Třinec – Zlín 1:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (0:1 po s.n.) | Mountfield HK – Litvínov 6:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 6:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Berani Zlín
Pátek 18.09.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné páteční odpoledne přeji z třinecké WERK ARENY všem hokejovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu ze třetího kola hokejové Tipsport extraligy. Naše nejvyšší soutěž má dnes na programu sedm zápasů kompletního třetího kola a v našem přenosu se podrobně zaměříme hned na první z nich. Bude to souboj dvou týmů, které začaly novou sezonu zcela rozdílně. Na jedné straně stojí HC Oceláři Třinec, na druhé PSG Zlín.

    Ocelářům vyšel vstup do ročníku 2015/16 na výbornou. V prvním kole si doma poradili s houževnatým Chomutovem a tři body přivezli také z daleké cesty do Karlových Varů. Zato Zlín nestačil v úvodním kole na úřadujícího mistra z Litvínova a před pěti dny podlehl dalšímu těžkému soupeři, pražské Spartě. Favoritem budou domácí Slezané, kteří mají papírově silnější mužstvo oproti Zlínu, jehož kádr opustila před startem sezony spousta klíčových hráčů. Ale začínat se bude za stavu 0:0, navíc zlínské pojetí hokeje Třinci dlouhodobě nesvědčí. Utkání odstartuje v 17:00. Nebudete-li přímo ve WERK ARENĚ, jste srdečně zváni ke sledování přenosu, kterým vás provede Ondřej Zoubek.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC
    2. místo, 6 bodů, skóre 8:2


    Třinec je v poslední době dost možná nejsilnějším českým klubem, který myslí rok co rok na nejvyšší příčky. Není se čemu divit, finančně stabilní celek ze Slezska rozehrává druhou sezonu v moderní WERK ARENĚ a v týmu má hvězdy největšího extraligového kalibru. V uplynulé sezoně ovládli Oceláři základní část, ve čtvrtfinále vyřadili Mladou Boleslav a v semifinále pražskou Spartu. Avšak prohrané, dramatické finále s Litvínovem pro ně znamenalo pouze zisk 2. místa. Na rozdíl od předchozích let nebylo po skončeném ročníku k vidění tolik přestupů, týkajících se Ocelářů. U týmu zůstal trenér Jiří Kalous a pod rukama mu zůstalo téměř kompletní mužstvo ze sezony 2014/15.

    Změny v kádru

    Odešli: Vladimír Roth (O, Novosibirsk), Marek Trončinský (O, Mladá Boleslav), Štefan Ružička (Ú, konec angažmá), Lukáš Žejdl (Ú, Mladá Boleslav, hostování)

    Přišli: Vladimír Svačina (Ú, Vítkovice)

    První dvě kola v podání Třince

    Pátek 11. září, 17:30, 1. kolo, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a asistence: 39. Chmielewski (Plíhal, Jašek), 60. Orsava, 60. Dravecký (Polanský).
    Diváci: 5110 (98 % celkové kapacity).

    Neděle 13. září, 15:30, 2. kolo, Karlovy Vary:
    HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
    Branky a asistence: 18. Haščák (Duda, Sičák), 36. V. Tomeček (TS) – 13. M. Doudera (Plíhal), 14. Klepiš (Polanský, L. Doudera), 26. Dravecký (Polanský, Klepiš), 39. Irgl (Rákos, L. Doudera), 47. Orsava (Hrňa).
    Diváci: 3142 (52 % celkové kapacity).
    TRI: Hamerlík (Hrubec) – L. Doudera, Klesla (C), Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek – Orsava, Kreps, Hrňa – Dravecký, Polanský (A), Klepiš – Rákos, Matuš, Irgl – Jašek, Plíhal, Chmielewski.
    Trenér: Jiří Kalous.
     
    PSG ZLÍN
    13. místo, 0 bodů, skóre 3:9


    Zlín v předchozích třech letech vždy v extralize atakoval ty nejpřednější pozice. Po druhém místě v roce 2013 se o rok později dočkal vytouženého zisku mistrovského titulu. Na začátku minulé sezony dolehla na berany pomistrovská kocovina a dlouho to s nimi vypadalo špatně. Nakonec se jim podařilo získat po základní části skvělou 6. pozici, kterou už však v play-off nevylepšili. Ve čtvrtfinále podlehli nejtěsnějším možným rozdílem brněnské Kometě. Na startu nového ročníku postihlo tým kouče Rostislava Vlacha několik bolestivých ztrát. Kromě Lešky s Čajánkem, kteří ukončili kariéru, odešel také Köhler. Obhajoba loňského umístění by byla pro Zlín úspěchem.

    Změny v kádru

    Odešli: Tomáš Valenta (O, Olomouc), Jakub Svoboda (Ú, Pardubice), Bedřich Köhler (Ú, Hradec Králové), Petr Leška (Ú, konec kariéry), Petr Čajánek (Ú, konec kariéry)

    Přišli: Petr Zavadil (B, Clermont / Francie), Daniel Štumpf (Ú, Skalica), Tomáš Čachotský (Ú, Jihlava, hostování), Tomáš Sýkora (Ú, Poprad), Martin Cibák (Ú, Olomouc)

    První dvě kola v podání Zlína

    Pátek 11. září, 17:30, 1. kolo, Litvínov:
    HC Verva Litvínov – PSG Zlín 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
    Branky a asistence: 5. Kubát (Hanzl, Martynek), 22. Trávníček (Martynek), 31. Martynek (Pavlík, Hanzl), 32. Hořava.
    Diváci: 4864 (81 % celkové kapacity).

    Neděle 13. září, 17:00, 2. kolo, Zlín:
    PSG Zlín – HC Sparta Praha 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
    Branky a asistence: 21. Veselý (A. Holík, P. Holík), 26. Žižka (Cibák), 60. Holík (Matějíček) – 6. Kumstát (Pech, Sabolič), 13. Přibyl (Čajkovský, Netík), 32. Sabolič (Pech, Kumstát), 40. Polášek (Pech, Kumstát), 45. Hlinka (Réway, Mikuš).
    Diváci: 5802 (83 % celkové kapacity).
    ZLN: Kašík (Štůrala) – A. Holík, Řezníček, Matějíček. Žižka (A), Kotvan, Urbanec – Kubiš, Cibák (A), Sýkora – Ondráček, P. Holík, Veselý (C) – Okál, Vlach, Říčka – Štumpf, Šťastný, Čech.
    Trenér: Rostislav Vlach.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ A STATISTIKY

    Nejproduktivnějším Ocelářem je po dvou kolech Jiří Polanský (0+3), který přihrál v Karlových Varech na dva góly, doma proti Chomutovu asistoval u jedné branky. Polanský je na devátém místě kanadského bodování extraligy. Nejlepšími střelci Třince jsou Vladimír Dravecký (2+0) a Jakub Orsava (2+0), kteří se shodně prosadili v obou zápasech. Bez zajímavosti není ani příspěvek sedmnáctiletého obránce Lukáše Doudery (0+2), jenž nastoupil v úvodních dvou kolech v první obraně po boku Klesly a na ledě Energie si připsal dvě gólové přihrávky.

    Ve statistice Radegast indexu je nejvýše postaveným třineckým hráčem sedmý Rostislav Klesla se ziskem dvanácti bodů. Oba první zápasy odchytal za Oceláře Slovák Peter Hamerlík a drží se na špičce brankářských statistik. Hamerlík obdržel v průměru jednu branku na utkání, chytá s 96,08% úspěšností zákroků a udržel jedno čisté konto. Třinec ubránil 92,31 % svých oslabení a v tomto ohledu mu patří pátá příčka. V týmovém Radegast indexu je druhý o deset bodů za Vítkovicemi. Třinečtí centři jsou zatím velmi dominantní na vhazováních, která Oceláři v prvních dvou kolech vždy doslova opanovali.

    Zlín nastřílel během prvních dvou zápasů jen tři góly, a proto svého zástupce v první dvacítce kanadského bodování nemá. Nejlepším z hokejistů PSG je šestadvacátý Aleš Holík (1+1). Zkušený zadák v utkání se Spartou přihrál na první zlínský gól a sám se prosadil v poslední minutě. Dalšími zlínskými střelci jsou obránce Tomáš Žižka (1+0) a kapitán Ondřej Veselý (1+0), na něhož budou v Baťově městě po odchodu důležitých opor hodně spoléhat. Jednou gólovou asistencí během dvou zápasů se v novém působišti uvedl slovenský útočník Martin Cibák (0+1).

    Nejobětavějším hráčem Zlína je podle statistik Radegast indexu, kde se počítá účast na ledě při brankách, hity a zablokované střely, Tomáš Žižka. Ten nasbíral stejně jako třinecký Klesla dvanáct bodů a s dalšími hráči se dělí o sedmé místo. Více minut ze dvou utkání odchytal Libor Kašík, který inkasoval v průměru 3,37 gólu na zápas a chytá s úspěšností zásahů 87,5 %. V Litvínově ho zhruba v polovině utkání střídal Tomáš Štůrala, který by měl podle slov trenéra Vlacha nastoupit v Třinci od začátku. Ševci jsou druhým nejtrestanějším mužstvem, nashromáždili už totiž šestačtyřicet trestných minut.
     
    ABSENCE

    Oceláři zahájili novou extraligovou sezonu bez čtyř zraněných hráčů. Proti Chomutovu ani Karlovým Varům nenastoupili obránci se zlínskou minulostí Lukáš Galvas s Davidem Noskem, v útoku scházeli nová posila Vladimír Svačina, jenž se kvůli červencovému zranění lokte třineckým fanouškům na ledě ještě nepředstavila, a Martin Adamský, který je však podle vlastních slov po zranění připraven nastoupit.

    Zlínu v zápase proti Spartě chyběl obránce Oldřich Horák, jehož zastoupil Patrik Urbanec. Ani do jednoho střetnutí však nezasáhl devětatřicetiletý matador Jiří Marušák, který v minulém týdnu úspěšně absolvoval operaci zlomené navikulární kosti v ruce. Útočník Tomáš Čachotský přišel z prvoligové Jihlavy s pověstí obávaného kanonýra, ve Zlíně však zatím na extraligovou šanci čeká. Nechme se překvapit, s jakou sestavou vyrukují berani v Třinci.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    V loňské sezoně měli sice Třinečtí ze zápasů se Zlínem pozitivní bilanci, dlouhodobě jim však tento soupeř nesedí. V play-off nedokázali Oceláři zlínské hokejisty ještě ani jednou vyřadit, v letech 2012 až 2014 si na nich ve vyřazovacích bojích vylámali zuby dokonce třikrát v řadě. V základní části minulého ročníku ovšem Třinec třikrát zvítězil a pouze v posledním zápase prohrál. Pojďme se podívat na dva poslední duely.

    Pátek 27. února 2015, 18:20, 51. kolo, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – PSG Zlín 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
    Branky a asistence: 19. Ružička (Klepiš, Roth) – 21. Kubiš, 38. Valenta (Marušák, Leška), 44. Köhler (Ondráček), 53. Kubiš (Okál, Řezníček).
    Diváci: 5200 (vyprodáno).

    Pátek 16. ledna 2015, 17:30, 38. kolo, Zlín:
    PSG Zlín – HC Oceláři Třinec 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)
    Branky a asistence: 4. Ondráček (Žižka, Čajánek), 50. Matějíček (Čajánek) – 7. M. Doudera (Dravecký, Polanský), 55. Galvas, 65. Klesla (Plíhal).
    Diváci: 5218 (75 % celkové kapacity).

    ŘEKLI PŘED ZÁPASEM

    Martin Adamský (útočník, TRI): „Mohu potvrdit, že jsem připraven do pátečního utkání nastoupit. Cítím se stoprocentně zdravý, chtěl bych hrát. Od ledu jsem si odpočinul jen dva týdny, ale potom jsem už chodil normálně trénovat, momentálně se opravdu cítím výborně. Neřeším, jestli nás čeká Zlín, Brno nebo třeba Sparta. Všechny vnímám naprosto stejně a všechny chci porazit. Osobní emoce jsem už vypustil z hlavy, soustředím se jen na nejbližší utkání. Zlín měl špatný začátek sezony i minulý rok a pak se zvedl. Nás ale vůbec nemusí zajímat soupeř, jak se mu teď daří nebo nedaří. Musíme se koncentrovat jen na svůj výkon a v pátek vyhrát!"

    Rostislav Vlach (trenér, ZLN): „Třinec je velmi silný soupeř, silné mužstvo, které má i mezi náhradníky velmi dobré hokejisty. I když se někdo ze základního kádru zraní, mají rovnocennou náhradu. Pro nás bude úspěch dovézt nějaký bodík. Na druhou stranu, porazit se dá každý. Chceme gólmany střídat po dvou zápasech. Samozřejmě za předpokladu, pokud se někdo nezraní nebo ho nepostihne výkonnostní propad. Chceme, aby byli oba v pravidelném zápasovém zatížení. Pro nás bylo vždy lepší, když jsme byli v zápřahu než mít delší pauzu. Teď máme prakticky týden volno a o víkendu hrajeme dva zápasy. Je to nezvyklé a uvidíme, co to s námi udělá. Ale podmínky jsou pro všechny týmy stejné."

    HRÁLI V DRESU SOUPEŘE

    Hned tři současní hokejisté Třince oblékali v minulosti dres Zlína. Zadák Tomáš Linhart působil ve valašské metropoli v letech 2008 až 2013, jeho kolega z obrany David Nosek zase mezi roky 2003 a 2010. A do třetice bek Lukáš Galvas strávil ve Zlíně rovnou devět sezon. V kádru Zlína nenajdeme po odchodu gólmana Horčičky ani jednoho hráče s třineckou minulostí.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Zlínem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvZLN a #telh.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – L. Doudera, Klesla (C), M. Doudera, Hrabal, Linhart, Foltýn, Adámek – Rákos, Matuš, Irgl – Jašek, Plíhal, Chmielewski – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Orsava, Kreps, Hrňa – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.

    PSG Zlín: Štůrala (Kašík) – Řezníček, A. Holík, Žižka (A), Matějíček, Urbanec, Kotvan – Sýkora, Cibák (A), Kubiš – Veselý (C), P. Holík, Ondráček – Říčka, Vlach, Okál – Čech, Sedláček, Šťastný. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Roman Mrkva – Jiří Gebauer, Vít Lederer.
     
    Třinečtí udělali v sestavě jen jednu změnu oproti utkání v Karlových Varech. V brance dává trenér Kalous znovu přednost Peteru Hamerlíkovi, jehož náhradník Šimon Hrubec na první extraligový start v letošní sezoně ještě čeká. Obranné páry nechali Slezané bez proměny, nadále platí, že kvůli zranění schází dvojice Lukáš Galvas a David Nosek. Avizovaná změna nastává v útoku Polanského s Draveckým, které pro dnešek doplní uzdravený Martin Adamský. V sestavě naopak úplně chybí Jakub Klepiš, kterého trápí zánět v krku. Nadále nehraje ani zraněný Vladimír Svačina. Jako první útok je dnes veden ten Matušův, Krepsova formace je v zápise nezvykle uvedena až jako čtvrtá.
     
    Také Zlín udělal pár drobných rošád, aby ve třetím kole sáhl na své první body. V brance vystřídá Libora Kašíka Tomáš Štůrala, jak už kouč Vlach proklamoval před odjezdem do Třince. Obranná dua zůstávají stejná a defenziva ševců se bude muset i dnes obejít bez svého nejzkušenějšího člena Jiřího Marušáka. Jedinou změnu oproti duelu se Spartou nalezneme ve čtvrtém útoku, kde Daniela Štumpfa nahrazuje mladý Pavel Sedláček. Ani dnes se neuskuteční extraligová premiéra ve zlínském dresu pro Tomáše Čachotského.
     
    Oceláři nastoupí v bílých dresech a s červeným spodkem. Zlín navlékl dresy s kombinací žluté a modré barvy. Rozbruslení je v plném proudu, do začátku utkání zbývá zhruba půlhodinka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sestavy byly přečteny a do úvodního buly chybí nějakých osm minut. Čeká se na spuštění 3D mappingu na ledové ploše. Své pozice v sektoru hostí zaujímají zlínští příznivci.
     
    Na ledě jsou hokejisté ze Zlína a čtveřice rozhodčích. Nyní přijíždějí svým typickým způsobem Oceláři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Na úvodním buly uspěl P. Holík proti Matušovi, nahození od obránců potom do útočného pásma Zlína protečoval Veselý.
     
    00:44
    Z prvního zlínského útoku ale nic nebylo, a navíc musejí ševci do čtyř. Jiří Ondráček (ZLN) si odpyká dvouminutový trest za podražení domácího Matuše.
     
    01:08
    Zlínu úvod prvního oslabení vychází podle představ. A. Holík vyhodil až do útočné třetiny, Cibák pak aktivním napadáním přibrzdil rozehrávku Klesly.
     
    01:57
    Třinec se v první minutě přesilovky vůbec nemohl dostat do útočného pásma. Potom to ale na sebe vzal Hrňa, se štěstím projel mezi bránícími hosty a odražený puk napálil Kreps jen těsně vedle! Proti střele M. Doudery od modré čáry už zasáhl Štůrala.
     
    02:23
    Další ránu M. Doudery hostující beci zablokovali a na branku neprošel ani pokus Hrni. P. Holík vyhazuje po mantinelu do útoku a odjíždí střídat.
     
    02:44
    Další pobyt v útočném pásmu zkazilo Ocelářům postavení útočícího hráče v brankovišti. Nyní hraje s pukem Říčka, Ondráček se vrací na led.
     
    03:17
    Plíhalova útočná řada zamkla berany před jejich brankou. Akci zakončoval střelou od modré čáry Foltýn. Štůrala si nebyl úplně jistý, kotouč však udržel.
     
    03:50
    Klesla přistrčil v útočné třetině puk Rákosovi, proti jehož střele zasáhla Štůralova vyrážečka. Žižka potom zahrál pouze na zakázané uvolnění.
     
    04:10
    Třinečtí se dostávají do náporu a měli další gólovou šanci! Dravecký přihrál před branku Polanskému, jehož zakončení Štůrala znovu vyrazil!
     
    04:40
    Zlínu se nakonec podařilo vyhodit povoleným způsobem a jeho hráči mohli vystřídat. Teď už rozehrává zpoza Hamerlíka Hrabal.
     
    05:17
    Už třetí dobrá možnost Ocelářů v prvních šesti minutách! Odražený puk vrátil před branku Hrňa, jenže Orsava odkrytou zlínskou klec minul! To byla zatím největší příležitost Třince.
     
    05:41
    Ševci vzápětí přidali další zakázané uvolnění, a tak Oceláři pokračují v náporu. Jaškovo nahození od mantinelu nebylo pro Štůralu větším problémem.
     
    06:03
    Matuš zaváhal v obranné třetině a nabídl možnost útoku Zlínu. Vlach přihrál zadovkou Okálovi, jemuž však puk uskočil a zasáhl Hamerlík. Následná střela od modré čáry byla přizvednuta do ochranné sítě a je tady první komerční pauza.
     
    06:27
    Žižka na modré čáře zachytil nedůrazné vyhození Hrabala, dostal mnoho prostoru ke střele, jenže pálil těsně vedle. Teď už se svým útokem přicházejí domácí.
     
    06:33
    Třineckým bylo odpískáno zakázané uvolnění a v rohu kluziště se začali pošťuchovat Martin Adamský (TRI) s Filipem Čechem (ZLN). Větší rozmíška z toho nebylo, přesto jsou oba potrestáni dvěma minutami za hrubost. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    06:47
    Nejspíš svůj první dnešní zákrok si Hamerlík připsal proti ráně Řezníčka od modré čáry. Druhou ránu zlínského obránce odnesla Orsavova hokejka.
     
    07:09
    Pohlednou kombinací, do které se zapojil také L. Doudera, vyjeli Oceláři z obranného pásma. Kleslovo bekhendové nahození ze střední třetiny však s klidem sebral Štůrala.
     
    07:41
    Třinci útok nevyšel a ve středním pásmu se srazili Linhart s Irglem. To mělo za následek střelu volného Urbance z levého křídla do spojnice tyčí Hamerlíkovy branky!
     
    08:24
    Zlín tedy mohl jít klidně do vedení, avšak štěstěna byla proti. Teď se o kotouč bojuje za brankou Štůraly, kde se střetávají Plíhal se Žižkou.
     
    08:54
    Zlínský útok byl přerušen poté, co byla odpískána přihrávka rukou. Na vhazování ve středním pásmu uspěl Třinec, Foltýn nahazuje po mantinelu.
     
    09:23
    Adamský připravil o kotouč Šťastného, potom ovšem bekhendem pouze odevzdal A. Holíkovi, jenž se pro puk vrací do obranné třetiny.
     
    09:56
    Dlouho už se hraje v pěti na obou stranách, Zlínu se podařilo otupit třinecký tlak. Kotvanova rána od modré čáry se zastavila o chumel těl.
     
    10:41
    Klesla s rozehrávkou dlouho váhal, Chmielewski poté neprojel středním pásmem. Cibák ukořistil puk a nahodil vedle branky.
     
    11:30
    Na opačné straně zablokovali hosté střelu Klesly. Říčka o chvilku později zachytil nepovedenou rozehrávku Foltýna.
     
    11:55
    Útok ševců byl přibrzděn ofsajdem a následně se k puku dostali Oceláři. Za Draveckého nahozením do rohu spěchá Adamský.
     
    12:16
    Šťastný se prodral ke střele z mezikruží a Hamerlíkovi napoprvé kotouč vypadl. Včas jej potom stihl pokrýt a nedovolil soupeři dorážet. Je čas na druhou komerční přestávku.
     
    12:43
    Zlín zvyšuje svou aktivitu. Kotvanova rána byla ale sražena mimo branku, po zásahu P. Holíka hraje s kotoučem na holi Klesla.
     
    13:09
    Hosté dostávají možnost přesilové hry. Rostislav Klesla (TRI) je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí proti Kubišovi.
     
    13:45
    Říčka nezachytil vyhození M. Doudery po hrazená, definitivní osvobození Ocelářů zařídil o něco později Hrabal a odjíždí střídat.
     
    14:16
    Hrňa pozdržel zlínskou rozehrávku, když velmi agresivně napadal Matějíčka. Ten situaci nakonec zvládl a předal puk Žižkovi.
     
    14:57
    Oceláři se zatím bez potíží brání a vypadá to, že oslabení uhrají bez inkasované branky. Kotouč vyvezl znovu pryč z obranné třetiny Adamský.
     
    15:09
    Domácí už jsou v plném počtu a Hamerlík drží puk ve výstroji. To, když dokázal zkrotit Kubišovu ránu z první z pravé strany.
     
    15:46
    Hrňa udělal v rozehrávce obrovskou chybu a nabídl puk Veselému! Toho však tváří v tvář vychytal Hamerlík! Hrňa byl ještě za trest ostře dohrán Šťastným.
     
    16:15
    Matuš se po vhazování přetahoval o puk s P. Holíkem a zdálo se, že se ke střele neprotlačí. Opak byl pravdou, Štůrala však kotouč vytěsnil.
     
    16:50
    Hamerlík betonem vyrazil přízemní ránu A. Holíka od modré čáry. Foltýnův průnik po mantinelu poté čistým způsobem ukončil Vlach.
     
    17:32
    Kotvan za vlastní bránou chyboval a nabídl puk Polanskému. Ten se naštěstí pro hosty nedokázal srovnat a přihrál před bránu na spoluhráče.
     
    17:42
    Jiří Polanský (TRI) záhy na modré čáře o puk přišel a musel si pomoct faulem. Potrestán je dvěma minutami za podražení. Zlín si podruhé zahraje v početní výhodě.
     
    18:31
    Oldrich Kotvan (ZLN) zkušeně zavezl kotouč do útočného pásma, kde o něj byl však připraven Hrňou. Následně se v souboji provinili vysokou holí a počet hráčů na ledě se zase srovná.
     
    18:55
    Oba týmy nyní hrají ve čtyřech. Zlín se mohl po nedorazech v třineckém obranném pásmu dostat ke střele, nahození A. Holíka ale trefilo jen Linharta.
     
    19:34
    Poslední minuta první třetiny se zatím hraje v útočné třetině ševců. Veselého pokus od modré čáry prosvištěl jen mimo třineckou branku.
     
    19:56
    Oceláři už jsou v plném počtu a v útočné třetině. Kreps se přes Matějíčka neprocpal, Kleslovu ránu vyrazil Štůrala ke svým spoluhráčům.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    V Třinci skončila první třetina, která především ve své první polovině nenabídla špatný hokej, zatím se ovšem hraje bez branek. Už ve druhé minutě mohli v přesilovce otevřít skóre domácí, jenže Kreps střílel po akci Hrni jen vedle. Štůrala následně vyzrál na zakončení Polanského z bezprostřední blízkosti a v šesté minutě mu pomohlo štěstí, když Orsava minul odkrytou branku Zlína. Po úvodním náporu Slezanů zůstalo skóre bezbrankové.

    Postupem času se začali berani osmělovat a největší šanci měli v osmé minutě. Linhart s Irglem se tehdy srazili ve středním pásmu, střela volného Urbance z levé strany však trefila jen spojnici tyčí Hamerlíkovy svatyně. Třinec poté ubránil oslabení při vyloučení Klesly, chvilku nato ovšem v rozehrávce hrubě chyboval Hrňa. Byl pak dohrán na mantinel Šťastným, Veselý však nabídnutou šanci nevyužil a Hamerlík jeho nebezpečnou střelu vytěsnil. Doufejme, že ve druhé části už začnou padat branky. Oceláři budou mít k dispozici ještě půl minuty přesilovky.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 13 – 7,
    střely mimo: 3 – 2,
    hity: 8 – 7,
    vyhraná vhazování: 11/23 – 12/23,
    úspěšnost na vhazování: 48 % – 52 %,
    trestné minuty: 6 – 6.
     
    Martin Adamský (útočník TRI): „Na zranění už jsem ve své kariéře zvyklý, nyní mám ale natrénováno a na zápas jsem se těšil. Opticky to zatím vypadá krásně, jenže hokej se hraje na góly. My nesmíme polevit z našeho důrazu a musíme věřit, že ty branky přijdou."
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Orsava zahájil druhou třetinu dravým průnikem po pravé straně. Kotouč se pak odrazil před branku, odkud jej daleko dopředu odpálil Matějíček.
     
    20:42
    Hosté jsou v plném počtu a hned si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici totiž musí na dvě minuty za nedovolené bránění Daniel Rákos (TRI).
     
    21:05
    Okál zkusil rovnou z buly zaskočit Hamerlíka, což se mu ale nepovedlo. Třinec vyhodil a v opačném rohu kluziště pak Dravecký čistým způsobem sestřelil A. Holíka.
     
    21:43
    Zlín je v útočném pásmu a krásnou kombinací rozebral třineckou obranu! Ondráček v jejím závěru vracel puk před brankou na Veselého, který ovšem promáchl!
     
    22:12
    Tvrdá rána P. Holíka od modré čáry trefila bránícího M. Douderu a Třinec vyhodil. Zlínští rozjíždějí možná poslední útok přesilovky.
     
    22:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na konci tohoto útoku stála úspěšná střela TOMÁŠE SÝKORY, po níž se ševci ujímají vedení! Slovenský útočník si zpracoval Cibákovu přihrávku, procpal se mezi třineckými obránci až ke střele a Hamerlíkovi puk propadl mezi betony do sítě! Zlín využil přesilovku a vede – 0:1! Asistence: Martin Cibák, Oldrich Kotvan.
    22:38. Tomáš SÝKORA - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    23:12
    Ondráček projel do útočného pásma, kde už ale nějakou dobu byl Veselý. Zlínu je odpískán ofsajd, na buly změří síly Kreps a P. Holík.
     
    23:30
    Kreps přihrál zpoza branky na Hrňu, který však ani nadvakrát Štůralu nepřekonal! Poprvé zlínský gólman Hrňův pokus vyrazil, podruhé střílel třinecký útočník vedle!
     
    24:07
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševcům vychází vstup do druhé třetiny dokonale a v pětadvacáté minutě již vedou o dvě branky! Orsava ztratil puk v obranné třetině, kotouč se odrazil k PAVLU KUBIŠOVI, a ten přesnou ranou do horního růžku z pravého kruhu pokořil Hamerlíka podruhé – 0:2! Bez asistence.
    24:07. Pavel KUBIŠ - 0:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    24:48
    Matuš se protáhl mezi bránícími Zlínskými, ale vystřelil jen vedle. Následně byl faulován Alešem Holíkem (ZLN), který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění. Třinec pokračoval s pukem a rozhodčí necitlivě přerušil hru, za což se omlouvá.
     
    25:19
    Polanský přihrál na střelu Hrabalovi, tvrdou ránu třineckého obránce Štůrala vyrazil. Veselý teď vyváží puk až do útočné třetiny Zlína.
     
    25:54
    Polanský byl zastaven také v další akci, Zlín znovu vyhazuje. Kleslovu přihrávku si navíc zrovna ideálně nezpracoval Kreps.
     
    26:25
    Hrňa s Plíhalem ujížděli ve dvou proti jednomu obránci, který však Hrňovu přihrávku nadzvedl tak šikovně, že Plíhal nemohl pořádně zakončovat.
     
    26:55
    Zlín už je v plném počtu a celkem v pohodě oslabení přečkal. Nyní však Třinec pokračuje v útočné třetině, Matuš nahazuje po mantinelu.
     
    27:33
    Chmielewského připravil o kotouč při rozehrávce důrazný Okál a Zlín se nastěhoval do útočného pásma. Znovu se snaží převzít iniciativu.
     
    28:24
    Polanský protáhl Kleslovo nahození na Draveckého, po němž se k puku snaží protlačit Adamský. V souboji to však měl o něco blíže Kotvan.
     
    28:53
    Řezníček v obranném pásmu zkušeně nepustil k puku Matuše, Šťastný se ve střední třetině spokojil s bekhendovým nahozením.
     
    29:24
    Hrabalova rána z prvního doteku byla zlínskými obránci sražena do rohu a zpomalena. Ševci se navíc rychle dostali ven z obranného pásma.
     
    29:52
    Oceláři se rychle vrátili zpět a připravili si pozici pro další střelu. Jenomže Foltýn nastřelil jen Sýkoru a puk se odrazil až do středního pásma.
     
    30:02
    Štůrala vyjel z brány, aby podržel volný kotouč v lapačce před dojíždějícím Orsavou. Podařilo se, je tady první komerční přestávka ve druhé periodě.
     
    30:32
    Urbanec zastavil Hrňu, poté si situaci nijak nekomplikoval a puk pouze posunul do středního pásma. Znovu to s průnikem zkouší Kreps.
     
    31:24
    Hrabal přizvedl střelu P. Holíka na tvrzené sklo a následně dostal puk od M. Doudery. Rozehrávka se mu ale nepovedla a končí zakázaným uvolněním.
     
    31:48
    Jaškův únik zastavili Zlínští bez problému a sami se vydali dopředu. Okál vybojoval kotouč pro Řezníčka, jehož nahození bylo nepřesné.
     
    32:11
    Polanský vyhrál buly na L. Douderu, jehož nahození se od zadního mantinelu odrazilo přímo ke Štůralovi. Ten pokryl puk před Polanským, následuje další komerční pauza.
     
    32:40
    Na dalším buly už Polanský neuspěl a Oceláři museli rozehrávat až od Hamerlíka. Povedlo se jim nastěhovat zpět do útočného pásma.
     
    33:20
    Polanský byl na ledě dlouho a špatnou přihrávkou odevzdal puk Šťastnému. Ten ujížděl sám proti třem třineckým bekům a jeho střelu zablokoval Hrabal.
     
    33:37
    Kreps vyhrál vhazování před Štůralou, následný kulečník okolo bodu pro buly však za následek střelu Orsavy ani Krepse neměl.
     
    34:15
    Rákos pláchl zlínské defenzivě po levé straně a poradil si i s Urbancem. Matušovo nahození však Štůrala bez jakýchkoliv problémů vyrazil.
     
    34:29
    Michael Foltýn (TRI) vystřelil z levého křídla a Štůrala s vypětím všech sil kotouč udržel. Foltýn to přehnal s agresivitou při dorážení a je vyloučen na dvě minuty za sekání. Pavel Kubiš (ZLN) začal do Foltýna strkat a je potrestán dvěma minutami za hrubost. Obě mužstva jsou ve čtyřech.
     
    34:44
    Oceláři měli dobrou šanci na snížení, jmenovitě to byl Klesla. K třineckému kapitánovi se odrazil puk na modrou čáru, Klesla si popojel, poté se ale proti jeho ráně příklepem blýskl zákrokem lapačkou Štůrala.
     
    35:32
    P. Holík si udělal z třineckých zadáků slalomové tyče a přihrál ke střele Žižkovi. Jeho ránu nepustil na branku ležící Polanský.
     
    35:49
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde se ke střele od modré čáry propracoval M. Doudera. Štůrala pravým betonem vykopl.
     
    36:09
    Oceláři dostali Zlínské pod menší tlak a vykoledovali si faul. Martin Matějíček (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Třinec hraje ve čtyřech proti třem.
     
    36:55
    Nyní už se přesilovka změnila na tu klasickou, pět na čtyři. Jenže za třineckou obranou zůstal zapomenutý Kubiš, jel sám na Hamerlíka, který však jeho střelu vyrazil!
     
    37:08
    Slezané vytvořili vzadu v rozehrávce další chybu a Zlín mohl ujet do další šance. Jenže ševci se provinili ofsajdem.
     
    37:29
    Hrňa zavezl puk do útočné třetiny, v rychlosti obkroužil branku a přihrál na modrou čáru M. Douderovi. Do jeho střely padl Veselý a tečoval kotouč do ochranné sítě.
     
    37:51
    Hrňa si troufl na těžkou přihrávku mezi kruhy Krepsovi. Ten si puk s obtížemi zpracoval a Plíhal pak jeho pokus nedokázal usměrnit za Štůralu.
     
    38:25
    Hosté jsou v plném počtu, ale s kotoučem pokračují domácí. Polanský se vydal na únik po pravé straně, který zakončil nepřesnou střelou okolo A. Holíka.
     
    38:57
    Hra se přenesla za Hamerlíkovu branku, kde o kotouč u mantinelu bojovali M. Doudera a Okál. Nyní se přidávají i další hráči.
     
    39:18
    Rozběhla se poslední minuta druhé třetiny a Oceláři rozehrávají jednu z posledních akcí. Irgl přihrává za branku Hamerlíka Linhartovi.
     
    39:44
    Štůrala je dnes zatím bezchybný. To potvrdil i naposled, když lapil ze vzduchu Hrabalovu ránu od modré čáry. Ještě jedno vhazování se odehraje po jeho levici.
     
    39:52
    Kubiš šel za nahozením do brankoviště a byl bráněn Hrabalem. V přemíře snahy zboural Hamerlíka, za což se ihned omluvil. Odpískáno bylo postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    39:55
    Na konci druhé části je tady další komplikace pro Slezany. Na trestnou lavici odjíždí Tomáš Plíhal (TRI) a dvouminutový trest za hákování se mu pravděpodobně přenese do třetí třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    Druhá třetina je minulostí a branek už jsme se v ní dočkali. Skóre mohl otevřít Zlín po dvou minutách, kdy v přesilovce rozebral třineckou obranu, ale Veselý netrefil Ondráčkovu přihrávku. O minutu později už byli Zlínští úspěšnější, když se ke střele protlačil Sýkora a prostřelil Hamerlíka ne úplně typickou ranou mezi betony. Oceláři nevyužili svou příležitost k vyrovnání, Hrňa si ani nadvakrát se Štůralou neporadil. A přišel trest v podobě druhé inkasované branky. Kubiš potrestal Orsavovo zaváhání v rozehrávce přesnou střelou do horního rohu.

    V dalších minutách se Zlín soustředil hlavně na pozornou defenzivu a nepouštěl Oceláře do velkých šancí. Střely od modré si hlídal bezchybný brankář Štůrala, který předvedl zákrok večera proti pokusu Klesly a ukryl puk efektně do lapačky. Tři minuty před sirénou mohli berani vedení ještě navýšit, Kubiš unikl ve vlastním oslabení, Hamerlíka ale podruhé v zápase nepřekonal. Pět sekund před koncem druhé třetiny byl ještě vyloučen Plíhal, Zlín tak začne třetí třetinu v početní výhodě. Třinec se ale ještě bude snažit zamíchat kartami.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 26 (13, 13) – 14 (7, 7),
    střely mimo: 7 (3, 4) – 2 (2, 0),
    hity: 16 (8, 8) – 12 (7, 5),
    vyhraná vhazování: 23/46 (11, 12) – 23/46 (12, 11),
    úspěšnost na vhazování: 50 % – 50 %,
    trestné minuty: 12 (6, 6) – 12 (6, 6).
     
    Daniel Rákos (útočník, TRI): „Mrzí mě, že jsme dostali gól v oslabení, kdy jsem zrovna já byl na trestné lavici. Byly to takové dvě náhodné střely, které tam Hamasovi prošly, byla to smůla. My ale budeme bojovat až do konce, celou třetinu ještě máme před sebou."
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Zlín vstupuje do třetí třetiny v početní výhodě. Žižkovo nahození se od zadního mantinelu odrazilo k Linhartovi, který v pohodě vyhodil.
     
    40:46
    Veselý předal na modrou čáru Matějčkovi, jehož bomba prosvištěla těsně kolem pravé tyče branky. Žižka následně na pravé straně uvolnil P. Holíka, který však nevystřelil z první a pak už bylo pozdě.
     
    41:32
    Zlín se stále drží v útočném pásmu. Kotvan zachytil kotouč u hrazení a nahazuje zpět za branku, kde je připraven pokračovat Okál.
     
    41:50
    Střelu A. Holíka od modré čáry Hamerlík vyrazil mimo bránu, Říčkův pokus z levého kruhu pak tečoval do ochranné sítě obětavý Klesla.
     
    42:20
    Třinečtí jsou v plném počtu a okamžitě se snaží natlačit do útočného pásma. Draveckého ale v souboji u mantinelu čistě odstavil Žižka.
     
    42:54
    Dravecký chytil puk na modré čáře a přihrál Kleslovi, jeho nahození se pokoušel tečovat Polanský, avšak byl faulován. Dvě minuty za nedovolené bránění si musí odsedět Martin Cibák (ZLN).
     
    43:29
    Krepsovo nahození z pravé strany prošlo až na boční mantinel a kotouč se trochu šťastně pro domácí odrazil přímo k Plíhalovi. Štůrala jeho tvrdý pokus z první s obtížemi, ale přece udržel.
     
    43:58
    Irgl přihrál do rohu na Polanského, a ten vracel puk z první před branku. Tam jej zachytili Zlínští a procedili své vyhození přes Hrabala do středního pásma.
     
    44:24
    Sedláček s Ondráčkem unikli třineckým obráncům a protlačili se až do zakončení. Ležící Hamerlík hrozící nebezpečí odvrátil.
     
    45:20
    Hosté už jsou v pěti, jenomže Třinec stále pokračuje v útočné třetině. Matuš udržel kotouč na holi i vleže a přihrál za branku na Rákose.
     
    45:36
    Oceláři dostávají ševce pod tlak, z čehož pramení další zlínské vyloučení. Na dvě minuty byl vyloučen Ondřej Veselý (ZLN) za držení protihráče. Přesilovka Třince začne po komerční pauze.
     
    46:00
    Tomáš Sýkora (ZLN) vysekl Adamskému při rozehrávání hůl z rukou a je potrestán dvěma minutami. Třinec si zahraje přesilovku pěti proti třem, která může trvat až minutu a šestatřicet sekund.
     
    46:13
    Třinec se snaží rozpohybovat zlínskou trojici krátkými přihrávkami. Od Irgla šel puk k Polanskému, jehož další přihrávku před bránu však skvěle přečetl Štůrala.
     
    46:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Berani dokázali vyhodit a vystřídat, o chvilku později ale inkasovali kontaktní branku! Dravecký obkroužil branku a usadil se v útočné třetině. Irglova střela od modré čáry se pak odrazil k JIŘÍMU POLANSKÉMU, který zleva doklepl kotouč do prázdné branky – 1:2! Asistence: Zbyněk Irgl, Vladimír Dravecký.
    46:50. Jiří POLANSKÝ - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    47:14
    Navíc pokračuje třinecká přesilovka pěti proti čtyřem, a tak si Zlín asi ještě užije horké chvilky. Cibákovi se naposled ale povedlo vyhodit.
     
    47:56
    Oceláři jsou v útočném pásmu, sekundy jejich přesilové hry se však krátí a Třinečtí spíše jen nahazují kotouče po mantinelu.
     
    48:26
    Zlín je v pěti a v dvojnásobném oslabení jednou inkasoval. Veselý se teď vydal do úniku, který zakončil střelou do Hamerlíkovy masky.
     
    48:56
    Rákos zaútočil po pravé straně, stáhl si puk na středovou osu a vypálil. Štůrala byl na místě a kotouč levým ramenem vyrazil.
     
    49:21
    O něco více začínají ožívat také domácí ochozy. Po zakázaném uvolnění Zlína jdou na buly před Štůralou Matuš a Sedláček.
     
    49:40
    Ševci přidávají další nedovolené vyhození přes všechny čáry a Kotvan musí ze střídačky zpět na led. Vhazování po levici Štůraly.
     
    49:51
    Na druhé straně něco málo práce také pro Hamerlíka. Ten schoval kotouč po průniku Sedláčka, jemuž znemožnil lepší zakončení bránící Foltýn.
     
    50:25
    Hra je teď často přerušovaná, zakázaným uvolněním se provinili také domácí. Ondráček tečoval nahození od obránců a za pukem spěchá P. Holík.
     
    50:59
    Cienciala ranou od modré trefil Veselého a puk se odrazil do středního pásma. Cienciala chtěl pokračovat, ale píská se ofsajd.
     
    51:18
    Irgl vybojoval kotouč pro M. Douderu na modré čáře. Ten však svou ranou trefil jen někoho z dvojice Matuš – Cibák.
     
    51:53
    Oceláři se usazují v útočném pásmu. Irgl v rohu přehrál Matějíčka a přihrál na modrou čáru M. Douderovi, ten předává Kleslovi, který zaváží za branku.
     
    52:09
    Zlín dokázal dostat hru do středního pásma a další třineckou akci zastavil ofsajd Krepse. Osm minut před koncem je tady ještě jedna komerční přestávka. Dnešní utkání sleduje 4611 diváků.
     
    52:24
    L. Doudera nedostal přesnou přihrávku od Klesly a upadl. Do šance se snažil protlačit Vlach, nakonec přihrál na modrou čáru Matějíčkovi, jehož střelu zablokoval Kreps.
     
    52:47
    Vlach pak ještě v dobré možnosti minul a musel se rychle vracet zpět. Kreps totiž projel útočným pásmem a z pravé strany vypálil. Štůrala upadl v brankovišti, kam vlétl Hrňa s bránícím soupeřem, naštěstí pro hosty ale Krepsova střela zamířila nad branku.
     
    53:22
    Ve středním pásmu se pošťuchovali Linhart se Šťastným, ale nebylo to nic vážnějšího. M. Douderovi nevyšlo posunutí puku po mantinelu, Kotvan však útočnou třetinu neudržel.
     
    53:50
    Hamerlík si poradil pomocí betonu se střelou padajícího Ondráčka. Urbancovo bekhendové nahození ze středního pásma branku přelétlo.
     
    54:42
    Sýkora se protlačil přes Krepse, ale nedokázal přesně přihrát na Cibáka. Zlín podržel puk na chvilku v útoku a rychle se vrací do obrany.
     
    55:10
    Rozbíhá se poslední pětiminutovka třetí části, Polanský neudržel puk v útočném pásmu. Okálova rána ze středního pásma se od mantinelu odráží k Vlachovi.
     
    55:41
    Štůrala nejprve rozehrál z lapačky Kleslovo nahození. Jenomže pak se mezi sebou nedomluvili dva zlínští obránci, nechal puk Matušovi, proti jehož bleskovému zakončení musel znovu zasahovat Štůrala.
     
    56:22
    Rákos byl dvakrát okolo branky Zlína sražen k ledu, ale faul se nepíská. Bekhendový pokus o zasunutí puku do brány od Rákose končí vedle.
     
    56:50
    Linhartovo nahození sebral po odrazu od zadního hrazení Kreps, jenomže se mu nepodařilo dostat jej před branku na spoluhráče.
     
    57:21
    Pavel Kubiš (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče a dává Třinci šanci na vyrovnání. Oceláři si tlakem vynutili faul a nyní si vybírají oddechový čas před přesilovkou.
     
    57:21
    Navíc je ještě menším trestem za příliš mnoho hráčů potrestána hráčská lavice Zlína. To znamená dvojnásobnou přesilovku pro Oceláře po dobu celých dvou minut. Druhý trest odpyká David Šťastný (ZLN).
     
    57:45
    Matějíčkovi se hned na úvod oslabení podařilo vyhodit až do útočného pásma. Teď už se ale Třinec usazuje v útočné třetině a Hamerlík opouští branku!
     
    58:07
    Třinec hraje v šesti proti třem, ale velkou šanci na rozhodnutí měl P. Holík! Zlínský útočník sebral puk na obranné modré čáře a prázdnou bránu Ocelářů minul jen o decimetry!
     
    58:42
    Rostislav Klesla (TRI) od modré čáry dvakrát vystřelil, ale ani jednou nebyl úspěšný. Navíc poté podrazil Veselého a je vyloučen na dvě minuty. Třinec jde do čtyř.
     
    59:05
    Třinec je opět v šesti, ale snaží se zatím pouze o usazení v útočné třetině. P. Holík zase dostal puk do střední třetiny.
     
    59:46
    Divoké chvilky se odehrály v třineckém obranném pásmu s prázdnou brankou. Pak se hra přesunula na druhou stranu, puk se octl na střídačce Zlína, vhazuje se před Štůralou.
     
    59:57
    Rákos tečoval Plíhalovu střelu, ale Štůrala kotouč vyrazil. Plíhal v posledních sekundách s dalším pokusem příliš otálí.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná roztržka Rákose se zlínskými obránci už nic neřeší a ševci mohou slavit první vítězství v extraligové sezoně. Ve třetí třetině inkasovali po sedmi minutách, kdy Třinec využil dvojnásobnou přesilovku. Irglova rána se odrazila k Polanskému, který dorážel do odkryté klece. V dalších minutách se však Zlínu dařilo držet třinecké střelce daleko od Štůralovy brány, tutové šance Oceláři neměli.

    V osmapadesáté minutě se domácím naskytla obrovská příležitost v podobě dvouminutové přesilovky pěti proti třem. Třinec ještě odvolal Hamerlíka, ale k velké šanci se nedostal. Naopak, P. Holík jen těsně minul odkrytou bránu a Klesla vzápětí fauloval Veselého. Třinec pokračoval v přesilovce, jenže Štůrala s obránci všechny střely pochytal. Zlínští si tak z Třince odvezou tři body za vydřené vítězství.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lukáš Doudera – TRI (0+0)
    Tomáš Štůrala – ZLN (37 úspěšných zákroků)

    Nejlepším hráčem Třince byl zvolen sedmnáctiletý obránce Lukáš Doudera. O nejlepším hráči na straně Zlína nemůže být žádných pochyb. Tomáš Štůrala propustil jen jednu střelu z osmatřiceti, navíc své spoluhráče mnohokrát podržel při velkých příležitostech Třince. Na výhře ševců má značný podíl právě on.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 38 (13, 13, 12) – 19 (7, 7, 5),
    střely mimo: 10 (3, 4, 3) – 7 (2, 0, 5),
    hity: 19 (8, 8, 3) – 18 (7, 5, 6),
    vyhraná vhazování: 38/71 (11, 12, 15) – 33/71 (12, 11, 10),
    úspěšnost na vhazování: 54 %46 %,
    trestné minuty: 14 (6, 6, 2) – 22 (6, 6, 10).
     
    Zlín tedy z Třince odváží své první body v sezoně a v tabulce se zatím posouvá na dvanáctou pozici. Oceláři jsou momentálně třetí, ale to se po dohrání všech zápasů bude zcela určitě měnit.

    V dalším kole se Slezané utkají v neděli 20. září od 18:00 s Pardubicemi na jejich ledě. V úterý je pak doma od 17:30 čeká vyřazovací fáze Ligy mistrů proti švédským HV71 Jönköping.
    Zlín v neděli před domácím publikem přivítá v 17:00 Mladou Boleslav.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Početná skupina zlínských fanoušků si zazpívala několik svých oblíbených písniček, například Vysoký jalovec, a už také opustila svůj sektor. Bude to veselá cesta domů. O něco hůře se odchází domácím příznivcům, Třinec dnes ztratil první body. Ode mě je to pro tuto chvíli všechno a loučím se s vámi. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni.

    Přeji vám příjemné prožití pátečního večera a pohodový víkend. U dalších přenosů z hokejového prostředí se na vás těším, na počtenou! (19:39:12)
    Pozápasové statistiky utkání v grafice.

    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 47. Polanský (Irgl, Dravecký) – 23. Sýkora (Cibák, Kotvan), 25. Kubiš


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – L. Doudera, Klesla (C), M. Doudera, Hrabal, Linhart, Foltýn, Adámek – Rákos, Matuš, Irgl – Jašek, Plíhal, Chmielewski – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Orsava, Kreps, Hrňa – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    Berani Zlín: Štůrala (Kašík) – Řezníček, A. Holík, Žižka (A), Matějíček, Urbanec, Kotvan – Sýkora, Cibák (A), Kubiš – Veselý (C), P. Holík, Ondráček – Říčka, Vlach, Okál – Čech, Sedláček, Šťastný. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Roman Mrkva – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 4611 (89 % celkové kapacity)
    thejrc.org