Chabarovsk – Riga 3:2 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:6 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (po pr.)
Omsk – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 2:5 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 12.09.2015, 16:00 • Ice Hockey Center 2004 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bratislavský Slovan zvládl i druhé utkání na prvním tripu sezony a po triumfu na hřišti Dynama Moskva uspěl l i proti Viťazu. Hosté byli po dvě třetiny lepším týmem, v té třetí si ale ztrátou koncentrace zbytečně přidělali vrásky na čele. Nakonec však duel úspěšně dotáhli do vítězného konce. Přeji příjemný zbytek dne. (18:27:43)
     
    Konec zápasu.
    59:27. Milan BARTOVIČ - 2:5
     
    59:27
    Slovan právě vstřelil branku!
    Rozhodnuto. Hosté gólem do prázdné branky potvrzují svůj dnešní triumf. Do tabulky střelců se znovu zapisuje MILAN BARTOVIČ, jenž ke gólu využil nechtěnou pomoc Eronena. Domácí obránce totiž dojížděl vyhozený puk, ale před opuštěnou klecí možná příliš zazmatkoval. Bartovič mu klepl do hole, kotouč narazil do jeho bruslí a zamířil za čáru. Bez asistence – 2:5.
     
    58:04
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny. Viťaz je nastěhovaný v ofenzivní třetině a už riskuje ve hře bez brankáře.
     
    57:19
    Před Garnettem zase zahrozil Musatov, který nabral rychlost a proklouzl skrz pásmem. Hráči před ním padali v domnění, že bude pálit. Útočník se tím pádem dostal až skoro do brankoviště, ale beci ho nakonec vytlačili do velkého úhlu.
     
    56:37
    Skvělý Saprykin podržel svůj tým nad vodou. Slovan mohl uklidnit pátým zásahem Tičar, ovšem z mezikruží si vylámal zuby na mrštné gólmanově lapačce.
     
    55:36
    Hostující střídačka reaguje na situaci oddechovým časem.
    55:36. Alexej MAKEJEV - 2:4
     
    55:36
    Viťaz právě vstřelil branku!
    A drama je na světě. Domácí poprvé v duelu využívají přesilovku a necelých pět minut před koncem ztrácí už jen dva góly. Znovu se trefil ALEXEJ MAKEJEV, jenž svůj švih z úhlu dokázal parádně usměrnit pod víko. Asistence: Teemu Eronen, Maxim Afinogenov – 2:4.
     
    53:52
    Tlak domácích bude umocněn přesilovou hrou. Dvě minuty za držení vyfasoval hostující zadák Luža.
     
    51:19
    Aby ještě Slovan své pasivní hry nelitoval! Soloduchin před malým okamžikem předložil na brankoviště výstavní pas Musatovi, ale ten z těsné blízkosti nedal. Viťaz spálil obrovskou příležitost.
    49:17. MAKEJEV - 1:4
     
    49:17
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Zasloužená trefa. Domácí snižují na 1:4, ale není už příliš pozdě? Gól nicméně patří do kategorie pohledných. Prosadil se ALEXEJ MAKEJEV, jehož obloučkem přes celé hřiště oslovil Eronen. Makejev měl i štěstí, že bek Sersen plachtící puk nezachytil jako první. Tváří v tvář gólmanovi se pak útočník nemýlil. Uspěl efektivním blafákem do forhendu. Asistence: Teemu Eronen, Igor Saprykin.
     
    48:57
    Komerční přestávka. Hostující fantom Garnett si během ní polívá obličej vodou, ve třetí třetině má jednoznačně nejvíc práce.
     
    47:04
    Hraje se dlouho bez přerušení a domácí přitápí pod kotlem. Kempe se proháčkoval až ke střele, leč na Garnetta si nepřišel. Dorážet mohl ještě Šitikov, měl však zablokovanou hůl.
     
    45:40
    Slovan už viditelně šetří síly a nežene se do bezhlavého útočení. Podolsk musí tvořit hru a rozbíjet soupeřovu obranu. Ta je ale prozatím neprostupná.
     
    44:33
    Barker je zpět na ledě, Viťaz při hře v pěti proti čtyřem nezahrozil. A s úspěchem se teď nesetkala ani sražená rána Golovkova.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 50. Makejev (Eronen, Saprykin), 56. Makejev (Eronen, Afinogenov) – 9. Novák (Barker), 25. Bartovič (Surový), 29. Šťastný (Jeglič), 39. Tičar (Barker, Nagy), 60. Bartovič


    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri (od 41. Saprykin) – Eronen, Berdjukov, Kudinov, Kostromitin, Ježov, Golovkov, Voronkov, Peretjagin – Kučerjavenko, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Musatov, Kokšarov – Horák, Kempe, Šitikov – Vyglazov, Palola, Švec-Rogovoj.
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Barker, Novák, Starosta, Švarný, Kozák, Sersen, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Surový, Viedenský, Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan.

    Rozhodčí: Odinš, Bulanov – Gordenko, Tomilov.
    thejrc.org