Litvínov – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Liberec – Třinec 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 27.09.2015, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Ještě než se nám září nachýlí ke svému konci, čeká nás další hrací kolo Tipsport extraligy. Vzhledem k tomu, že Vítkovice dohrávají s Plzní až v úterý a ve Zlíně zkolabovalo chlazení, nás čeká jen pětice zápasů. Jedním z nich, který bude z hokejového i fanouškovského hlediska velice zajímavý, je souboj Mountfieldu HK s Kometou Brno!
     
    Mountfield HK – 8. místo, 8 bodů, skóre 16:16

    Dvě výhry, dvě prohry na nájezdy, jedna v základní hrací době. Hradecký vstup do soutěže je střídavě oblačný, nicméně naznačuje, že tenhle silný kádr bude ve většině zápasů bojovat o body až do samotného konce.

    Mountfield měl v pátek hodně blízko k tomu, aby jeho tabulková situace byla o dva body a čtyři příčky veselejší. Na ledě Sparty třikrát vedl, jenže třikrát náskok ztratil, naposledy v 57. minutě. Nakonec musel vzít za vděk jediným bodíkem za porážku v nájezdech.

    HC Sparta Praha – Mountfield HK 3:4 sn. (0:1, 2:2, 1:0 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 24. Réway (Čajkovský, Klimek), 34. Kusmtát (Pech), 57. Sabolič (Kusmtát, Polášek), rozh. náj. Réway – 14. Dej (Troliga, Pláněk), 28. Courchaine (Köhler, Čáp), 39. Kudrna (Pláněk, Vydarený).
     
    HC Kometa Brno – 4. místo, 10 bodů, skóre 15:14

    Brňané vyšli bodově naprázdno také v jediném z dosavadních duelů, nicméně oproti Hradci sebrali jedno vítězství navíc. Jejich ambice jsou ve srovnání se soupeřem ještě o něco vyšší, čerstvě by je měl podpořit příchod Petra Tenkráta.

    Jedno je jasné, Kometa si bude chtít vzít zpátky ztracené body z domácí půdy. Předevčírem otočila moravské derby s Olomoucí, aby následně zase o vedení přišla a stejně jako Hradec prohrála v penaltovém rozstřelu.

    HC Kometa Brno – HC Olomouc 2:3 sn. (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 28. Hruška (Kaberle, Němec), 48. Němec (Hruška, Kaberle) – 3. Jergl (Vyrůbalík), 52. Valenta (Herman, Eberle), rozh. náj. Kafka.

    Nabídka dnešního 6. kola Tipsport extraligy: Litvínov hostí Spartu, Oceláři se představí pod Ještědem, hradecký...

    Posted by Hokej on 27. září 2015
     
    Kometa jasně vládne vzájemným bitvám

    Kdybyste o půlnoci probudili hradecké hokejisty, aby vám řekli jméno nějakého oblíbeného soupeře, slovo "Kometa" by ze sebe asi nevysoukal žádný z nich. Vzájemným zápasům totiž Jihomoravané vévodí. V obou předchozích sezónách dovolili Mountfieldu vždy jen jediné vítězství – ale pravda, vždy to bylo v prvním ze čtyř utkání.

    Když tady hráli Brňané naposledy, domů se jim jelo hodně vesele. Vyhráli totiž 7:0! Takovým výsledkem hradecký A-tým neprohrál žádný jiný domácí zápas v novém tisíciletí. Fanoušci to ale vzali za správný konec, i za drtivého stavu svůj tým podporovali a stadionem dokonce kolovala mexická vlna. Musím říct, že na něco takového se těžko zapomíná.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Svoboda (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek, Jank – Bednář "C", Knotek, Kudrna – Vantuch, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Tvrdík, Dej – Pavlík, Troliga, Červený. Trenér: Peter Draisaitl.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Ptáček, Malec – Němec, Hruška, Ostřížek – Zohorna, Čermák "C", Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, Raška, Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Hradil, Hrubý – Kajínek, Zavřel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak to vypadá se sestavami obou protivníků? Domácím stále chybí zraněná brankářská jednička Ondřej Kacetl, do klece se tak stejně jako na Spartě postaví Adam Svoboda. Na marodce jsou i obránce Peter Frühauf a útočníci Jiří Šimánek s Romanem Kukumbergem. Kapitána Šimánka opět zastoupí Jaroslav Bednář, a to jak co se týče kapitánského céčka, tak místa v elitní formaci.

    Kometa se musí vypořádat se dvěma absencemi. Do dnešního utkání nenaskočí bek Petr Kuboš, místo něj se do třetí obrany vrací exhradecký matador František Ptáček. Ze soupisky znovu vypadl Petr Ton, který si obnovil zranění ruky, a útočné řady i kvůli tomu doznaly oproti bitvě s Olomoucí proměn. První a třetí (v pátek čtvrtá) formace ovšem zůstaly pohromadě.
     
    Hokejisté obou týmů už se na ledové ploše vzájemně pozdravili a za pár okamžiků budeme moci začít!
     
    Ještě jsou drobné problémy s ledem kolem branky Komety...
     
    A tak aspoň můžeme zmínit, že hradecká FORTUNA aréna je dnes parádně zaplněná. Hlavně sektory na stání praskají ve švech. Věřme, že střetnutí se obejde bez vyvádění některých brněnských "fanoušků", kteří se nám tady loni předvedli.
     
    Teď už jsou úpravy ledu u konce a rozhodčí svolávají elitní pětky k úvodnímu buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Mountfield se hned usadil v pásmu a zpětnou přihrávku napálil od modré čáry René Vydarený. Obránce Komety ji ale bruslí zblokoval a oba celky mohou vystřídat.
     
    01:00
    První přerušení přichází přesně po minutě hry. Domácí si nerozuměli v rozehrávce a čárovým rozhodčím nezbývalo než odpískat zakázané uvolnění.
     
    01:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    74 sekund a hradecký stadion poprvé bouří radostí! Brian Ihnačák se protáhl po levém mantinelu do pásma kolem brněnského obránce a z rohu poslal puk před branku. Tam si nejrychleji najel ADAM COURCHAINE, bruslí si kotouč přikopl a pak ho poslal ke druhé tyčce bezmocného Čiliaka. Domácí se ujímají rychlého vedení – 1:0! Asistence: Brian Ihnačák.
    01:14 Adam COURCHAINE - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    01:32
    A útočné manévry Východočechů budou pokračovat. Tomáš Kaberle (KOM) je vyloučen za podražení, což přináší domácím první přesilovku.
     
    01:55
    Jaroslav Bednář posílal puk na branku, nicméně černá guma skončila mimo. Domácí tlačí.
     
    02:19
    Proti dalšímu pokusu Bednáře zasahuje Čiliak vyrážečkou, měl výborný výhled.
     
    02:51
    Jaroslav Bednář dostal nádhernou přihrávku od Knotka, puk si potáhl, přetáhl na bekhend, jenže pak trefil jen brněnskou tyč!
     
    03:25
    Záhy se už hosté zvládli osvobodit a teď mohou i pošetřit síly. Domácí kanadská letka, která zařídila první gól, se totiž dopustila ofsajdu.
     
    03:39
    Hosté hrají v plném počtu. Marek Čiliak musel vyboxovat projektil Vydareného do ochranné sítě a vhazuje se po jeho pravici.
     
    04:05
    Další kotouč už zamířil do ochranné sítě od hradecké hokejky. Domácím hokejistům zcela jednoznačně patří úvod utkání, soupeř se jenom brání.
     
    04:29
    Jakub Koreis mohl být prvním Komeťákem, který se ke kotouči dostane v útočném pásmu, nakonec se to povedlo Vilému Burianovi. Ale byl sám a musel střídat.
     
    05:03
    Na druhé straně se do puku opřel Karel Pilař. Netrefil ho úplně ideálně, ale i to mohlo soupeře zmást, nicméně kotouč šel mimo.
     
    05:15
    Právě Karel Pilař (HKM) se vzápětí při dojíždění brněnské akce dopustil podražení a také Brno si vyzkouší první početní výhodu.
     
    05:22
    První zákrok Adama Svobody rozhodně nebyl snadný, od modré ho parádně otestoval Richard Stehlík. Domácí gólman měl ale dobrý výhled.
     
    05:41
    Hradečtí přečetli kombinaci soupeře a poslali puk přes všechny čáry.
     
    06:12
    Další Stehlíkův pokus se od zadního plexiskla odrazil před branku, kde se ho šikulka Jan Hruška pokoušel zasmečovat za čáru. Kotouč opravdu trefil, jenže vedle, a navíc je mu odpískán zásah vysokou holí.
     
    06:41
    Především bojovnost Briana Ihnačáka s Bedřichem Köhlerem se postaraly o to, že domácí zase poslali puk daleko od své klece.
     
    07:16
    Poslední vyhození patřilo Rastislavu Dejovi a domácí mají k dispozici kompletní pětici hráčů.
     
    07:43
    Vilém Burian posílal puk do ohně na teč. Pro Svobodu to bylo hodně těžké, ale svůj levý beton měl na místě a situaci zachránil.
     
    08:20
    Hradeckým fanouškům se nelíbil zákrok na Zdeňka Čápa, nicméně hra pokračuje dál a domácí vymýšlejí rozehrávku.
     
    09:08
    Adam Courchaine se necítil na to, aby ujel sám dopředu, tak posunul puk Jiřímu Vašíčkovi. Do jeho přihrávky se v útoku opřel Brian Ihnačák, nicméně Marek Čiliak byl pozorný.
     
    09:08
    Je tu první komerční přestávka. O úklid ledu se dnes starají hradečtí starší dorostenci a zdá se, že jim to půjde velmi dobře. Mezitím hlasatel připomněl fanouškům, že juniorka Hradce Králové jakožto nováček nejvyšší soutěže vede tabulku DHL Extraligy.
     
    09:32
    Domácí půjdou na přesilovku. Po přerušení se ještě v rohu pásma utvořila mela, na níž měl hlavní zásluhu Jozef Kováčik, nicméně rozhodčí už všechny borce roztrhli.
     
    09:32
    Brněnský kapitán Leoš Čermák (KOM) je vyloučen za podražení, kterým zastavil Rastislava Deje.
     
    10:23
    No a Hradec si zahraje minutu a devět sekund dvojnásobné přesilovky! Jakub Koreis (KOM) pyká za hákování, což znamená pro domácí obrovskou možnost navýšit náskok.
     
    10:31
    Čiliak s vypětím všech sil vytáhl dělovku Karla Pilaře a jeho spoluhráči poslali puk do bezpečí.
     
    10:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale tohle byla neskutečná rááána! Jaroslav Bednář od mantinelu přiťukl Karlu Pilařovi a obranný veterán za modrou čarou přemýšlel o přihrávce. Nakonec si ale ještě potáhl puk dopředu a rozhodl se vypálit. S pomocí drobné teče BEDŘICHA KÖHLERA trefil přesně druhý růžek branky, kam se Čiliak lapačkou natahoval marně – 2:0! Asistence: Karel Pilař, Jaroslav Bednář.
    10:52 Karel PILAŘ - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    11:36
    Domácí pokračují v klasické přesilovce. Už zase posílali tvrdý kotouč před branku, jmenovitě Filip Hronek, ale pak se Kometa osvobodila.
     
    12:25
    Hosté jsou kompletní, v závěru početní výhody ještě přes klubko hráčů zkoušel štěstí Michal Tvrdík. Čiliak vytáhl kotouč jen těsně vedle tyčky.
     
    12:42
    Hru zastavuje rána Jozefa Kováčika, kterou Adam Svoboda zkrotil napoprvé. Hosté se teď zase pokusí otupit hradeckou chuť, která je obrovská.
     
    12:59
    Další Kováčikovu ránu zastavil Knotek a elitní útok domácích se vydal dopředu, tam se mu však nevedlo.
     
    13:32
    Forčekující starší dorostenec Radovan Pavlík přidělal hostům plné ruce práce, teď se o další aktivitu starají jeho spoluhráči.
     
    14:01
    A výborné střídání čtvrté formace Mountfieldu zakončil střelou od modré Zdeněk Čáp, Marek Čiliak bez potíží kontroluje situaci.
     
    14:07
    Hned po buly posílal další kotouč do brankoviště René Vydarený. I tentokrát obránci zametli Čiliakovi výhled.
     
    14:28
    Východočeši zatím velmi dobře blokují ojedinělé pokusy Komety, teď se to povedlo Brianu Ihnačákovi.
     
    14:57
    Jan Hanzlík měl velké problémy s rozehrávkou, jeden z jeho spoluhráčů pak domácím puk přímo namazal. Ale podklouznutí akci zase ukončilo.
     
    15:35
    Brňané rozjeli útočnou rotaci, domácí hokejisté si ale drží hráče a nepouštějí je do žádné střelecké pozice.
     
    16:06
    O kotouč se chvíli bojovalo v rohu pásma hostů a rozhodčí rychle přerušili hru. Vykázali ji ovšem do neutrální zóny.
     
    16:35
    Třetí útok domácích se vydal dopředu, Bedřich Köhler zvolil nahození přes obránce. To bylo o brusli zblokováno mimo.
     
    17:03
    Vilém Burian nám dnes ukazuje, že z dálky střílet umí, jeho pumelenice však prosvištěla vedle. Potom prověřil Svobodu z ostrého úhlu Tomáš Vondráček. Kometa se zvolna zvedá.
     
    17:21
    Radovan Pavlík číhal na vzdušnou přihrávku od hradecké modré čáry, nicméně tu brněnskou si nepohlídal a po ofsajdu se vhazuje znovu až před Svobodou.
     
    17:33
    Troliga s Červeným rozjeli útočnou akci, druhý jmenovaný poslal puk na Čiliaka. Ten ho poslal hokejkou daleko do bezpečí, domácí marně pomýšleli na dorážku.
     
    18:16
    Kotouč z hokejky Reného Vydareného zastavil clonící brněnský obránce. Hosté jsou ale v rozehrávce velmi nejistí.
     
    18:45
    Teď už to ze strany hostů vypadalo celkem zajímavě. Adam Raška ale neměl na střelu moc místa a z levého kruhu ji poslal vedle.
     
    19:19
    František Ptáček nechtěně – ale zato fest – napálil čárového rozhodčího, který se ztěžka zvedá z ledu. Bude ale pokračovat. Klobouk dolů!
     
    19:33
    Tomáš Kaberle se nechal oklamat pohybem Jaroslava Kudrny a následně padl na kotouč v rohu vlastního pásma. Buly po Čiliakově levici.
     
    19:50
    Ve svižné akci zkoušel Svobodu překvapit David Ostřížek, domácí gólman si prostor pod betony pohlídal. Ještě jedno vhazování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Prvních dvanáct minut bylo na ledě jenom jedno mužstvo. Hradec měl skvělý start, Kometu vůbec k ničemu nepouštěl, a na rychlý gól Adama Courchaina navázal využitou přesilovkou pěti proti třem Karel Pilař. Potom už se přece jenom hosté také začali zapojovat do hry a v poslední fázi třetiny jsme sledovali vyrovnanou partii. Skóre ale vyrovnané zdaleka není, brněnští hokejisté mají co dohánět.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:00.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 14
    Kometa Brno – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Marek Čiliak si po pár sekundách připsal první zákrok, jeho spoluhráči pak zastavili průnik Jaroslava Bednáře před branku.
     
    21:03
    Hokejisté v modrých dresech s atypickými červenými kalhotami si nerozuměli v rozehrávce a píská se zakázané uvolnění.
     
    21:08
    Po třesku hokejek v brněnské třetině vyletěl kotouč mezi diváky, vhazuje se před hradeckou střídačkou.
     
    21:23
    Po střele Leoše Čermáka už někteří brněnští příznivci mohli zvedat ruce nad hlavu, nicméně síť trefil jen zvnějšku.
     
    21:41
    Karel Pilař (HKM) si v rozehrávce počínal velmi liknavě a nakonec svou chybu musel hasit faulem. Dvě minuty za hákování, druhá přesilovka Komety.
     
    22:04
    Domácí přerušují tlak soupeře, kotouč poslali až k Čiliakovi.
     
    22:23
    A Bedřich Köhler znovu získal puk po souboji v rohu, mohl ho tak v klidu vyhodit z pásma.
     
    22:49
    Vilém Burian se zajímavě probíjel hradeckou obranou. Soupeř mu ale zablokoval hokejku a Burian zvládl jen nedůrazně poslat kotouč vedle druhé tyčky.
     
    23:08
    Rána Jozefa Kováčika se pak otřela o blokujícího hokejistu a skončila až v ochranné síti.
     
    23:15
    Po parádně vyhraném vhazování pálil od modré čáry Tomáš Kaberle, jen o fous minul hradeckou klec!
     
    23:42
    Přesilovka Komety nebyla vůbec marná, nicméně domácí hokejisté se dokázali ubránit a jsou kompletní.
     
    24:08
    Zmatky před Adamem Svobodou ale trvaly dál. Kotouč se motal na brankovišti opravdu hodně nepřehledně, nicméně Hradečtí ho zvládli odpálit.
     
    24:19
    Domácí následně přejeli dopředu a dojíždějící Pavlík donutil Čiliaka podržet puk pod lapačkou.
     
    24:39
    Jaroslav Bednář občas prokazuje, že má geniální ruce, nicméně teď jeho štrikování nevedlo k úspěchu a hosté mu na modré sebrali kotouč.
     
    25:11
    Veterán Jaroslav Kudrna si u hrazení vynutil faul. Tomáš Malec (KOM) je vyloučen za nedovolené bránění, což domácím přináší už čtvrtou početní výhodu.
     
    25:36
    Hosté dostali puk rychle do bezpečí a poté, co jako první byli u hradeckého nahození, se jim to samé povedlo i podruhé.
     
    26:16
    Brian Ihnačák neprostřelil protihráče, a tak Čiliak mohl zůstat v klidu. Následně se domácí vrátili do pásma v ofsajdové pozici, zatím se jim přesilovka moc nedaří.
     
    26:28
    Jan Káňa ušetřil daší vteřinky a Hradec musí začít ze svého pásma.
     
    27:11
    Ne, tuhle přesilovou hru si východočeští hokejisté za rámeček nedají. Kometa se velmi snadno ubránila.
     
    27:37
    Až po přesilovce vymysleli Vydarený s Kudrnou něco hokejového, druhý jmenovaný ale po přihrávce zpoza brány vypálil mimo.
     
    27:56
    Na druhé straně přišlo svižné nahození, se kterým měl Adam Svoboda co dělat. Tygřím skokem ale kotouč přikryl a přichází komerční pauza.
     
    28:09
    Velmi dobrou nabídku od modré čáry šikovně tečoval Vojtěch Němec. Další hráči před brankou ale kotouč zblokovali.
     
    28:39
    Na druhé straně vyrazil Čiliak pokus Dietze vysoko nad sebe a všichni chvilku nevěděli, kde puk skončil. Ale bylo to u brněnského beka.
     
    29:23
    Domácím hokejistům se teď daří spíš jen odklízet kotouče. Kometa se snaží tvořit hru, nicméně ani jí to moc nejde.
     
    29:46
    "Košíkář" Radovan Pavlík nahodil puk bekhendem od hrazení a pro elitní útok domácího týmu vybojoval útočné buly.
     
    30:15
    Jihomoravané rychle přejeli dopředu, zpětnou přihrávkou pak vybídli Jozefa Kováčika. Ten se s tím nepáral, nicméně Svoboda zřejmě viděl a jeho ránu schoval v náručí.
     
    30:38
    Lukáš Vantuch utrpěl v souboji nějakou drobnou ránu, proto nemohl podpořit zteč svých kanadskýcch spoluhráčů.
     
    31:11
    A tohle muselo pořádně štípnout. Richard Stehlík poslal na branku tvrdý pozdrav od modré čáry a trefil hradeckého Bedřicha Köhlera. Ten se drží za rameno a odjíždí na střídačku, snad bude v pořádku.
     
    31:36
    Hra ve druhé třetině má často podobu velmi tvrdého boje, na brankové příležitosti spíš jenom čekáme. Po svižném startu zápasu to pro některé fanoušky může být zklamání.
     
    32:13
    Vydarený si přiťukl s Kudrnou, ten vracel puk od hrazení rovnou na branku. Slovenský bek čekal s nataženou hokejkou na nabídku marně.
     
    32:56
    Švihovka Rastislava Deje pěkně polekala krajana Čiliaka. Nemusel však zasahovat, puk těsně přeletl břevno.
     
    33:32
    Hradec v posledním úseku zareagoval na zlepšenou hru Komety. Domácí určitě vědí, že za stavu 2:0 ještě mají k vítězství proklatě daleko.
     
    34:28
    Legendární Tomáš Kaberle parádně obkroužil útočné pásmo, aby pak bekhendem našel před brankou Jana Hrušku. Tomu ale kotouč přišel pod brusle a sám před Svobodou neměl nárok zakončit.
     
    34:34
    Mountfield se spokojil jen s dalekonosným nahozením, kterým si vynutil přerušení hry a útočné vhazování.
     
    34:53
    Nyní musel Marek Čiliak pohlídat kotouč z hokejky Rudolfa Červeného. Ten čekal na podporu spoluhráčů, nakonec se rozhodl sám probít středem hřiště.
     
    35:22
    Jaroslav Kudrna dostal přihrávku do brejku, neměl ale takovou rychlost a rozhodl se puk přenechat Bednářovi. Hradečtí to nakonec trochu prováhali, Vašíčkova dělovka pak šla mimo.
     
    36:00
    Hra se nám začíná trochu rozjíždět a v hradecký prospěch by tomu měl ještě "prospět" zákrok Leoše Čermáka (KOM). Brněnský kapitán trefil hokejou do obličeje Zdeňka Čápa a bude doufat, že na trestné lavici zůstane celé dvě minuty.
     
    36:14
    Zpětnou přihrávku Courchaina přečetl Jakub Koreis a snadno osvobodil svůj celek.
     
    36:26
    Další snahy domácího týmu zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    36:45
    Karel Pilař se protáhl po ose hřiště a přenechal puk Tomáši Knotkovi, který to zkusil na druhou tyč. O kousek přestřelil.
     
    37:13
    Jinak se Mountfield zase trápí a Kometa se brání nadmíru úspěšně.
     
    37:38
    Pláňkova rána netrefila prostor mezi třemi tyčemi, Hanzlík posílá bekhendem puk do neutrální zóny.
     
    38:05
    Kometa hraje v plném počtu. S koncem Čermákova trestu přejel modrou čáru David Ostřížek a zkusil to na druhou tyč, tam ale Svoboda číhal s lapačkou. Svým efektním zákrokem potěšil hradecké fanoušky.
     
    38:31
    Jozef Kováčik zastavil puk ve vzduchu a vrátil ho do hradeckého pásma. Když ale říkám vrátil, znamená to odpískaný ofsajd.
     
    39:03
    Prvnímu útoku domácích zteč nevyšla, a tak se ještě pokusí něco vymyslet Kometa.
     
    39:29
    Hosté jsou usazeni v pásmu Mountfieldu...
     
    39:44
    ...dva kotouče, které letěly před branku, ale nenašly adresáta.
     
    39:56
    A tak mohli druhou část naopak ukončit gólem domácí. Rudolf Červený ujel do přečíslení s Karlem Pilařem a zvolil střelu, tu Marek Čiliak pokryl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Kometa se zlepšila, o tom žádná. Nicméně žádnou vyloženou příležitost si stále nedokázala vypracovat. Ve druhé třetině toho před oběma brankami nebylo tolik k vidění, často jsme sledovali spíš boj o kotouč. Hosté nevyužili jednu přesilovku, domácím pak nevyšly dvě, i tak stále drží dvoubrankové vedení. Počkejme si, zda Jihomoravané dokáží něco vymyslet a ještě zabojují o body, času na to mají dost.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 7 (21)
    Kometa Brno – 9 (15)
     
    Jako autor druhé branky domácích zůstává uveden Bedřich Köhler, který při Pilařově ráně clonil před brankou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Hradecký bek Martin Pláněk se mohl mezi obránci zkusit protáhnout dopředu, nicméně zvolil nahození, které Kometa sebrala.
     
    41:01
    Od modré čáry zkusil puk odrazit o zadní mantinel Tomáš Kaberle, nicméně Svoboda jeho úmysl přečetl. Domácí se pak dopustili icingu.
     
    41:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    No vida, po 67 sekundách třetí třetiny je tady kontaktní gól Komety a ze zápasu máme pořádné drama! Leoš Čermák nádherně vyhrál buly na Jozefa Kováčika, který tvrdě vypálil. Puk šel mimo, ale od zadního hrazení se odrazil na hokejku HYNKA ZOHORNY, který ho z velkého úhlu dopravil do odkryté branky – 2:1! Asistence: Jozef Kováčik, Leoš Čermák.
    41:07 Hynek ZOHORNA - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    42:24
    Odpoveď chystal Rastislav Dej, kterého soupeři nepustili až do brankoviště. O chvíli později pálil mimo po povedené akci obránce Pláněk.
     
    43:07
    Čtvrtý hradecký útok sevřel svého soupeře, od hrazení se ale nedokázal dostat. Nicméně domácí po inkasovaném gólu opravdu přidali.
     
    43:41
    Bednář dostal puk do brejku a rozhodl se hledat hokejku Jaroslava Kudrny. Tomu chybělo málo, aby na kotouč dosáhl.
     
    44:18
    Na druhé straně zase našlápl Hynek Zohorna. Chtěl obkroužit hradeckou svatyni, jenže za brankou o kotouč přišel.
     
    44:36
    Hradec číhá na protiútoky a jde mu to docela dobře. Teď ale Briana Ihnačáka zastavuje ofsajd, který se domácímu týmu i fanouškům vůbec nelíbí.
     
    45:01
    Kotouč se dostal do ochranné sítě za Markem Čiliakem a rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    45:28
    Pokus Tomáše Malce netrefil hradeckou klec. Adam Svoboda měl přesto u druhé tyčky nachystanou lapačku.
     
    45:38
    A přichází další postavení mimo hru v podání domácích barev. Hra má ve třetí třetině velmi slušné extraligové tempo.
     
    46:14
    V souboji Čáp versus Honejsek se radoval domácí obránce, který stihl svého soka dobruslit a Hradečtí pak vyvezli puk do bezpečí.
     
    46:35
    Po komerční přestávce si šestou přesilovou hru zahrají domácí hokejisté, Kometa totiž hrála v šesti. Trest odpyká Adam Raška (KOM).
     
    46:51
    Dvakrát v rychlém sledu dokázali hosté poslat kotouč do bezpečí.
     
    47:06
    A tak to Adam Courchaine zkusil aspoň od modré, Čiliak situaci bezpečně kontroloval lapačkou. Čekáme, jestli se přesilovky domácích zvednou.
     
    47:12
    Rychle po vyhraném buly pálil Jaroslav Bednář. V klíčovém okamžiku ale Čiliak na kotouč viděl a před dojíždějícími hráči ho napoprvé schoval.
     
    47:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovkové trápení ukončují hradečtí hokejisté v nejvhodnější možný okamžik a berou si zpátky dvoubrankový náskok! Jaroslav Bednář dopravil po mantinelu puk do druhého roku Tomáši Knotkovi, který si okamžitě všiml volného RUDOLFA ČERVENÉHO. Ten jeho přihrávku z první poslal za Čiliakova záda a je to 3:1! Asistence: Tomáš Knotek, Jaroslav Bednář.
    47:49 Rudolf ČERVENÝ - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    48:15
    Tak co na to Kometa? Z úhlu prověřil Svobodu Jan Káňa, domácí gólman si situaci pohlídal.
     
    48:49
    Hradecké přečíslení nezvládl v tísni zakončit Troliga, tak jeho práci dodělal Jiří Vašíček. Druhou tyčku minul jen o pár čísel!
     
    49:23
    A další možnost pro domácí, Hradec je při chuti a stadion na nohou! Courchaine si v přečíslení počkal na Ihnačáka, ale jeho střelu v poslední možný moment zblokoval brněnský obránce hokejkou do ochranné sítě!
     
    49:37
    Tentokrát pálil z mezikruží Jaroslav Kudrna, Čiliak si musel znovu hlasitě oddechnout. Asi by neměl nárok, ale Kudrna těsně minul!
     
    50:02
    Mountfield má opravdu neskutečný zápal a v pásmu soupeře hoří led. Všechno doprovází fantastická kulisa zaplněné FORTUNA arény, která teď viděla zákrok Čiliaka proti pokusu Tomáše Knotka od hrazení.
     
    50:20
    Ale Kometa nechce zůstat pozadu, zápas ještě nekončí! Jan Hruška vybídl křižnou přihrávkou Vojtěcha Němce, proti němu ale vyjel Svoboda a velkou šanci zastavil!
     
    50:24
    Další zákrok domácího zkušence přichází po ráně Jana Hanzlíka. Slušně Svobodu protáhl.
     
    50:44
    Mimo hru přišel zákrok Bedřicha Köhlera (HKM), který rozhodčí ocenili dvěma minutami za hrubost. Těžká chvilka pro domácí, velká možnost pro hosty, jak se vrátit do zápasu!
     
    51:04
    Na Stehlíkovu dělovku Svoboda dobře viděl, Vašíček pak poslal puk do bezpečí. A když se Kometa dostala do útoku, bylo to s ofsajdem.
     
    51:31
    U modré čáry zasáhl puk vysokou holí Tomáš Kaberle a sudí přerušují hru. Brňanům začíná čas utíkat...
     
    51:55
    Adam Svoboda dneska chytá opravu výborně. Teď si počkal na dělovku Tomáše Kaberleho, který byl už několik metrů za modrou čarou. Svoboda udržel puk pod rukou a nedovolil dorážku!
     
    52:26
    Ouu! Antonín Honejsek už už dorážel do prázdné branky, ale Karel Pilař pomohl svému brankáři famózním zákrokem a z domácího pohledu zachránil situaci!
     
    52:49
    Hradec Králové je kompletní, ale stálo ho to hodně sil. Kometa dala do přesilovky všechno.
     
    53:32
    Köhlerovu střelu zblokovala brněnská obrana mimo, teď se o kotouč dlouze bojuje ve středním pásmu.
     
    54:05
    Nakonec to parádně vymysleli Knotek s Kudrnou. Druhý jmenovaný dostal puk zpátky do šance a jeho bekhend na druhou tyčku musel Čiliak vytáhnout mimo!
     
    54:15
    Kometa má ještě jednu možnost z přesilovky! Brian Ihnačák (HKM) zasáhl svého soupeře vysokou hokejkou do obličeje a hosty čeká další početní výhoda. Teď, nebo nikdy!
     
    54:46
    Pravděpodobně to byl Honejsek, kdo dokázal tečovat Kaberleho nahození. Svoboda vykopl puk špičkou levého betonu!
     
    55:16
    Domácí neskutečně zabojovali u modré čáry a málem puk sežrali. Ale nakonec ho "jen" poslali pryč z pásma.
     
    55:40
    Další puk letí ven, teď se Mountfieldu daří bránit velmi dobře.
     
    56:11
    Do puku se z první opřel František Ptáček. Ale Hradec blokuje střely opravdu výtečně, teď to předvedl Bedřich Köhler.
     
    56:18
    Domácí jsou v plném počtu. Kometa to ještě zkusí, ale moc času už jí nezbývá!
     
    56:53
    Hradečtí obránci ve spěchu namazali soupeři přímo na hokejku, ale dojíždějící spoluhráči je pomohli zachránit.
     
    57:17
    Čápovu ránu zblokoval Leoš Čermák, Hradec teď útočí a nechce zápas jen tak dohrát.
     
    57:38
    Kudrna vracel mezi nohama Bednářovi, ale bylo to příliš rychlé a domácí nestihli zakončit.
     
    58:05
    Hradec po oslabení zase zapnul a aktivní hrou vůbec nepouští Brňany do šancí.
     
    58:29
    Dlouho se hraje bez přerušení, rozhodčí neodpískali možný icing Komety. Teď jsou hosté v útočném pásmu.
     
    58:55
    Ale musí to zkoušet znovu, Hradec se osvobodil a vystřídal.
     
    59:21
    Tomáš Kaberle poslal puk do ochranné sítě a rozhodčí vykazují hru do středního pásma. Už asi víme, jak to dneska dopadne.
     
    59:21
    Dnešní utkání sleduje skvělá návštěva 6058 diváků. Hradeckou FORTUNA arénou kolují mexické vlny!
     
    59:37
    Ne, Kometě se teď prostě nedaří. Ofsajd zastavuje další útočnou akci.
     
    59:47
    A další přerušení přichází poté, co Adam Svoboda vyhodil puk na zakázané uvolnění. Hradecké vítězství patří i jemu.
     
    59:50
    Ještě jeden zákrok domácího strážce svatyně.
     
    Konec zápasu.
     
    Skvělá kulisa, skvělý zápas! Hokejisté hradeckého Mountfieldu dokázali Kometu porazit už díky výbornému startu, první třetinu vyhráli 2:0. Hosté se potom zvedli, na startu třetí části snížili, ale tím jenom Hradec vyburcovali ke zvýšené aktivitě. Rudolf Červený pak třetí brankou rozhodl o triumfu domácích, byť soupeř rozhodně nebyl bez šance. Gólman Adam Svoboda však situaci jistil perfektním výkonem.

    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Hradec Brian Ihnačák a za Kometu autor jediné trefy Hynek Zohorna.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 13 (34)
    Kometa Brno – 13 (28)
     
    Hradecký stadion se svými hokejisty oslavuje velké vítězství. Já už se s vámi rozloučím a těším se na příští víkend, protože Mountfield čekají dva domácí zápasy – nejdřív přivítá na svém ledě v pátek Třinec, v neděli potom Plzeň. Tak se mějte fajn, užijte si sváteční pondělí a příště zase na shledanou! (19:36:44)
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Ihnačák), 11. Köhler (K. Pilař, Bednář), 48. Červený (Knotek, Bednář) – 42. Zohorna (Kováčik, Čermák)


    Mountfield HK: Svoboda (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek, Jank – Bednář "C", Knotek, Kudrna – Vantuch, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Tvrdík, Dej – Pavlík, Troliga, Červený. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Ptáček, Malec – Němec, Hruška, Ostřížek – Zohorna, Čermák "C", Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, Raška, Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Hradil, Hrubý – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6058
    thejrc.org