Liberec – Chomutov 3:2 (po pr.) | K. Vary – Zlín 1:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 2:6 (kon.) | Litvínov – Třinec 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:6 (0:0, 1:1, 1:5)
HC Škoda Plzeň
Neděle 04.10.2015, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    A teď tleská FORTUNA aréna jako jeden muž.
    56:59 Ondřej KRATĚNA - 2:6
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Třetí třetinu si pro sebe vyhradil plzeňský kapitán ONDŘEJ KRATĚNA. Po dvou krásných přihrávkách se teď poprvé v zápase raduje i sám, když získal puk a od červené čáry ho poslal pod břevno prázdné hradecké branky – 2:6! Bez asistence.
     
    56:49
    Adam Svoboda je zpátky na střídačce.
     
    56:00
    Dnešnímu utkání přihlíží 5037 diváků.
     
    55:45
    A znovu Hradec v šesti, jenže se nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    54:40
    Bedřich Köhler z výtečné pozice trefuje jen brusle clonících hráčů.
     
    54:03
    To jsou věci! Hradec Králové to šest minut před koncem zkouší v šesti bez brankáře!
    51:52 Mario BLIŽŇÁK - 2:5
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    51:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jenže hosté si nechtějí nechat první příčku v tabulce utéct, znovu vedou o tři góly! Ondřej Kratěna vyhrál za brankou souboj a okamžitě naservíroval kotouč MARIU BLIŽŇÁKOVI, který číhal před Svobodou sám a rychlou bekhendovou kličkou zvýšil na 2:5! Asistence: Ondřej Kratěna, Lukáš Pulpán.
     
    51:17
    Mountfield si mohl dát dalšího vlastňáka! Teď to pro něj však pohromou neskončilo, napodruhé pak skvěle levým betonem vytáhl Svoboda dorážku Indráka.
    50:29 Tomáš TROLIGA - 2:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    50:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale Hradečtí ještě chtějí zabojovat o svou šanci, zápas nezabalili! Po souboji v rohu pásma si vzal puk na hokejku TOMÁŠ TROLIGA a udělal s ním pár kroků do levého kruhu. Svou přesně mířenou švihovkou poslal k bližší tyčce Matěje Machovského, který měl v tu chvíli zakrytý výhled – 2:4! Asistence: Jaroslav Bednář.
    49:21 Jaroslav KRACÍK - 1:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    49:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nádherná kombinace přisuzuje plzeňským hokejistům už tříbrankové vedení, což jejich šéf Martin Straka pod novinářským sektorem ocenil dalším výskokem a nadšeným zařváním. Jakub Lev našel napříč pásmem Ondřeje Kratěnu, jenž vybídl před brankovištěm úplně volného JAROSLAVA KRACÍKA. Tomu nedělalo sebemenší problém zakončit z první do prázdné brány a je to 1:4! Asistence: Ondřej Kratěna, Jakub Lev.
     
    48:24
    No a přesilová hra domácích je minulostí. Zdeněk Čáp (HKM) je vykázán na trestnou lavici za hákování.
     
    47:48
    Také Východočeši zkusili nabídku na teč, která jim málem vyšla. Od hokejky Rudolfa Červeného šel kotouč jenom těsně vedle!
     
    46:52
    Tohle už se bude domácím dotahovat o poznání hůř, každopádně dostávají rychlou šanci v podobě přesilové hry. Nicholas Johnson (PLZ) je vyloučen za podražení.
    46:40 Miroslav INDRÁK - 1:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    46:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Zato další gól plzeňského výběru už byl naprosto chtěný. Hradec po inkasované brance zvolnil a i když to v jeho pásmu nevypadalo tak nebezpečně, hosté se ujímají už dvoubrankového vedení! Střelu Jaroslava Kracíka ze vzduchu dokonale tečoval MIROSLAV INDRÁK a Svoboda, který skákal proti vysokému puku, neměl šanci zasáhout – 1:3! Asistence: Jaroslav Kracík, Dominik Kubalík.
    45:42 David SKLENIČKA - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    45:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečný kopec smůly pro hradecký tým, Plzeň se podruhé ujímá vedení po "dokonalém" vlastenci domácích! Jan Schleiss hledal zpoza brankové čáry DAVIDA SKLENIČKU, který nedokázal zakončit, jenže puk se od blokujícího Jiřího Vašíčka odrazil přímo za záda bezmocného Adama Svobody – 1:2! Bez asistence.
     
    44:58
    Adam Svoboda bude po zápase pořádně děkovat Köhlerovi s Courchainem, jež skvěle zastavili plzeňské střely. Courchaine lehl do dorážky, která asi mířila do prázdné brány!
     
    42:29
    Indiáni znovu nechali před Machovským volného Köhlera, ten však zblízka ani natřikrát neprocpal puk za jeho záda.
     
    40:46
    A teď měl Machovský plné ruce práce s dělovkou Karla Pilaře, kterou vytáhl svou pravou rukou jen tak tak.
     
    40:28
    Pokračující přesilovku načal Hradec hodně aktivně. Rychlá akce skončila švihovou Rudolfa Červeného, kterou zastavila plzeňská tyčka!
     
    39:54
    Hradec s největší pravděpodobností načne třetí část v přesilovce. Michal Moravčík (PLZ) pyká za držení protihráče.
     
    38:41
    Jeřábkovi dělovku dorážel úplně volný Ján Sýkora. Svoboda mu marně skákal do zakončení, Sýkora ale v tutovce přestřelil prázdnou bránu!
     
    36:43
    Hradeckému stadionu se metr rozhodcovské dvojice Hodek – Hrubý vůbec nelíbí. Před chvílí pánové v pruhovaném neposoudili jako faul dvojici zákroků na Ihnačáka, naopak vykazují na lavici hanby Bedřicha Köhlera (HKM) za hrubost. Další možnost pro hosty!
     
    35:41
    Tohle už v podání domácích zavánělo gólem. V dalším brejku nabídl puk Tvrdík Dejovi, jenže Machovský jeho střelu z první chytá!
     
    31:42
    Naopak na druhé straně museli za nedovolený zákrok vyloučit Michala Tvrdíka (HKM). Menší trest za podražení, třetí přesilovka pro Plzeň.
     
    29:57
    Zajímavých momentů nám přibylo na obou stranách, a to je moc dobře! Teď si mezi plzeňskými kruhy počkal na přihrávku Tomáš Knotek a rychle pálil, Machovský vyrazil puk nad sebe. Černá guma skončila na horní síťce branky.
     
    28:52
    Na druhé straně hradecká obrana nepochopitelně couvala před napřahujícím Jaroslavem Kracíkem. Ten ale jen vyprášil betony pohotového Adama Svobody.
     
    27:52
    Ještě když Kadlec naskakoval na led, Machovský musel vytáhnout Tvrdíkovu teč. Potom chyběly centimetry Dejovi, aby se natáhl po odraženém puku a zakončoval do odkryté klece!
     
    26:50
    Plzeňští jemně vychýlili Pilařovu přihrávku a Miroslav Preisinger se v oslabení protáhl do sóla. Zkusil zasunout mezi Svobodovy betony, ale hradecký gólman se nenechal překvapit!
     
    25:45
    Vzápětí následuje další faul Petr Kadlece (PLZ), který tentokrát přišel zbytečně, v útočném pásmu. Obranný matador je vyloučen za nedovolené bránění.
    24:43 Bedřich KÖHLER - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    24:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a oslabení se hostům stalo osudným, Hradec Králové bleskově vyrovnává! Ihnačák si na levé straně přiťukl s Courchainem a potom poslal puk do chumlu hráčů. Tam prokázal největší důraz BEDŘICH KÖHLER, který tak napotřetí dorazil puk do odkryté části branky a pojedeme zase odznova – 1:1! Bez asistence.
     
    23:48
    Aktivita domácích vede k početní výhodě. Petr Kadlec (PLZ) je vyloučen za držení protihráče.
     
    23:48
    Hradecká odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, teč Jaroslava Kudrny musí hasit Machovský!
    23:17 Richard KRISTL - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    23:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se zkraje druhé třetiny po zásluze ujímají vedení. A je to hodně pikantní trefa, protože ve svém prvním životním extraligovém zápase rovnou skóruje RICHARD KRISTL! Mezi beky ho nádherně vyslal dopředu Preisinger a mladík z Klatov v samostatném úniku bez váhání prostřelil Svobodu – 0:1! Asistence: Miroslav Preisinger, Branislav Kubka.
     
    22:42
    Jakub Lev našel z rohu pásma Jána Sýkoru, který byl před Svobodou sám. Domácí gólman ale ucpal svou branku a u druhé tyčky nepustil puk za záda.
     
    16:53
    Hosté nebezpečně kombinovali, ale chyběla jim střelba. Pak už letěl na Svobodu kotouč z levého kruhu, hradeckému brankáři pomohl zakročit blokující Martin Pláněk!
     
    15:30
    Rozhodčí nechali hru překvapivě plynout poté, co Michal Poletín povalil Adama Svobodu v jeho brankovišti. Naopak vzápětí vylučují domácí, jmenovitě Jiřího Vašíčka (HKM) za hrubost. Druhá možnost pro Plzeň.
     
    11:14
    Hradec předvádí hodně ospalý výkon, teď si nechal mezi kruhy trochu utéct Dominika Kubalíka, jenž bleskově vykroužil před Svobodu. Gólman byl znovu úspěšnější!
     
    08:35
    Hradec to zkusil z rychlého protiútoku, na jehož konci stál rozjetý Adam Courchaine. Vlevo byl však v příliš velkém úhlu a Machovský si situaci pohlídal.
     
    07:41
    Během první komerční pauzy usedl na trestnou lavici Miroslav Indrák (PLZ), který se provinil držením hole.
     
    07:08
    Výborná křižná přihrávka Lukáše Pulpána našla Jána Sýkoru, který mohl z pravého kruhu střílet. Jenže kotouč mu na hokejce uskočil.
     
    05:23
    No a hosté si poprvé vyzkoušejí početní výhodu. Za sekání je vyloučen Jiří Vašíček (HKM).
     
    04:17
    Kracík se po pravé straně protáhl do přečíslení, ve kterém nabídl puk na zlatém podnose Kubalíkovi. Proti němu se ale fantasticky přesunul Adam Svoboda!
     
    02:24
    Rudolf Červený vybojoval puk v rohu pásma a nečekaně s ním vyjel až před Machovského. Nechal si puk na bekhend, gólmana ale nepřekonal!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 25. Köhler, 51. Troliga (Bednář) – 24. Kristl (Preisinger, Kubka), 46. Sklenička (Schleiss), 47. Indrák (Kracík, Kubalík), 50. Kracík (Kratěna, Lev), 52. Bližňák (Kratěna, Pulpán), 57. Kratěna


    Mountfield HK: Svoboda (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Jank – Kudrna, Knotek, Dej – Köhler, Ihnačák, Courchaine – Bednář "C", Tvrdík, Červený – R. Pilař, Troliga, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Kadlec, Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán, Andrlík – Kratěna "C", Bližňák, Schleiss – Indrák, Kracík, Kubalík – Sýkora, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Kristl. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Hodek, Hrubý – Lučan, Kis.

    Diváci: 5037
    thejrc.org