Jekatěrinburg – Barys 2:1 (1:0 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Omsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novokuzněck 5:2 (kon.)
Čeljabinsk – Chabarovsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Toljatti – CSKA Moskva 2:4 (kon.)
Jaroslavl – N.Novgorod 3:1 (kon.) | Kazaň – Čerepovec 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Vladivostok 2:3 (kon.)
Soči – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 20.09.2015, 13:30 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím a přeji krásný zbytek dne. (15:44:28)
     
    Československá stopa v utkání

    Alexandr Salák (SIB) – 2 obdržené branky, 28 zákroků.
    Vladimír Roth (SIB) – 0+0, čas na ledě 17:41.
     
    Domácí Ufa pokračuje ve výborné formě. Za posledních pět zápasů ani jednou neprohrála. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří od čtrnácté minuty vedli 1:0. Na konci druhé třetiny přišlo rozhodnutí celého zápasu. V šestatřicáté minutě nejdříve vyrovnal Anton Lazarev, kterého za necelé dvě minuty napodobil Linus Omark. Ufa si ve třetí třetině své vedení pohlídala a zvítězila nad silným Novosibirskem 2:1!

    Střely na branku: 30:20
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Dmitrij Makarov vyjel s pukem na hokejce do útočného pásma. Před sebou měl jednoho hráče a prázdnou branku. Zatímco se fanoušci radovali, on trefil pravou tyčku branky!
     
    59:12
    Vladimír Roth posílal střílenou přihrávku před branku, kde jednomu z hráčů scházely milimetry, aby puk zasáhl.
     
    58:54
    Alexandr Salák zůstal na střídačce. Novosibirsk je v šesti hráčích na ledě. Hosté mají powerplay!
     
    58:54
    Po šanci Vladimíra Rotha, kterou Niklas Svedberg chytá, si hostující trenér bere oddechový čas. Dá se čekat hra bez brankáře a pořádný tlak na domácí branku.
     
    58:21
    Obrovská šance Novosibirsku! Domácí byli obráni o puk a čtveřice hráčů vyrazila do útoku. Akce byla vyšperkována přihrávkou na Rinata Ibragimova, jenž si s pukem popojel mezi kruhy a jedovatou střelou nechal jen vyniknout Niklase Svedberga!
     
    57:30
    Právě jsou před námi poslední dvě a půl minuty. Ufa kombinuje na své polovině a postupnou kombinací se bude chtít dostat před Saláka.
     
    56:19
    Hosté opět vyvezli puk ze svého obranného pásma a pokoušeli se zaútočit. To se jim ani nyní nepovedlo. Přesilovka Ufy je zatím hodně špatná.
     
    55:29
    Hostující hráči zachytili přihrávku domácích hokejistů a vydali se směrem na Svedberga. Puk měl na hokejce David Ullström, ale ten o něj před brankou přišel. Švédský forvard byl odstaven tělem.
     
    55:02
    Dmitrij Moňja oslabuje v nejhorší možný čas svůj celek, ačkoliv je toto vyloučení hodně přísné. Po rychlém útoku byl natlačen na brankáře, který upadl.
     
    54:37
    Niklas Svedberg chytá nahození ze středního pásma. Padáček mířil těsně vedle jeho levé tyčky, kde jej švédský brankář ukryl do lapačky. Přerušil tak po delší době hru.
     
    53:24
    Tlak hokejistů v modrobílé kombinaci pokračoval, ale ani jedna ze střel nenadělala Svedbergovi žádné větší problémy. Ufa je blízko k pátému vítězství v řadě.
     
    52:44
    Do šance se prodírali i hosté, ale střela po vyjetí zpoza branky byla jen zablokována, a tak branku Svedberga ani neohrozila.
     
    51:39
    Nepřesná rozehrávka hostujících hokejistů byla zakončena střelou Teemua Hartikainena, kterému se nepovedlo takovou opatrnou střelou překonat Saláka.
     
    51:04
    Na ledové ploše leží Alexandr Nesterov, který byl hodně tvrdě atakován Ibragimovem. Ten si na něj naskočil a hokejkou jej zasáhl do zad v oblasti pod hlavou. Nepříjemný zákrok.
     
    50:16
    Další tlak na branku Novosibirsku. Saša Salák musel řešit střelu Kirilla Kolcova poté, co si skvěle stahovačkou stáhl puk a vystřelil k pravé tyčce.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 36. Lazarev (Čěrňov), 38. Omark (Hartikainen) – 14. Šumakov (Ibragimov, Ullström)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Chakimov) – Lepistö, Arzamacev, Višněvskij, Gončarov, Kolcov, Metljuk, Derljuk, Culygin – Lisin, Omark, Prochorkin – Makarov, Chlystov, Hartikainen – Soin, Čěrňov, Lazarev – Engqvist, Nesterov, Setdikov
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Menšikov, Ignatovič, Vereščagin, Ibragimov, Alexejev, Roth, Gimajev, Naumov – Šumakov, Moňja, Ullström – Ridderwall, Okulov, Vorošilo – Bobrov, Kopejkin, Sannikov – Žafjarov, Gubin, Žalunov

    Rozhodčí: Gusev, Oskirko – Aljošin, Nesterov
    thejrc.org