát?
     
    57:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom bude mít skóre hodně příjemnou podobu, samozřejmě tedy jen v případě, že fandíte českým holkám. Nejmladší hráčka kádru Noemi Neubauerová našla z rohu pásma DENISU KŘÍŽOVOU, která šikovně zakončila z první a navýšila český náskok na 6:1! Asistence: Noemi Neubauerová.
     
    56:56
    Mám pocit, že tři střely v rychlém sledu šly do toho samého místa – na růžek nad vyrážečkou Jany Budajové. Přibylová těsně minula, Lédlovou a Horálkovou brankářka vychytala.
     
    56:03
    Aneta Lédlová se s tradiční neurvalostí drala dopředu. Ale kdyby jí tenhle slalom vyšel až ke gólovému zakončení, bylo by to skoro neskutečné.
     
    55:11
    Abych Kláře Peslarové neupřel práci: Do protipohybu ji otestovala její bývalá spoluhráčka z Karviné Nikola Gápová.
     
    54:33
    Ve třech uháněla česká děvčata dopředu. Veronice Bucifalové, která letos společně s Anetou Lédlovou odchází do Ontaria, ale střela úplně nesedla a ležící Slovenka ji ještě hokejkou vytěsnila.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Lédlová (Přibylová), 14. Hymlárová (Neubauerová, Zedníková), 17. Vanišová (Přibylová, Lédlová), 19. Patočková (Povová), 48. Vanišová, 58. Křížová (Neubauerová), 60. Křížová – 35. Gápová


    Česko: Peslarová (Škodová) – Flachsová, Herzigová, Zedníková, Zíková, Černá, Brotánková, Horálková "C" – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Bukolská, Povová, Bucifalová – Neubauerová, Hymlárová, Křížová – Vonková, Forejtová, Patočková. Trenér: Jiří Vozák.
    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Lalíková, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Čurmová, Gáborčíková, Fedoročková, Honečková – Mikesková "C", Trebulová, Mišková – Gápová, Obercianová, Gorecká – Maskaľová, Záborská, Suráková – Korenková, Košecká, L. Ištocyová. Trenér: Andrej Schöber.

    Rozhodčí: Růžičková – Jakešová, Svobodová.
    bahis siteleri