Pittsburgh – Columbus 2:4 (kon.) | Carolina – NY Islanders 5:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 3:0 (kon.)
Detroit – Boston 3:4 (po pr.) | New Jersey – NY Rangers 3:4 (kon.) | Ottawa – Buffalo 4:6 (kon.)
Toronto – Montreal 0:1 (kon.) | Dallas – Tampa 6:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 3:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:4 (po pr.) | Carolina – Ottawa 2:1 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
St. Louis Blues
Neděle 27.09.2015, 02:30 • United Center, Chicago • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Kane (CHI) (1 + 0)
    Marián Hossa (CHI) (1 + 1)
    Corey Crawford (CHI) (21 zásahů) (05:11:35)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Viděli jsme pěknou hokejovou podívanou týmů Západní konference, celkem čtyři branky a k tomu zkušební prodloužení ve třech proti třem. Přeji hezkou neděli.
     
    Troy Brouwer (STL) rozhodl zkušební prodloužení přesně po jedné minutě hracího času.
     
    Více už se toho v dnešním utkání nestane. Dlouho vyrovnanou bitvu Chicaga a St. Louis Blues nakonec lépe zvládli domácí, kteří o svém vítězství rozhodli ve třetí periodě. My se ale ještě za malý moment do haly vrátíme, týmy si vyzkoušejí novinku v podobě prodloužení tři na tři, ta už nebude v závislosti na výsledku zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Začala poslední minuta třetí třetiny, pravděpodobně také celého utkání. Hawks jsou s kotoučem v útočné třetině a snaží se jej podržet na hokejkách.
    KEITH - 3:1
     
    57:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí Blackhawks ještě zvyšují svůj náskok, když se na modré čáře nádherně a především tvrdě napřáhl DUNCAN KEITH, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Je z toho využitá početní výhoda a hlavně radost domácího publika. Dvě minuty před koncem základní hrací doby tedy Chicago navyšuje rozdíl na náskok dvou gólů a zbytek třetí třetiny může odehrát s klidem na srdci. Asistence: Brent Seabrook, Marián Hossa.
     
    57:25
    Už hrají domácí přesilovku v pěti proti čtyřem, získávají pro sebe pásmo.
     
    56:37
    Na trestnou lavici míří z řad Blues Jay Bouwmeester (STL), takže to jsou další komplikace pro hostující družinu. Za několik okamžiků začně zkrácená domácí přesilovka.
    KANE - 2:1
     
    55:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Dost možná jsme právě viděli rozhodující branku zápasu! Individuální akce, kterou předvedl šikovný hokejista Chicaga a jeden z klíčových hráčů mužstva PATRICK KANE. Pohotový forvard nabral kotouč ve středním pásmu, rozjel se směrem k Allenovi a bez váhání a pohotově mu poslal puk do sítě. Blues už nemají moc času na to, aby s výsledkem něco udělali. Pohledná branka. Asistence: Niklas Hjalmarsson.
     
    55:06
    Počet hráčů na ledě se srováná, hlavní rozhodčí si totiž všiml faulu Brenta Seabrooka (CHI), ten tedy musí jít pykat za katr trest za hákování.
     
    55:03
    Marián Hossa si sjel blízko k brance Allena, aby mohl převzít přihrávku od Keitha. Ale na druhé straně má starosti také gólman Hawks.
     
    54:21
    Hawks nejdříve dobře rozehráli celou akci hned po vhazování, ale následně jeden z domácích obránců zaváhal na modré čáře a ztratil kotouče. Málem šance pro Blues v oslabení.
     
    54:08
    Bude se vylučovat. Dvě minuty za hrubost si vykoledoval hostující hokejista Troy Brouwer (STL), je tu tedy v závěru základní hrací doby dobrá šance pro Chicago, jak se dostat do vedení o jednu branku.
     
    54:08
    Až nyní zní halou hvizd rozhodčího. Od modré čáry napálil kotouč dobrou ranou Schilling, ale Jake Allen v pohodě tasil lapačku a přerušil hru. Pokračujeme po krátké komerční pauze.
     
    53:20
    Butler zavezl kotouč alespoň na modro útočnou čáru, tam si jej ovšem opět převzal Anisimov, který nahodil alespoň zpátky do prostřední části pole.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Hossa (Toews, Keith), 56. Kane (Hjalmarsson), 58. Keith (Seabrook, Hossa) – 19. Edmundson (Rattie, Backes)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Leighton) – Keith, Hjalmarsson, Seabrook, Schilling, van Riemsdyk, Višňovský – Anisimov, Toews, Garbutt, Bickell, Hartmann, Baun, Hinostroza, Mashinter, Shaw, Kero, Hossa, Kane
    St. Louis Blues: Allen (Copley) – Gunnarson, Bouwmeester, Butler, Lindbohm, Parayko, Edmundson – Ott, Fabri, Rattie, Jaškin, Brodziak, Brouwer, Upshall, Backes, Welsh, Barbašev, Päajarvi, Gomez

    Rozhodčí: Luxmore, O'Rourke – Cherrey, Gibbons

    Diváci: 20 813
    thejrc.org