Chabarovsk – Riga 3:2 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:6 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (po pr.)
Omsk – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 2:5 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
1:6 (0:2, 0:1, 1:3)
Jokerit Helsinky
Sobota 12.09.2015, 09:00 • Fetisov hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Admiral Vladivostok prohrává v domácím prostředí i druhý zápas! Jokeritu Helsinky podlehl 1:6!

    První třetina nabídla velmi rychlý kombinační hokej. Do vedení se již ve druhé minutě dostal Jokerit. Do pásma zavezl kotouč Kozun, který následně našel Petera Regina, který propálil Bobkova! Jokerit hrál i nadále aktivně a měl další šance. Ve 12. minutě poslal od modré střelu Korpikari, následně se kotouč odrazil do míst, kde se nacházel Topi Jaakola, který propálil Bobkova!

    Druhá třetina nabídla velmi vyrovnanou bitvu! Jž na začátku třetiny Jokerit dokázal navýšit své vedení, když se střelou z mezikruží prosadil Brandon Kozun. Admiral měl následně k dispozici dvě přesilové hry, nicméně se nedokázal prosadit. Tedy Dmitrij Lugin se prosadil, nicméně jeho branka nebyla uznána!

    Na začátku třetí třetiny se Jokerit prosadil počtvrté. Od modré vypálil Ville Lajunen a jeho rána skončila v síti! Domácí však o tři minuty snížili zásluhou Jaroslava Alševskije. Jokerit však i nadále hrál velmi ofenzivně! Na krásnou přihrávku Kozuna si najel Mathis Olimb, který dostal kotouč do sítě. Na konečný 1:6 upravil hostující Brandon Kozun.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (11:30:44)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Od modré čáry poslal nahození Saku Salminen, který však nepřekonal Nalimova. Ruský brankář si v této situaci počínal zkušeně.
     
    59:29
    Admiral je již v plném počtu! V útočné třetině se švak dostal ke kotouči Jani Rita, který si vybruslil do střelecké pozice, nicméně jeho ránu opět lapil Nalimov.
     
    59:19
    Teď si však našel cestu do útočného pásma Tommi Huhtala, který vystřelil, nicméně jeho pokus skončil v náruči brankáře Nalimova!
     
    58:57
    Admiral opět vyhodil do útočné třetiny. Rozehrávající Topi Jaakola je navíc velmi nepříjemně napadán Fisenkem.
     
    58:21
    Přesilová hra však Jokeritu příliš nevychází. Domácí celek výborně napadá a drží svého soupeře ve středním pásmu.
     
    57:25
    Následně byl při zakončení faulován hostující Jani Rita a na trestnou lavici míří domácí Denis Osipov!
    Brandon KOZUN - 1:6
     
    56:43
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Šestá branka v síti Admiralu Vladivostok! To už je skutečný debakl! Po chybné rozehráce domácí obrany se ve středním pásmu dostal ke kotouči Jere Sallinen, který našel volného BRANDONA KOZUNA, ten poslal kotouč pod břevno a nedal domácímu brankáři šanci! Asistence: Jere Sallinen
     
    56:03
    Saku Sallinen odpálil kotouč do středního pásma, kde našel Janiho Ritu, který se obtočil kolem Bluma a následně posílal kotouč mezi kruhy, nikoho ze svých spoluhráčů však nenašel.
     
    55:34
    O další nahození na branku Ivana Nalimova se postaral Tommi Huhtala, ruský brankář byl však pozorný!
     
    54:56
    Přihrávku Brandona Kozuna přizastavil Podšendjalov a v ofsajdovém postavení byl nachytán Mathis Olimb.
     
    54:36
    O zajímavý průnik ve středu útočného pásma se pokoušel Ivan Glazkov, kterému však kotouč utekl a dopředu míří Jokerit.
     
    54:06
    Corey Trivin našel křížnou přihrávku v mezikruží Jaroslava Alševskije, který však svou druhou branku v zápase nepřidal!
     
    53:39
    Helenius hodně riskantně rozehrál a puku se zmocnil Oskars Bartulis, který pohotově vystřelil. Střela lotyšského obránce však nemířila přesně.
     
    53:06
    Admiral je v posledních minutách velmi aktivní a dokáže se dostat do šancí, nicméně není dostatečně produktivní.
     
    52:16
    Těsně po návratu Mathise Olimba střílel od modré Glazkov. Jeho ránu tečoval před branku Lugin, nicméně kotouč skončil mimo!
     
    51:49
    Hra je tentokrát přerušena, neboť obránce Jepser Jensen natlačil domácího Podšendjalova na branku, která se dostala z původního postavení.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 47. Alševskij (Blum, Bartulis) – 2. Regin (Kozun, Jensen), 12. Jaakola (Korpikari, Todd), 22. Kozun (Regin), 44. Lajunen (Jaakola, Olimb), 50. Olimb (Kozun, Korpikari), 57. Kozun (Sallinen)


    Admiral Vladivostok: Bobkov (od 24. Nalimov) – Blum, Bartulis (C), Osipov (A), Glazkov, Lisov, Mnacjan, Plechanov – Bergfors, Fisenko (A), Lugin – Trivino, Pelletier, Alševskij – Makarov, Kuzněcov, Podšendjalov – Voronin, Sajustov, Jakovlev
    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Lajunen, Ohtamaa, Larsen, Jensen, Korpikari, Jaakola – Jormakka, Olimb, Huhtala – Kozun, Regin, Hagman – Todd, Wirtanen (A), Sallinen – Joensuu, Rita, Salminen

    Diváci: 5500
    thejrc.org