Gruzie – Skotsko 1:0 (kon.) | Německo – Polsko 3:1 (kon.) | Gibraltar – Irsko 0:4 (kon.)
Faerské ostrovy – Sev. Irsko 1:3 (kon.) | Řecko – Finsko 0:1 (kon.) | Maďarsko – Rumunsko 0:0 (kon.)
Dánsko – Albánie 0:0 (kon.) | Srbsko – Arménie 2:0 (kon.)
konec
Dánsko
0:0 (0:0)
Albánie
Pátek 04.09.2015, 20:45 • Parken, København • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dánsko sehrálo doma velmi dobrý zápas s Albánií, nicméně prosadit se ani jeden tým nedokázal a utkání skončilo 0:0!

    První poločas na stadionu Parken bohužel branku nenabídl, nicméně jsem viděli velmi zajímavý fotbal! K první vážnější situaci se dostali domácí, když z hranice vápna pálil mladý Sisto. Jeho ránu však zkrotil Berisha! O osm minut později zahrozila také Albánie, když hlavičkoval Lenjani. Schmeichel však dokázal dostat míč na branku!

    Druhý poločas patřil jednoznačně domácímu Dánsku! Již v 53. minutě se mohl prosadit Bendtner. Jeho střelu však zblokoval na rohový kop hostující obránce. O čtyři minuty později přišla zřejmě největší šance dnenšího utkání, jenže hlavičku Jørgensen dokázal vyrazil výborný Berisha! Dánové měli dašlí velké šance, nicméně Berisha podal skvělý výkon. V 74. minutě se domácí fanoušci dočkali, nicméně Bendtnerův gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu. V samotném závěru mohla udeřit Albánie, nicméně Roshi svůj únik nedokončil do úspěšného konce!

    Albánie tak získává velmi důležitý bod, i tak však zůstává na třetím místě o skóre před Dánskem. Na první Portugalsko ztrácí oba týmy jeden bod ..,.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:45:59)
    Radost hostujících fanoušků po závěrečném hvizdu
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dánsko se propracovalo k dalšímu rohovému kopu! Exekuce se zhostil pochopitelně Jacob Poulsen, jehož centr našel hlavu Daniela Aggera, který poslal míč nad branku!
     
    90+2
    Tak to jsou věci! Albánie mohla v samotném závěru utkání udeřit! Dánsko propadlo ve středu hřiště, a do úniku po pravé straně se dostal střídající Roshi, kterého však vychytal výborný Schmeichel!
     
    90+1
    Fanoušci Albánie se momentálně mohou radovat! Hlanví rozhodčí nastavuje "pouze" tři minuty. Osobně bych očekával minimálně pět minut, neboť hostující tým hodně zdržoval!
     
    90
    Následně posílal do vápna dva dlouhé auty Daniel Agger. Ani v jednom případě však k ohrožení branky Etrita Berishy nedošlo. Obrana Albánie si dokázala poradit! Bude se odkopávat od branky hostů!
     
    89
    Dánský celek se probojoval k dalšímu rohovému kopu, kterého se ujal Jacob Poulsen. Jeho centr byl však lehce přetažený a osamocený Burim Kukeli něměl problém odkopnout míč do zámezí.
     
    88
    Dánsko pokračuje v závěrečném tlaku, a pokouší se vstřelit rozhodující branku! Domácí tým měl k dispozici standardní stiauci, kterou rozehrál Jacob Poulsen. Jeho centr však skončil v rukavicích brankáře Berishy!
    86. Situace ve středu hřiště
     
    86
    Následně došlo k nedovolenému zákroku Simona Kjaera v souboji s Bashou. Následně mladý Taulant Xhaka ve středu hřiště zřejmě úmyslně zavadil o Jacoba Poulsena, a hned po něm vystartoval Simon Kjaer! Oba hráči dostávají žlutou kartu!
     
    85
    Hned z toho byla nebezpečná situace! Dánové rozehráli standardní situaci nakrátko, a k centru se dostal Jacob Poulsen, ten prodloužil Jorgensen a do zakončení se dostával Bendtner, těsně před ním však míč odkopl stoper Cana!
     
    84
    Teď se však zaplněný Parken hodně zlobí! Na polovině Dánska fauloval Jacob Poulsen Kukeliho, čímž zastavil zajímavý protiútok Dánska. Hra však pokračovala dál, a na druhé straně se prezentoval nedovoleným zákrokem také Arlind Arjeti. Dánsko má k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    83
    Poslední střídání hostující Albánie! Trenér Giovanni De Biasi posílá ze hry Shkëlzena Rashiho, který nepodal ideální výkon. Na poslední desetiminutovku posílá italský trenér Roshiho.
     
    82
    Hodně tvrdý zákrok schytal ve středu hřiště domácí Basha, kterého poslal k zemi tvrdým zákrokem Simon Kjaer. Stoper Fenerbahce se hned omlouval, a rozhodčí se rozhodl žlutou kartu neudělit!
     
    81
    Albánie se opět pokoušel o kombinaci na útočné polovině, nicméně Dánové velmi rychle přistoupili a získali míč. Na útočné polovině odcentroval Jacob Poulsen, nicméně svým centrem trefil pouze hlavního rozhodčího!
     
    80
    Hostující útočník Cikalleshi se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s mladým záložníkem Schalke, Pierrem-Emilem Højbjerg. Následnou standardní sitauci rozehrál Poulsen, který však svým centrem našel pouze rukavice brankáře Berishy.
     
    79
    Po hektické desetiminutovce Dánové uklidňují hru na vlastní polovině, nicméně pomalu se přesouvají před branku Etrita Berishy!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   32. Jacobsen (DEN), 86. Kjaer (DEN) – 32. Agolli (ALB), 75. Mavraj (ALB), 77. Kukeli (ALB), 86. Xhaka (ALB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:5.
    Dánsko: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer, Agger, Durmisi – Kvist (46. J. Poulsen), Højbjerg – Sisto (46. Y. Poulsen), Krohn-Dehli, Jørgensen – Bendtner.
    Náhradníci: Andersen, Lössl – Christensen, Delaney, Wass, Hansen, M. Rasmussen, J. Poulsen, Vibe, Braithwaite, Y. Poulsen, Svjatčenko.

    Albánie: Berisha – Djimsiti, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli – Gashi (83. Roshi), Xhaka, Abrashi (64. Basha), Lenjani (64. Sadiku) – Cikalleshi.
    Náhradníci: Hoxha, Shehi – Balaj, Aliji, Kaçe, Salihi, Roshi, Lila, Sadiku, Basha, Rrahmani, Memushaj.

    Rozhodčí: Collum – McGraith, Connor
    thejrc.org