Skellefteå – Liberec 5:2 (kon.) | Sparta – Ženeva 5:2 (kon.) | Třinec – Kuopio 6:0 (kon.)
Kärpät – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Mannheim – Vítkovice 2:1 (3:1 po s.n.) | Salzburg – HV71 1:3 (kon.)
Bern – Linköping 1:7 (kon.) | Davos – Pardubice 5:3 (kon.) | Sheffield – Frölunda 1:4 (kon.)
Braehead – Ingolstadt 6:4 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 05.09.2015, 15:00 • Kraft Arena, Skellefteå. • Hokejová Liga mistrů • Skupina 4
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři měli nad soupeřem mírnou střeleckou převahu, dva přesilovkové góly jim ale dnes na úspěch nestačily. Skellefteå rozhodla o své výhře ve druhé třetině a postupuje z prvního místa, Liberec jde dál z druhé pozice. Příjemný zbytek dne. (17:34:37)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Třicet vteřin do konce, domácí obecenstvo tleská. Je jasné, že Skellefteå vyhraje i svůj čtvrtý zápas v Lize mistrů. Liberec opuští základní skupinu s bilancí dvou výher a stejného počtu porážek.
     
    58:24
    Ještě jeden rutinní zákrok pro hostujícího strážce svatyně. Lašáka prověřil Petterström, gólman Bílých Tygrů měl však odkrytý výhled a letící kotouč snadno zneškodnil.
     
    56:59
    Lašák si zahrál na fotbalistu a hlediště jeho kousek, při němž povyskočil a vyhlavičkoval černou pryž nad, kvituje smíchem i potleskem.
     
    55:25
    Slušná příležitost hostů. Ševc se zjevil zcela sám před poloodkrytou klecí, ale Svensson se stihl včas vrátit a skluzem po ledě vyrazil obráncův pokus do bezpečí.
     
    54:20
    Bílí Tygři hrají v plném počtu, o vítězi je zřejmě jasno. Duel v posledních minutách hodně ztratil na tempu.
     
    52:11
    Šanci na kontaktní zásah komplikuje Bílým Tygrům další vyloučení. Radim Šimek – dvě minuty podražení.
    50:47. Michal ŘEPÍK - 5:2
     
    50:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Využitá přesilova a druhá trefa MICHALA ŘEPÍKA v utkání. Forvard Bílých Tygrů si udělal prostor u brankoviště a tečoval Ševcovu střelu mimo Svenssonův dosah. Asistence: Martin Ševc, Michal Plutnar – 5:2.
     
    48:51
    Severočeši jsou v pěti a nyní si sami znovu vyzkouší hru v přesile. Za hákování míří pykat Martin Lundberg.
     
    47:02
    Skellefteå drží puk na holi, ale pohodlný výsledek ji nenutí bezhlavě útočit. Přesto musel Lašák krýt dva prudké pokusy, ten poslední měl na svědomí Calof.
     
    45:19
    Za katr nyní pro změnu putuje Martin Bakoš, jehož sudí vykazují mimo hrací plochu za hákování.
     
    44:55
    Domácí v pěti. Liberečtí při početní převaze nic nevymysleli, naopak měli štěstí, že soupeř jejich ledabylou rozehrávku nepotrestal dalším zásahem.
     
    43:37
    Patrik Zackrisson vezl do liberecké sítě šestý dáreček! Domácí útočník se dostal v oslabení do úniku, ale Lašáka nepřekonal. Brankář ho stihl vybruslit a zasáhnout.
     
    42:50
    Vyloučení na straně domácího výběru. O svém prohřešku bude dvě minuty na trestné lavici přemýšlet Fredrik Lindgren.
     
    41:47
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Švédové hrají s obdivuhodnou lehkostí. PÄR LINDHOLM zavezl puk do pásma, přenechal jej Broadhurstovi a ihned si najel před branku. Tam ho nepokryl Výtisk a Lindholmovi už stačilo jen nastavit správně čepel – 5:1. Asistence: Terry Broadhurst.
    41:47. Pär LINDHOLM - 5:1

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Ericsson (Zackrisson, M. Petterson), 25. Norman (Burström, Lindgren), 29. M. Lundberg (Holmström), 30. Ohlsson (Norman, Lindgren), 42. Lindholm (Broadhurst) – 15. Řepík (Vampola), 51. Řepík (Ševc, Plutnar)


    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Andersson, Burström, Lindgren, M. Pettersson, A. Lundberg, A. Lindholm, Söderberg – Ericsson, Holmström, M. Lundberg – Pesonen, Zackrisson, Calof – A. Pettersson, P. Lindholm, Broadhurst – Petterström, Forssell, Norman – Ohlsson.
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych, Vitásek – Vampola, Birner, Řepík – Bakoš, Buliř, Radivojevič – Jelínek, Krenželok, Valský – Lakatoš, Vlach, Stránský – Jonák.

    Rozhodčí: Lindqvist (FIN), Björk (SWE) – Sandstrom (SWE), Yletyinen (SWE).
    bahis siteleri