Hellas Verona – Turín 2:2 (kon.) | Empoli – Neapol 2:2 (kon.) | Palermo – Carpi FC 2:2 (kon.)
Sassuolo – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Lazio – Udinese 2:0 (kon.) | Inter – AC Milán 1:0 (kon.)
konec
Empoli FC
2:2 (2:1)
SSC Neapol
Neděle 13.09.2015, 15:00 • Stadio Carlo Castellani, Empoli • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Empoli FC sehrálo vyrovnanou bitvu s SSC Neapol a zaslouženě uhrálo remízu 2:2!

    Začátek poločasu nabídl hned dvě branky! Do vedení se již ve třetí minutě dostal domácí celek, když se z rychlého protiútoku prosadil Ricardo Saponara. Neapol však odpověděla hned po čtyřech minutách, krásnou střelou se prosadil Lorenzo Insigne. Empoli se aktivní hrou dostalo zpět do vedení již v 18. minutě, když se po přihrávce Saponary dostal do zakončení Manuel Pucciarelli. Srovnat stav mohl ve 32. minutě opět Lorenzo Insigne, avšak jeho pokus vyrazil výborný Skorupski!

    Hned po pěti minutách hry srovnal za hosty Brazilec Allan, který dostal pěknou přihrávku od Gabbidiniho. Další velkou šanci měli hosté až v 75. minutě, kdy Mertens hledal za obranou Higuína a Callejóna, ani jeden však nedokázal míč trefit! Po posledním rohu mohl rozhodnout Hamšík, jehož ránu však vyrazil Skorupski a následná dorážka Callejóna mířila do tyče!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:57:22)
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Obrovská šance Callejóna v samotném závěru
     
    90+6
    V samotném závěru ještě zahrávala Neapol rohový kop, kterého se ujal Jorginho, který poslal míč na hrnaici vápna, kam si naběhl Marek Hamšík, jehož ránu vyrazil Skorupski a následná dorážka Callejóna mířila do tyče!
     
    90+4
    Hostující celek se dostal až na hranici vápna, kde se pokoušel procpat míč do vápna Drei Mertens. Nejlépe se však zorientoval stoper Tonelli, který míč odkopl do bezpečí.
     
    90+3
    Neapol se pokoušela kombinovat na pravé straně, nicméně dvojice Callejón – Hamšík se k ohrožení branky Skorupskiho nedokázala dostat. I nadále však hostující tým kombinuje!
     
    90+2
    Na trávníku zůstal ležet domácí záložník Assane El Hadji, který vypadá, že toho má opravdu moc. Po krátké ošetřetní se však mladý Senegalec zapojil zpět do hry.
     
    90
    Domácí tým zatím zvládá utkání velmi dobře takticky, a svého soupeře nepouští do zakončení. Neapol je však stále v kombinaci na útočné polovině! Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Neapol se dokázala dostat kombinací až na útočnou polovinu. Kombinace Hamšíka a Mertense však nepřinesla nic užitečného. Přihrávka belgického záložníka na Callejóna přesná nebyla.
     
    88
    V závěru utkání mělo Empoli k dispozici velmi zajímavou standardní stiauci! Rozehrávky se ujal Manuel Pucciarelli, jehož zakončení však letělo mimo branku a Pepe Reina rychle rozehrává.
     
    86
    Už to vypadalo, že se Drei Mertens v levém rohu dostane přes bránícího Lorenza Tonelliho. Italský stoper však zabojovala a byl faulován. Belgický záložník se však domnívá, že svůj pád nasimuloval.
     
    85
    Ve středu hřiště dostal prostor Gonzalo Higuaín, který si však na střelu netroufl a raději chtěl roztáhnout hru na levou stranu vápna, kam si nabíhal Callejón.Příhrávka však byla zablokovaná.
     
    84
    Sympatickou kombinaci předvedl na hranici vápna domácí Federico Barba s Pucciarellim. Mladý italský útočník se nakonec dostal ke střele, tu však zablokoval Raúl Albiol, který však vystoupil z obrany.
     
    83
    Útočnou akci Neapole na malou chvíli zastavil nedovoleným zákrokem Paredes, který poslal k zemi Allana. Následně do vápna Empoli poslal další centr Callejón, který Higuaína znovu nenašel a jeho centr došel do zámezí.
     
    82
    Po chybné rozehrávce Empoli šla Neapol do rychlého protiútoku, ten táhl po levé straně Callejón. Španělský záložník poslal trochu překvapivě centr na zadní tyč, kam si nabíhal Maggio. Skorupski však šel ven z branky a míč lapil!
     
    81
    Neapol je v posledních minutách velmi aktivní, nicméně se nemůže dostat do zakončení. Aktivní Drei Mertens hledal dlouhým centrem za obranu Higuaína, ten však na míč nedosáhl a Skorupski jej lapil do rukavic.
     
    80
    Své poslední střídání provádí i domácí celek! Ze hřiště posílá trenér Marco Giampaolo obránce Marca Zambelliho, který podal velmi povedený výkon. Na jeho místo přichází na poslední desetiminutovku Laurini.

    Jan Havlovic

    Branky: 3. Saponara (Zieliński), 18. Pucciarelli (Saponara) – 7. L. Insigne (Gabbiadini), 50. Allan (Gabbiadini)

    Karty:   45. Croce (EMP), 71. Livaja (EMP) – 40. Allan (NEA)


    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 9:7. Rohy: 5:5.
    Empoli FC: Skorupski – Zambelli (80. Laurini), Tonelli, Barba, Rui – Zieliński (72. Paredes), El Hadji El Hadji, Croce – Saponara – Pucciarelli, Maccarone (C) (68. Livaja).
    Náhradníci: Pugliesi, Pelagotti – Laurini, Bittante, Ronaldo, Maiello, Costa, Piu, Camporese, Paredes, Krunić, Livaja.

    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Albiol, Chiricheş, Hysaj – Allan, Valdifiori (59. Jorginho) – Gabbiadini (65. D. Mertens), Hamšík (C), L. Insigne (72. Callejón) – Higuaín.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Strinić, Henrique, Callejón, Jorginho, D. Mertens, David López, Dezi, Koulibaly, Ghoulam, El Kaddouri.
    thejrc.org