Opava – Třinec 2:6 (kon.) | Vsetín – Zlín 0:8 (kon.) | Havlíčkův Brod – Liberec 1:4 (kon.)
Č. Budějovice – Sparta 1:4 (kon.) | HC Litvínov – Slavia 2:4 (kon.) | Poruba – Vítkovice 3:5 (kon.)
Havířov – Olomouc 5:7 (kon.) | Jihlava – Pardubice 3:5 (kon.) | Kladno – K. Vary 2:5 (kon.)
Letňany – Kometa Brno 1:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 26.09.2015, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    Dámy a pánové, ze staršího dorostu je to ode mne pro dnešek vše. Za cca půl hodinky odstartuje duel mladšího dorostu. A pokud by Vám tento onlajn nejel, zkuste se podívat, zda to náhodou nepíšu do zápasu A-týmu s Kláštercem. :-)

    Děkuji za přízeň a za chvilku na počtenou! (14:10:50)
     
    Duel je u konce. Domácí celek se dostal v první třetině do vedení a byl v ní i lepší, ale od poloviny druhé třetiny vládl na ledě výhradně Liberec, který také zúročil svou převahu gólově. Nebýt domácího gólmana Tomáše Kulicha, byl výsledek ještě vyšší.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Havlíčkobrodští hokejisté nakonec dostali puk ven z pásma, ale jen na chvíli. Kotouč se vrátil zpět k hostům, kterým byl ale odpískán ofsajd.
     
    59:14
    Domácí jsou kompletní, ale nebezpečí nezažehnali. Bílí tygři jsou stále nastěhovaní před Tomášem Kulichem.
     
    58:20
    Václav Burda napřáhl ke střele a vyslal projektil, který ale trefil jen chrániče Daniela Poláka, jenž následně odpálil touš do bezpečí.
     
    57:32
    Severočeši znovu předvedli dlouhou kombinaci, avšak tentokráte jim byla tato přerušena hvizdem rozhodčího – postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:14
    A navíc dostávají další početní převahu. Na lavici hanby putuje znovu David Michálek (HBR), který si posedí za hákování.
     
    56:45
    Domácí jsou kompletní a dostávají puky alespoň do středního pásma. Liberec dohrává zápas ve velké jistotě.
     
    55:52
    Tomáš Nezbeda poslal puk před branku, kde byl volný Martin Jursa, jenž ale trefil jen pohotového brankáře Tomáše Kulicha. Následně pálil Nezbeda znovu, ale domácí muž s maskou předvedl další skvělý zákrok betony.
     
    54:52
    Filip Brabec vystřelil z levého kruhu a jeho pokus na bližší tyč vyrazil svou vyrážečkou Tomáš Kulich. Domácí pak dostali puk do středního pásma.
     
    54:16
    Bruslaři jsou frustrovaní. Po průniku do útočného pásma přišla ztráta a navíc ještě podražení Davida Michálka (HBR).
     
    53:45
    Další závar před domácí svatyní. Tentokrát ale havlíčkobrodský gólman vše ustál a za pomoci obránce, který dostal puk do středního pásma, svou klec uhájil.
     
    52:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí kruté, ale je třeba říci, že Liberec je v posledních chvílích opravdu o třídu lepším týmem. Filip Brabec nejprve neuspěl s dorážkou do poloodkryté klece, kterou mu bravurním přesunem a zákrokem betonem sebral Tomáš Kulich, ale poté vznikl velký mumel na brankovišti, v němž vydoloval touš DANIEL BRANSKÝ, jenž jej pak zametl za dezorientovaného brankáře! Bez asistence.
     
    51:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesně s návratem Jiřího Kopice na ledovou plochu se hostující mužstvo prosazuje a získává tak na své hokejky dvoubrankový náskok. A znovu za to mohla dobrá práce na brankovišti. JAN JENÍK vystřelil z levého kruhu a kotouč byl zřejmě ještě před Kulichem tečován domácím obráncem a zapadl pod gólmanovým podpaždím až za brankovou čáru! Asistence: Jan Bednář.
     
    51:27
    Kombinaci hostujícího mužstva zakončil takovou polostřelou Ivan Korecký. Puk vak moc podebral a ten jen přeletěl domácí bránu.
     
    50:46
    Bílí tygři jsou kompletní a David Donda drží puk ve střední třetině.
     
    50:24
    Tomáš Nezbeda dostával puk na levé křídlo, ale byl moc rychlý a kotouč pouze nohou ztečoval tak, že puk doklouzal pod Kulichovu lapačku.
     
    49:55
    A nyní navíc zlomená hokejka zastavila přihrávku mířící na obránce a Liberec se tak dostal do šance. Ve snaze vypíchnout puk pak Jiří Kopic (HBR) podrazil protihráče. Hosté pak nakonec zakončili svou akci, ale Korecký trefil jen Kulichovo rameno.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 10. Michálek (Beran, Holenda) – 30. Jeník (Wiencek, Nezbeda), 47. Čermák (Habermann), 52. Jeník (Bednář), 53. Branský


    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Němec, Benák, Kopic, Lachman, Polák, Jančařík – Michálek "C", Holenda, Beran "A" – Donda, Vlach, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl.

    Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Hrstka) – Korecký "C", Kunst, Bednář, Had, Bálik, Eichler, Habermann – Wienecek, Nezbeda "A", Jursa "A" – Chrtek, Burda, Jeník – Branský, Brabec, Čermák – Mocek, Verbický, Šuráň.

    Trenér: Jiří Kudrna.

    Rozhodčí: Marek Honza – Tomáš Krejčí, Tomáš Měkýš
    thejrc.org