Česko – Rusko 1:5 (kon.)
konec
Česko
1:5 (0:0, 1:4, 0:1)
Rusko
Neděle 20.09.2015, 14:45 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Ode mě je to z Německa už úplně všechno. V součtu našich národních výběrů do 15 a 18 let za sebou máme pět zápasů během 45 hodin, což byla opravdu vydatná porce.

    Díky za pozornost a za české barvy děkuji i za podporu, kterou jste nám věnovali. Někdy příště se s vámi zase budu u ženského hokeje těšit na počtenou. (17:15:13)
     
    Konec. České juniorky třetí třetinu výborně odbojovaly, ale na úpravu skóre jim to stačit nemohlo. Zápas ztratily ve druhé části. Naše reprezentace do 18 let tak končí na turnaji v Selbu za Ruskem druhá, třetí místo patří domácímu Německu a čtvrté Rakousku. Trenéři zkoušeli řadu nových hráček, od další akce už se bude tým profilovat na mistrovství světa v kanadském St. Catharines.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Smetková s Pátkovou byly neskutečně blízko, jenže obrovský závar gólem nekončí.
     
    59:27
    Rusky získaly puk, ale dopustily se úmyslného ofsajdu. Stále hrajeme v šesti.
     
    59:18
    Klára Hymlárová odjíždí za pomoci lékaře Radima Jüngera a Adély Jůzkové na střídačku, i pro ni zápas bohužel předčasně končí.
     
    59:18
    Znovu je přerušeno, tentokrát kvůli otřesené Kláře Hymlárové. Souboj, ve kterém dostala ránu, jsem neviděl. Už jsou na ledě lékaři, tenhle obrázek opravdu vidíme hodně neradi...
     
    59:07
    Český tým vybojoval útočné buly a zkouší hru v šesti bez brankářky!
     
    58:58
    U české střídačky zůstala na ledě ležet Magda Erbenová a sudí raději přerušily hru, ale bude bez potíží pokračovat.
     
    57:59
    Ouu. Adéla Jůzková v přečíslení hledala Lauru Lerchovou, té ale chyběl kousek, aby si puk zpracovala. Lerchová letos přišla z patnáctky a její dravost se mi opravdu moc líbí.
     
    57:45
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    57:32
    Ruské juniorky jsou v posledních minutách o hodně aktivnější na kotouči, snažíme se jim aspoň bourat kombinace.
     
    56:42
    Ještě doplním, že zhruba od poloviny utkání nehraje Martina Zedníková, která musela odstoupit kvůli velké únavě.
     
    55:59
    Skvěle Kristýna Bláhová, tváří v tvář si na ni nepřišla Kadirovová. Hattrick jí dopřát nechceme.
     
    55:31
    Rusky jsou kompletní. Před branku se v závěru přesilovky ještě probíjela Anička Zíková, ale její vypíchnutí skončilo vedle tyčky.
     
    54:52
    Pacalová s Pytlíkovou dokázaly zbrzdit první útok Rusek, potom se ale puk vrátil k Zenčenkové a Kristýna Bláhová musela její střelu přikrýt na hrudi.
     
    54:31
    Kotouč je za českou brankou, musíme to zkoušet znovu a znovu.
     
    53:52
    Po pravém hrazení našlápla Kamila Smetková a rozhodla se vybruslit před gólmanku. Zblízka a z úhlu ji ale neprostřelila.
     
    53:21
    Ještě nás čeká přesilovka a bylo by pěkné zkorigovat skóre. Kapitánka Fanuza Kadirovová (RUS) pyká za hru tělem.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 36. Jůzková (Patočková, Lerchová) – 27. Kadirovová (Vodopjanovová, Beloglazovová), 27. Dorofejevová (Dobrodějevová, Bolgarevová), 30. Beloglazovová (Senčukovová, Zenčenková), 34. Pirogovová (Kadirovová), 52. Kadirovová (Vodopjanovová, Beloglazovová)


    Česko: Zechovská (46. Bláhová) – Zíková, Zedníková, Pacalová, Erbenová, Pytlíková, Holá, Neissová – Hymlárová, Smetková, Pátková "C" – Jůzková, Patočková, Šebíková – Tomasco, Zrnová, Vozdecká – Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Merkuševová (Treťjaková) – Klimkinová, Těrjoškinová, Gončarovová, Seredinová, Chaustová, Pirogovová, Novikovová, Lobovová – Dorofejevová, Bolgarevová, Kulišovová, Borisovová, Kadirovová "C", Beloglazovová, Zenčenková, Vodopjanovová, Dobrodějevová, Senčukovová. Trenér: Alexandr Uljankin.
    thejrc.org