Poprad – Zvolen 3:2 (kon.) | Košice – Žilina 5:4 (po pr.) | Trenčín – Martin 3:1 (kon.)
Skalica – Piešťany 3:5 (kon.)
po prodl.
HC Košice
5:4 (2:2, 0:2, 2:0 - 1:0)
MsHK Žilina
sk Pátek 11.09.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Koniec zápasu. (19:52:47)
    Dávid ŠOLTÉS - 5:4
     
    61:00
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti vyhrávajú v tomto zápase. Postaral sa o to DÁVID ŠOLTÉS, ktorý pred bránkou zúžitkoval Bartánusovu prihrávku.
     
    60:28
    Hostia predviedli pekné prenesenie hry na opačnú stranu, kde spoza ľavého kruhu príklepom pálil Richard Huna, ale jeho pokus skvelým zákrokom lapačkou vygumoval Riečický.
     
    60:15
    Domáci si puk za svojou bránkou prevzali a Bartánus ho po ľavej strane potiahol do útoku. Košický útočník to skúsil aj strelecky, ale Tomeka neprekvapil.
     
    60:03
    V úvode predĺženia nahodili puk do útoku hostia, ale na zadnom mantineli ho následne nedokázali vybojoať.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V riadnom hracom čase sme víťaza nespoznali, po krátkej prestávke bude nasledoať päťminútové predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:57
    Obrovská šanca Košíc! Sojčíkovi tri sekundy pred koncom riadnej hracej doby puk poskakoval z akruhmi, avšak napokon ho nedokázal skrotiť a strela neprišla.
     
    59:34
    Domáci Suja sa po ľavej strane dostával do samostatného zakončenia, ale napokon ho zastavil iba ofsajd na modrej čiare, Do konca riadnej hracej doby ostáva už iba niekoľko sekúnd.
     
    58:33
    Žilinčania v útoku dlho nepobudli a domáci tím vytlačil puk do stredného pásma. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie, nikto nechce zbytočne pochybiť.
     
    57:49
    Hostia sa po dlhšom čase dostali zo svojej obrnanej tretiny do tej útočnej, ale tam presnú strelu nepredviedli.
     
    57:10
    Košičania stále pokračovali vo svojej urputnej útočnej snahe, ale puk im napokon ušiel až k Riečickému, ktorý pre istotu pred blížiacim sa korčuliarom Žiliny radšej hru prerušil.
     
    55:50
    Hostia teda v Steel aréne tesne pred koncom riadnej hracej doby stratili svoj náskok, ale stále sa musia brániť. Domáci hráči sú presným zásahom výrazne nabudení.
     
    55:19
    Žilinčania sa museli úpenlivo brániť, puk od svojej bránky dostávajú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
    Peter SOJČÍK - 4:4
     
    53:59
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti napokon svoju enormnú snahu premenili na vyrovnávajúci presný zásah. Postaral sa oň PETER SOJČÍK po tom, čo si puk potiahol spoza bránky až do streleckej pozície a nechytateľne zakončil. Asistencie: ichard Lelkeš a Matej Češík.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 9. Šedivý (Jenčík, Bartoš), 16. Šedivý (Bartánus, Bicek), 44. Sojčík (Češík, Šedivý), 54. Sojčík (Lelkeš, Češík), 61. Šoltés (Bartánus) – 8. Drábek (Drevenák), 17. Ri. Huna (Ró. Huna), 26. Stupka (Konečný, Bulík), 35. Drevenák (Bulík)


    HC Košice: Riečický (Halász) – Śtrbák (C), Slovák, Philipp, Šedivý, Cebák, Pavúk, Macejko – Jenčík, Bartoš (A), Hrnka – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Lelkeš – Hričina, Boltun, Šoltés, Bortňák
    MsHK Žilina: Tomek (Cibuľa) – Grman, Kurali, Hochel, Makovský, Hořava, Leško, Lipovský, Niník – Rehák, Ro. Huna, Ri. Huna – Konečný, Bulík, Stupka – Drábek, Ježek, Drevenák (C) – Kubiš, E. Švec, Schroner

    Rozhodčí: Snášel – M. Korba, Rovenský

    Diváci: 2548
    thejrc.org