Třinec – Zlín 1:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (0:1 po s.n.) | Mountfield HK – Litvínov 6:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 6:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Berani Zlín
Pátek 18.09.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pozápasové statistiky utkání v grafice.

     
    Početná skupina zlínských fanoušků si zazpívala několik svých oblíbených písniček, například Vysoký jalovec, a už také opustila svůj sektor. Bude to veselá cesta domů. O něco hůře se odchází domácím příznivcům, Třinec dnes ztratil první body. Ode mě je to pro tuto chvíli všechno a loučím se s vámi. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni.

    Přeji vám příjemné prožití pátečního večera a pohodový víkend. U dalších přenosů z hokejového prostředí se na vás těším, na počtenou! (19:39:12)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Zlín tedy z Třince odváží své první body v sezoně a v tabulce se zatím posouvá na dvanáctou pozici. Oceláři jsou momentálně třetí, ale to se po dohrání všech zápasů bude zcela určitě měnit.

    V dalším kole se Slezané utkají v neděli 20. září od 18:00 s Pardubicemi na jejich ledě. V úterý je pak doma od 17:30 čeká vyřazovací fáze Ligy mistrů proti švédským HV71 Jönköping.
    Zlín v neděli před domácím publikem přivítá v 17:00 Mladou Boleslav.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 38 (13, 13, 12) – 19 (7, 7, 5),
    střely mimo: 10 (3, 4, 3) – 7 (2, 0, 5),
    hity: 19 (8, 8, 3) – 18 (7, 5, 6),
    vyhraná vhazování: 38/71 (11, 12, 15) – 33/71 (12, 11, 10),
    úspěšnost na vhazování: 54 %46 %,
    trestné minuty: 14 (6, 6, 2) – 22 (6, 6, 10).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lukáš Doudera – TRI (0+0)
    Tomáš Štůrala – ZLN (37 úspěšných zákroků)

    Nejlepším hráčem Třince byl zvolen sedmnáctiletý obránce Lukáš Doudera. O nejlepším hráči na straně Zlína nemůže být žádných pochyb. Tomáš Štůrala propustil jen jednu střelu z osmatřiceti, navíc své spoluhráče mnohokrát podržel při velkých příležitostech Třince. Na výhře ševců má značný podíl právě on.
     
    Závěrečná roztržka Rákose se zlínskými obránci už nic neřeší a ševci mohou slavit první vítězství v extraligové sezoně. Ve třetí třetině inkasovali po sedmi minutách, kdy Třinec využil dvojnásobnou přesilovku. Irglova rána se odrazila k Polanskému, který dorážel do odkryté klece. V dalších minutách se však Zlínu dařilo držet třinecké střelce daleko od Štůralovy brány, tutové šance Oceláři neměli.

    V osmapadesáté minutě se domácím naskytla obrovská příležitost v podobě dvouminutové přesilovky pěti proti třem. Třinec ještě odvolal Hamerlíka, ale k velké šanci se nedostal. Naopak, P. Holík jen těsně minul odkrytou bránu a Klesla vzápětí fauloval Veselého. Třinec pokračoval v přesilovce, jenže Štůrala s obránci všechny střely pochytal. Zlínští si tak z Třince odvezou tři body za vydřené vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Rákos tečoval Plíhalovu střelu, ale Štůrala kotouč vyrazil. Plíhal v posledních sekundách s dalším pokusem příliš otálí.
     
    59:46
    Divoké chvilky se odehrály v třineckém obranném pásmu s prázdnou brankou. Pak se hra přesunula na druhou stranu, puk se octl na střídačce Zlína, vhazuje se před Štůralou.
     
    59:05
    Třinec je opět v šesti, ale snaží se zatím pouze o usazení v útočné třetině. P. Holík zase dostal puk do střední třetiny.
     
    58:42
    Rostislav Klesla (TRI) od modré čáry dvakrát vystřelil, ale ani jednou nebyl úspěšný. Navíc poté podrazil Veselého a je vyloučen na dvě minuty. Třinec jde do čtyř.
     
    58:07
    Třinec hraje v šesti proti třem, ale velkou šanci na rozhodnutí měl P. Holík! Zlínský útočník sebral puk na obranné modré čáře a prázdnou bránu Ocelářů minul jen o decimetry!
     
    57:45
    Matějíčkovi se hned na úvod oslabení podařilo vyhodit až do útočného pásma. Teď už se ale Třinec usazuje v útočné třetině a Hamerlík opouští branku!
     
    57:21
    Navíc je ještě menším trestem za příliš mnoho hráčů potrestána hráčská lavice Zlína. To znamená dvojnásobnou přesilovku pro Oceláře po dobu celých dvou minut. Druhý trest odpyká David Šťastný (ZLN).
     
    57:21
    Pavel Kubiš (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče a dává Třinci šanci na vyrovnání. Oceláři si tlakem vynutili faul a nyní si vybírají oddechový čas před přesilovkou.
     
    56:50
    Linhartovo nahození sebral po odrazu od zadního hrazení Kreps, jenomže se mu nepodařilo dostat jej před branku na spoluhráče.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 47. Polanský (Irgl, Dravecký) – 23. Sýkora (Cibák, Kotvan), 25. Kubiš


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – L. Doudera, Klesla (C), M. Doudera, Hrabal, Linhart, Foltýn, Adámek – Rákos, Matuš, Irgl – Jašek, Plíhal, Chmielewski – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Orsava, Kreps, Hrňa – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    Berani Zlín: Štůrala (Kašík) – Řezníček, A. Holík, Žižka (A), Matějíček, Urbanec, Kotvan – Sýkora, Cibák (A), Kubiš – Veselý (C), P. Holík, Ondráček – Říčka, Vlach, Okál – Čech, Sedláček, Šťastný. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Roman Mrkva – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 4611 (89 % celkové kapacity)
    thejrc.org