Tisková konference ČFBU (kon.) | Tisková konference Florbal Ml. Boleslav (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference FC Dinamo Minsk (kon.)
konec
Tisková konference ČFBU před startem nové extraligové sezóny

Středa 16.09.2015, 11:00Tiskové konference
     
    Díky za pozornost, mějte se fajn a florbalu pochopitelně i v další sezoně přejeme jen to dobré. (11:58:50)
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, následují individuální rozhovory.
     
    Ježek: Dostal jsem i kurzy na titul v mužské Superlize. Obhajoba Střešovice je na hranici 2,30. Mladá Boleslav má 2,70. To je další adept na Superfinále. Třetí jsou Vítkovice 3,50. Brno má 5,00, Chodov 10,00, Litvínov až 100,00.
     
    Šuman: Spolupráci se sázkovkami máme rádi. Dostáváme se velice rychle k případné kontrole nekalých záměrů ze strany všech hráčů a limituje se tak šance nekale ovlivňovat zápasy.
     
    Ježek: Nebojíme se toho, že by si hráči sázeli na vlastní soutěž. Z historie máme už svoje zkušenosti i z jiných sportů. Tato oblast se poslední dobou dost zlepšila. Máme vybudované poměrně dost velké obranné mechanismy, abychom ochránili jak sázkaře, tak i to prostředí, v němž se pohybujeme. Je to téma, které máme na mysli. Téma bylo diskutované hodně a vzájemně chceme, aby nic nenarušovalo chod soutěže samotné tak chod naší sázkovky.
     
    Ježek: Chceme, aby se florbal stál známým sportem. Aby se i hráči stali známými. Televize je k tomu ideálním partnerem. Jsme rádi, že i Česká televize je partnerem Českého florbalu. Prizemoney ale budou.
     
    Ježek o sponzoringu a prizemoney do Superligy: Podpora Tipsportu je postavena na dvou pilířích. Je to základní finanční obnos, který byl podobný jako doposud. Je to však založené na sledovanosti extraligových a reprezentačních utkání v televizi. Uděláme maximum proto, aby utkání byla sledována co nejvíce. Pak to plnění ze strany Tipsportu může být navýšeno velmi výrazně. Prizemoney jsme ještě neřešili. Ta finální dohoda se upekla včera ve večerních hodinách, další dopady budeme diskutovat v následujících týdnech a měsících.
     
    Denisa Billá: Náznaky, že bych se podívala na EFT do Tampere jsou. Je to mé oblíbené město a ráda bych se sem opět podívala.
     
    Filip Šuman: Reprezentace žen si měsíc před mistrovstvím světa vyzkouší prostředí v Tampere. Pokud se nepletu, tak Denisa Billá byla na MS juniorek v Tampere nejlepší střelkyní turnaje a tehdy asi dost šokovala všechny Švédky a Finky, že jim vyfoukla tuto trofej. Muže čeká Euro Floorball Tour v Brně. Fanoušci tam jsou schopní vytvořit fantastickou kulisu. Samozřejmě všichni mají v hlavě ten turnaj hraný v České Lípě, kdy Češi se stali druhým týmem v dějinách, který dokázal porazit Švédsko.
     
    Billá: V domácím prostředí hraji již druhý Pohár mistrů. Klíčem je samozřejmě čtvrtfinálový postup přes Chur a pak by nás možná mohl čekat souboj s Terezou Urbánkovou působící ve Švédsku.
     
    Tožičková: Je to pro nás premiéra, těšíme se na nové zkoušenosti. Soustředíme se zejména na čtvrtfinále, čím dál se dostaneme, tím lépe.
     
    Chroust o Poháru mistrů: Máme během sezony plnou halu, průměr 430 diváků je vynikající. Doufám, že diváci udělají takovou atmosféru jako na Superfinále.
     
    Vávra o Poháru mistrů: Ve čtvrtfinále nás čeká norský mistr a pokud bychom nepostoupili, brali bychom to jako obrovské zklamání.
     
    Šuman: Přijíždí Falun, který je hegemon světového klubového florbalu. Ten sice prošel bouřlivými interními problémy během léta, ale i tak bude favoritem. Jsem rád, že Pohár mistrů bude přenášen na obrazovkách ČT a jsem přesvědčený, že ty dny v Mladé Boleslavi budou naplněny nejlepším florbalem. Systém nenabízí žádnou možnost oprav, takže bude na co koukat.
     
    Filip Šuman o Poháru mistrů: Pohár mistrů přinese opět změnu systému. Pro české fanoušky z toho plyne tzv. fantastický pátek. Všechny čtyři české týmy naskočí toho dne do soutěže a budou bojovat o medaile a postup do semifinále. Fanouškovsky i výsledkově byl ten turnaj před čtyřmi roky ohromně úspěšný. Tatran tehdy postoupil až do finále. Oproti minulému podniku se kádr Tatranu změnil téměř radikálně, zatímco Mladá Boleslav zůstala víceméně pohromadě. Zajímavý je příběh Davida Rytycha, který tehdy nastupoval ve finském SSV. Pokud se nepletu, byl to první Čech, který se z této trofeje mohl radovat.
     
    Denisa Billá (Herbadent): U nás také proběhlo pár změn a odchodů. Na poslední chvíli přišla Jana Christianová, která nám vyřešila problémy v brankovišti. Chceme pochopitelně bojovat o titul, ale jsme si vědomy toho, že tým je opravdu hodně mladý a bude potřebovat čas. Rozhodně nevzdáváme nic, a budeme bojovat o průnik do semifinále Poháru mistrů. Láká nás souboj s Terezou Urbánkovou. Myslím si, že špička ženské extraligy je stále stejná. Je velice dobré, že je více týmů, které netrpí syndromem vyhoření proti nám a jsou schopny nás porážet.
     
    Gabriela Tožičková (Chodov): Oslavy už neprobíhají. Důležité je neusnout na vavřínech. Připadá nám to, jako bychom nic nevyhrály. Motivace obhájit titul je obrovská. Zájem o nás je furt stejný, hodně jsme omladily. Do našeho systému zapracováváme neustále nové hráčky. Objevil se u nás nový kondiční trenér, přípravu jsme začaly dříve i kvůli Poháru mistrů.
     
    Tomáš Chroust (Mladá Boleslav): Opět jsme posílili, musíme mít ty největší cíle. Máme nový znak, takže ten titul chceme získat. Letní příprava se výrazně nezměnila. Kondiční část zůstala při starém. Jsme na stejném principu jako minulý rok. Je tam nyní více té taktiky, čímž je Honza Pazdera známý. Pohár mistrů je náš první bod. Na Czech Open jsme si potvrdili, že s těmito týmy můžeme hrát rovnocenné partie. Ve Švédsku na turnaji to bylo sice horší, ale snad zápas proti Wileru zvládneme.
     
    Marek Vávra před startem sezony: Co se týče rekordu Tomáše Kafky, tak si nejsem jistý, zda to bude ten třetí zápas, neboť se střídají. Nejvýznamnější změnou je ukončení kariéry Martina Richtera, který byl asi nejlepším hráčem ligy. Snažíme se zapracovat nové mladé hráče, do toho se nám úplně nehodí účast na Poháru mistrů, ale budeme se s tím muset poprat.

    Radek Barkman

    bahis siteleri