Jihlava – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 4:2 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 5:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Slavia 1:2 (1:2 po s.n.) | Sparta – Č. Budějovice 7:1 (kon.)
Třinec – Olomouc 3:0 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:2 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 8:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (2:1, 0:2, 2:0)
HC Kometa Brno
Sobota 26.09.2015, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Kometu Brno 4:3 a svého dnešního soupeře přeskočila v tabulce, se s Vámi loučí a hezké sobotní odpoledne přeje Tomáš Lysý. (14:24:55)
    Ubojované tři body Jihlavy

    Jihlavští junioři v parádním zápase porazili Kometu Brno po velkém boji 4:3 po třetinách 2:1. 0:2 a 2:0. Po zápase se...

    Posted by HC Dukla Jihlava on 26. září 2015
     
    Ve třetí třetině se naopak podařil zápas otočit jihlavské Dukle, která nejprve srovnala Vojtěchem Balaštíkem, poté přestála dlouhé oslabení pět na tři a dvě minuty před koncem rozhodl zápas Pavel Kousal.

    Tento zápas DHL extraligy juniorů nabídl téměř vše. Bojovnost, rychlý hokej, spoustu šancí, osobní souboje, vyloučení i jeden vyšší trest, dvojí otočení průběžného stavu zápasu. Jen houšť!
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Hosté jsou v šesti bez gólmana.
     
    59:10
    Zakázané uvolnění Komety Brno.
     
    58:43
    Skvělý Josef Kořenář! Nejprve vychytal střelu Jakuba Boltvana z mezikruží. Ke kotouči se u jeho pravé tyče dostal Robert Havlát a už zakončoval do odkryté branky, když Kořenář vytasil svůj pravý beton a vyrazil puk.
     
    58:00
    Sledujeme poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se výrazně přibližují třem bodům. Ladislav Pospíchal vybojoval kotouč, poslal jej na Ondřeje Najmana, který by si snad i poslepu všiml, kde má své útočné dvojče PAVLA KOUSALA. Jihlavský zabiják dostal mezi kruhy kotouč a trefil se naprosto přesně k levé tyči. Asistence: Ondřej Najman, Ladislav Pospíchal.
     
    56:58
    Stejnou herní situaci viděli čároví i nyní, hra se znovu stěhuje k levici Kořenáře.
     
    56:45
    Sledujeme trošku rozháranou pasáž hry, kdy puk přeskakoval ve středním pásmu z hokejky na hokejku. Pískáno je zakázané uvolnění Dukly.
     
    55:29
    Balaštík byl na obranné modré podražen, píšťalka sudího Úlehly zůstává němá. Dukla se dostala do pásma a Najman se na pravém kruhu obtočil kolem své osy, následnou střelu zblokovala pozorná obrana Komety.
     
    54:41
    Kousal s Najmanem znovu zaměstnali obranu hostí. První jmenovaný si vybruslil mezi kruhy a mířil do pravého horního rohu, kde byl připraven Slavíček s vyrážečkou.
     
    54:12
    Václav Půža napřáhl ke střele na levém kruhu, prostor tří tyčí nedokázal trefit.
     
    53:38
    Daniel Kolouch na útočné modré nezkrotil skákavý puk, pískán je ofsajd.
     
    52:46
    Havránek hledal pasem zpoza branky před Kořenářem postaveného Kratochvíla, který promáhl do ztracena a puk projel až do středního pásma.
     
    52:14
    Zakázané uvolnění Dukly Jihlava.
     
    51:44
    Hezká situace i na druhé straně. Kousalovi nescházelo moc k tomu, aby tečoval střílený pas Koloucha zblízka za záda Slavíčka.
     
    51:20
    David Sedláček prošel po levé straně do pásma a vtipnou zadovkou předložil puk pro Richarda Garčice, jehož nebezpečnou střelu zneškodnil Kořenář a před brankou odpálili jihlavští hráči kotouč do bezpečí.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Najman (Kousal), 16. Kadlec (Dvořák), 44. Balaštík (Kolouch), 58. Kousal (Najman, Pospíchal) – 15. Nováček (Štancl), 25. Garčic (Boltvan), 35. Biolek (Dupljaku)


    HC Dukla Jihlava: Brož (35. Kořenář) – Kadlec, Pospíchal, Vlček, Hohl (C), Váňa, Půža – Dufek, Marcilis (A), Bambula – Vala, Dvořák, Balaštík – Kousal, Najman, Kolouch. Trenér: Patrik Augusta
    HC Kometa Brno: Slavíček (Gerža) – Švejda (A), Kupčík, Kabelka, Kubeš (A), Štancl, Sedláček, Grünwald, Furch – Kratochvíl, Dvořák, Havránek – Garčic, Boltvan (C), Havlát – Nováček, Dupljaku, Biolek – Lunter. Trenér: Pavel Pazourek

    Rozhodčí: Úlehla – Kis, Potůček
    thejrc.org