Třinec – Zlín 1:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (0:1 po s.n.) | Mountfield HK – Litvínov 6:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 6:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Berani Zlín
Pátek 18.09.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:42
    Rostislav Klesla (TRI) od modré čáry dvakrát vystřelil, ale ani jednou nebyl úspěšný. Navíc poté podrazil Veselého a je vyloučen na dvě minuty. Třinec jde do čtyř.
     
    58:07
    Třinec hraje v šesti proti třem, ale velkou šanci na rozhodnutí měl P. Holík! Zlínský útočník sebral puk na obranné modré čáře a prázdnou bránu Ocelářů minul jen o decimetry!
     
    57:45
    Matějíčkovi se hned na úvod oslabení podařilo vyhodit až do útočného pásma. Teď už se ale Třinec usazuje v útočné třetině a Hamerlík opouští branku!
     
    57:21
    Navíc je ještě menším trestem za příliš mnoho hráčů potrestána hráčská lavice Zlína. To znamená dvojnásobnou přesilovku pro Oceláře po dobu celých dvou minut. Druhý trest odpyká David Šťastný (ZLN).
     
    57:21
    Pavel Kubiš (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče a dává Třinci šanci na vyrovnání. Oceláři si tlakem vynutili faul a nyní si vybírají oddechový čas před přesilovkou.
    46:50. Jiří POLANSKÝ - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    46:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Berani dokázali vyhodit a vystřídat, o chvilku později ale inkasovali kontaktní branku! Dravecký obkroužil branku a usadil se v útočné třetině. Irglova střela od modré čáry se pak odrazil k JIŘÍMU POLANSKÉMU, který zleva doklepl kotouč do prázdné branky – 1:2! Asistence: Zbyněk Irgl, Vladimír Dravecký.
     
    46:00
    Tomáš Sýkora (ZLN) vysekl Adamskému při rozehrávání hůl z rukou a je potrestán dvěma minutami. Třinec si zahraje přesilovku pěti proti třem, která může trvat až minutu a šestatřicet sekund.
     
    45:36
    Oceláři dostávají ševce pod tlak, z čehož pramení další zlínské vyloučení. Na dvě minuty byl vyloučen Ondřej Veselý (ZLN) za držení protihráče. Přesilovka Třince začne po komerční pauze.
     
    42:54
    Dravecký chytil puk na modré čáře a přihrál Kleslovi, jeho nahození se pokoušel tečovat Polanský, avšak byl faulován. Dvě minuty za nedovolené bránění si musí odsedět Martin Cibák (ZLN).
     
    39:55
    Na konci druhé části je tady další komplikace pro Slezany. Na trestnou lavici odjíždí Tomáš Plíhal (TRI) a dvouminutový trest za hákování se mu pravděpodobně přenese do třetí třetiny.
     
    36:55
    Nyní už se přesilovka změnila na tu klasickou, pět na čtyři. Jenže za třineckou obranou zůstal zapomenutý Kubiš, jel sám na Hamerlíka, který však jeho střelu vyrazil!
     
    36:09
    Oceláři dostali Zlínské pod menší tlak a vykoledovali si faul. Martin Matějíček (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Třinec hraje ve čtyřech proti třem.
     
    34:29
    Michael Foltýn (TRI) vystřelil z levého křídla a Štůrala s vypětím všech sil kotouč udržel. Foltýn to přehnal s agresivitou při dorážení a je vyloučen na dvě minuty za sekání. Pavel Kubiš (ZLN) začal do Foltýna strkat a je potrestán dvěma minutami za hrubost. Obě mužstva jsou ve čtyřech.
     
    24:48
    Matuš se protáhl mezi bránícími Zlínskými, ale vystřelil jen vedle. Následně byl faulován Alešem Holíkem (ZLN), který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění. Třinec pokračoval s pukem a rozhodčí necitlivě přerušil hru, za což se omlouvá.
    24:07. Pavel KUBIŠ - 0:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    24:07
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševcům vychází vstup do druhé třetiny dokonale a v pětadvacáté minutě již vedou o dvě branky! Orsava ztratil puk v obranné třetině, kotouč se odrazil k PAVLU KUBIŠOVI, a ten přesnou ranou do horního růžku z pravého kruhu pokořil Hamerlíka podruhé – 0:2! Bez asistence.
     
    23:30
    Kreps přihrál zpoza branky na Hrňu, který však ani nadvakrát Štůralu nepřekonal! Poprvé zlínský gólman Hrňův pokus vyrazil, podruhé střílel třinecký útočník vedle!
    22:38. Tomáš SÝKORA - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    22:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na konci tohoto útoku stála úspěšná střela TOMÁŠE SÝKORY, po níž se ševci ujímají vedení! Slovenský útočník si zpracoval Cibákovu přihrávku, procpal se mezi třineckými obránci až ke střele a Hamerlíkovi puk propadl mezi betony do sítě! Zlín využil přesilovku a vede – 0:1! Asistence: Martin Cibák, Oldrich Kotvan.
     
    21:43
    Zlín je v útočném pásmu a krásnou kombinací rozebral třineckou obranu! Ondráček v jejím závěru vracel puk před brankou na Veselého, který ovšem promáchl!
     
    20:42
    Hosté jsou v plném počtu a hned si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici totiž musí na dvě minuty za nedovolené bránění Daniel Rákos (TRI).
     
    18:31
    Oldrich Kotvan (ZLN) zkušeně zavezl kotouč do útočného pásma, kde o něj byl však připraven Hrňou. Následně se v souboji provinili vysokou holí a počet hráčů na ledě se zase srovná.
     
    17:42
    Jiří Polanský (TRI) záhy na modré čáře o puk přišel a musel si pomoct faulem. Potrestán je dvěma minutami za podražení. Zlín si podruhé zahraje v početní výhodě.
     
    15:46
    Hrňa udělal v rozehrávce obrovskou chybu a nabídl puk Veselému! Toho však tváří v tvář vychytal Hamerlík! Hrňa byl ještě za trest ostře dohrán Šťastným.
     
    13:09
    Hosté dostávají možnost přesilové hry. Rostislav Klesla (TRI) je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí proti Kubišovi.
     
    07:41
    Třinci útok nevyšel a ve středním pásmu se srazili Linhart s Irglem. To mělo za následek střelu volného Urbance z levého křídla do spojnice tyčí Hamerlíkovy branky!
     
    06:33
    Třineckým bylo odpískáno zakázané uvolnění a v rohu kluziště se začali pošťuchovat Martin Adamský (TRI) s Filipem Čechem (ZLN). Větší rozmíška z toho nebylo, přesto jsou oba potrestáni dvěma minutami za hrubost. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    05:17
    Už třetí dobrá možnost Ocelářů v prvních šesti minutách! Odražený puk vrátil před branku Hrňa, jenže Orsava odkrytou zlínskou klec minul! To byla zatím největší příležitost Třince.
     
    04:10
    Třinečtí se dostávají do náporu a měli další gólovou šanci! Dravecký přihrál před branku Polanskému, jehož zakončení Štůrala znovu vyrazil!
     
    01:57
    Třinec se v první minutě přesilovky vůbec nemohl dostat do útočného pásma. Potom to ale na sebe vzal Hrňa, se štěstím projel mezi bránícími hosty a odražený puk napálil Kreps jen těsně vedle! Proti střele M. Doudery od modré čáry už zasáhl Štůrala.
     
    00:44
    Z prvního zlínského útoku ale nic nebylo, a navíc musejí ševci do čtyř. Jiří Ondráček (ZLN) si odpyká dvouminutový trest za podražení domácího Matuše.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 47. Polanský (Irgl, Dravecký) – 23. Sýkora (Cibák, Kotvan), 25. Kubiš


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – L. Doudera, Klesla (C), M. Doudera, Hrabal, Linhart, Foltýn, Adámek – Rákos, Matuš, Irgl – Jašek, Plíhal, Chmielewski – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Orsava, Kreps, Hrňa – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    Berani Zlín: Štůrala (Kašík) – Řezníček, A. Holík, Žižka (A), Matějíček, Urbanec, Kotvan – Sýkora, Cibák (A), Kubiš – Veselý (C), P. Holík, Ondráček – Říčka, Vlach, Okál – Čech, Sedláček, Šťastný. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Roman Mrkva – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 4611 (89 % celkové kapacity)
    thejrc.org