Litvínov – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Liberec – Třinec 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 27.09.2015, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Dnešní utkání sleduje skvělá návštěva 6058 diváků. Hradeckou FORTUNA arénou kolují mexické vlny!
     
    57:38
    Kudrna vracel mezi nohama Bednářovi, ale bylo to příliš rychlé a domácí nestihli zakončit.
     
    54:46
    Pravděpodobně to byl Honejsek, kdo dokázal tečovat Kaberleho nahození. Svoboda vykopl puk špičkou levého betonu!
     
    54:15
    Kometa má ještě jednu možnost z přesilovky! Brian Ihnačák (HKM) zasáhl svého soupeře vysokou hokejkou do obličeje a hosty čeká další početní výhoda. Teď, nebo nikdy!
     
    54:05
    Nakonec to parádně vymysleli Knotek s Kudrnou. Druhý jmenovaný dostal puk zpátky do šance a jeho bekhend na druhou tyčku musel Čiliak vytáhnout mimo!
     
    52:26
    Ouu! Antonín Honejsek už už dorážel do prázdné branky, ale Karel Pilař pomohl svému brankáři famózním zákrokem a z domácího pohledu zachránil situaci!
     
    51:55
    Adam Svoboda dneska chytá opravu výborně. Teď si počkal na dělovku Tomáše Kaberleho, který byl už několik metrů za modrou čarou. Svoboda udržel puk pod rukou a nedovolil dorážku!
     
    50:44
    Mimo hru přišel zákrok Bedřicha Köhlera (HKM), který rozhodčí ocenili dvěma minutami za hrubost. Těžká chvilka pro domácí, velká možnost pro hosty, jak se vrátit do zápasu!
     
    50:20
    Ale Kometa nechce zůstat pozadu, zápas ještě nekončí! Jan Hruška vybídl křižnou přihrávkou Vojtěcha Němce, proti němu ale vyjel Svoboda a velkou šanci zastavil!
     
    49:37
    Tentokrát pálil z mezikruží Jaroslav Kudrna, Čiliak si musel znovu hlasitě oddechnout. Asi by neměl nárok, ale Kudrna těsně minul!
     
    49:23
    A další možnost pro domácí, Hradec je při chuti a stadion na nohou! Courchaine si v přečíslení počkal na Ihnačáka, ale jeho střelu v poslední možný moment zblokoval brněnský obránce hokejkou do ochranné sítě!
     
    48:49
    Hradecké přečíslení nezvládl v tísni zakončit Troliga, tak jeho práci dodělal Jiří Vašíček. Druhou tyčku minul jen o pár čísel!
    47:49 Rudolf ČERVENÝ - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    47:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovkové trápení ukončují hradečtí hokejisté v nejvhodnější možný okamžik a berou si zpátky dvoubrankový náskok! Jaroslav Bednář dopravil po mantinelu puk do druhého roku Tomáši Knotkovi, který si okamžitě všiml volného RUDOLFA ČERVENÉHO. Ten jeho přihrávku z první poslal za Čiliakova záda a je to 3:1! Asistence: Tomáš Knotek, Jaroslav Bednář.
     
    46:35
    Po komerční přestávce si šestou přesilovou hru zahrají domácí hokejisté, Kometa totiž hrála v šesti. Trest odpyká Adam Raška (KOM).
     
    44:36
    Hradec číhá na protiútoky a jde mu to docela dobře. Teď ale Briana Ihnačáka zastavuje ofsajd, který se domácímu týmu i fanouškům vůbec nelíbí.
     
    43:41
    Bednář dostal puk do brejku a rozhodl se hledat hokejku Jaroslava Kudrny. Tomu chybělo málo, aby na kotouč dosáhl.
    41:07 Hynek ZOHORNA - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    41:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    No vida, po 67 sekundách třetí třetiny je tady kontaktní gól Komety a ze zápasu máme pořádné drama! Leoš Čermák nádherně vyhrál buly na Jozefa Kováčika, který tvrdě vypálil. Puk šel mimo, ale od zadního hrazení se odrazil na hokejku HYNKA ZOHORNY, který ho z velkého úhlu dopravil do odkryté branky – 2:1! Asistence: Jozef Kováčik, Leoš Čermák.
     
    39:56
    A tak mohli druhou část naopak ukončit gólem domácí. Rudolf Červený ujel do přečíslení s Karlem Pilařem a zvolil střelu, tu Marek Čiliak pokryl.
     
    36:45
    Karel Pilař se protáhl po ose hřiště a přenechal puk Tomáši Knotkovi, který to zkusil na druhou tyč. O kousek přestřelil.
     
    36:00
    Hra se nám začíná trochu rozjíždět a v hradecký prospěch by tomu měl ještě "prospět" zákrok Leoše Čermáka (KOM). Brněnský kapitán trefil hokejou do obličeje Zdeňka Čápa a bude doufat, že na trestné lavici zůstane celé dvě minuty.
     
    35:22
    Jaroslav Kudrna dostal přihrávku do brejku, neměl ale takovou rychlost a rozhodl se puk přenechat Bednářovi. Hradečtí to nakonec trochu prováhali, Vašíčkova dělovka pak šla mimo.
     
    34:28
    Legendární Tomáš Kaberle parádně obkroužil útočné pásmo, aby pak bekhendem našel před brankou Jana Hrušku. Tomu ale kotouč přišel pod brusle a sám před Svobodou neměl nárok zakončit.
     
    25:11
    Veterán Jaroslav Kudrna si u hrazení vynutil faul. Tomáš Malec (KOM) je vyloučen za nedovolené bránění, což domácím přináší už čtvrtou početní výhodu.
     
    23:15
    Po parádně vyhraném vhazování pálil od modré čáry Tomáš Kaberle, jen o fous minul hradeckou klec!
     
    21:41
    Karel Pilař (HKM) si v rozehrávce počínal velmi liknavě a nakonec svou chybu musel hasit faulem. Dvě minuty za hákování, druhá přesilovka Komety.
     
    19:19
    František Ptáček nechtěně – ale zato fest – napálil čárového rozhodčího, který se ztěžka zvedá z ledu. Bude ale pokračovat. Klobouk dolů!
     
    12:25
    Hosté jsou kompletní, v závěru početní výhody ještě přes klubko hráčů zkoušel štěstí Michal Tvrdík. Čiliak vytáhl kotouč jen těsně vedle tyčky.
    10:52 Karel PILAŘ - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    10:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale tohle byla neskutečná rááána! Jaroslav Bednář od mantinelu přiťukl Karlu Pilařovi a obranný veterán za modrou čarou přemýšlel o přihrávce. Nakonec si ale ještě potáhl puk dopředu a rozhodl se vypálit. S pomocí drobné teče BEDŘICHA KÖHLERA trefil přesně druhý růžek branky, kam se Čiliak lapačkou natahoval marně – 2:0! Asistence: Karel Pilař, Jaroslav Bednář.
     
    10:23
    No a Hradec si zahraje minutu a devět sekund dvojnásobné přesilovky! Jakub Koreis (KOM) pyká za hákování, což znamená pro domácí obrovskou možnost navýšit náskok.
     
    09:32
    Brněnský kapitán Leoš Čermák (KOM) je vyloučen za podražení, kterým zastavil Rastislava Deje.
     
    05:15
    Právě Karel Pilař (HKM) se vzápětí při dojíždění brněnské akce dopustil podražení a také Brno si vyzkouší první početní výhodu.
     
    02:51
    Jaroslav Bednář dostal nádhernou přihrávku od Knotka, puk si potáhl, přetáhl na bekhend, jenže pak trefil jen brněnskou tyč!
     
    01:32
    A útočné manévry Východočechů budou pokračovat. Tomáš Kaberle (KOM) je vyloučen za podražení, což přináší domácím první přesilovku.
    01:14 Adam COURCHAINE - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    01:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    74 sekund a hradecký stadion poprvé bouří radostí! Brian Ihnačák se protáhl po levém mantinelu do pásma kolem brněnského obránce a z rohu poslal puk před branku. Tam si nejrychleji najel ADAM COURCHAINE, bruslí si kotouč přikopl a pak ho poslal ke druhé tyčce bezmocného Čiliaka. Domácí se ujímají rychlého vedení – 1:0! Asistence: Brian Ihnačák.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Ihnačák), 11. Köhler (K. Pilař, Bednář), 48. Červený (Knotek, Bednář) – 42. Zohorna (Kováčik, Čermák)


    Mountfield HK: Svoboda (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek, Jank – Bednář "C", Knotek, Kudrna – Vantuch, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Tvrdík, Dej – Pavlík, Troliga, Červený. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Ptáček, Malec – Němec, Hruška, Ostřížek – Zohorna, Čermák "C", Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, Raška, Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Hradil, Hrubý – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6058
    thejrc.org