Chomutov – HC Litvínov 8:4 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Mountfield HK
Čtvrtek 08.10.2015, 17:30 • DRFG Arena • Extraliga staršího dorostu • 11. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z brněnské DRFG Areny vše, a tak Vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! (19:56:15)
     
    Utkání je u konce! Starší dorost brněnské ani v jedenáctém utkání nepoznal přemožitele a i nadále vládne tabulce NOEN Extraligy staršího dorostu. Hosté měli v závěrečné části velký tlak, zejména při střele Mašína do tyče, kdy domácím divákům hodně zatrnulo. Domácí se ale dokázali ubránit a pojistku v podobě střely do odkryté klece přidal 3 vteřiny před koncem Martin Nečas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Mountfieldu hra bez brankáře příliš nevyšla. Po nepřehledné situaci se puku ve středním pásmu zmocnil MARTIN NEČAS, nabruslil si do pásma a poté zamířil bez problému do odkryté branky – 3:1! Bez asistence.
     
    59:17
    Hosté to zkoušejí v šesti bez brankáře.
     
    59:17
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:52
    Hosté ale i tak mohli vyrovnat! Na přihrávku z druhé vlny si sjel volný Štohanzl, který poté příklepem vyprášil levý beton brankáře Holíka!
     
    58:10
    Hostům se komlikuje závěr utkání. Hráčská lavice je podruhé v utkání potrestána menším trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Dominik Matouš.
     
    57:49
    Hosté se pokusili založit další rychlou akci, která však končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    57:27
    Domácí v plném počtu.
     
    57:02
    Fantastický Martin Holík drží naděje domácích! Nejprve na poslední chvíli vyrazil skrytou střelu z mezikruží od Gaspara a poté se skvěle roztáhl na brankovišti proti následným dorážkám, o které se staral především Matějček!
     
    55:52
    Hostům zatím úvod přesilovky vůbec nevychází, domácí se dvakrát po sobě osvobodili vyhozením za branku Vomáčky.
     
    55:27
    Domácí zachybovali v rozehrávce a jeden z hostů mohl objet bránu a zasunout puk za záda Holíka, ovšem Aleš Trnka zatáhl za záchrannou brzdu a hostující borce fauloval. Odsedí si 2 minuty za podražení.
     
    54:07
    Puk se snažil ještě před modrou čarou zastavit Čejka, kterému se to ale těsně nepovedlo, a ke střele se tak nedostal.
     
    53:10
    Poté ale zpracoval puk před brankovištěm volný Šimůnek, který si přehodil puk na forhend, ale svou střelu namířil nad břevno domácí branky!
     
    52:33
    Ten řešil střelou Moník, s jehož střelou si dokázal Holík poradit.
     
    52:13
    Následně pálil také nebezpečně v pokleku Nečas, který ale branku vůbec netrefil a navíc nechtěně založil rychlý protiútok hostů.
     
    51:26
    Po další nabídce na modrou čáru pálil obránce Král, ale hosté jeho pokus dokázal zablokovat.
     
    50:51
    Dopředu se snažil s kotoučem prosmýknout Pažourek, který ale uvízl v sevření dvou protihráčů a puk následně přikryl domácí brankář.

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 22. Mlynář (Král, Nečas), 37. Knap (Mlynář), 60. Nečas – 40. Jirásek (Štohanzl)


    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Jeřábek, Trnka, Jurnečka, Kučera, Král, Zukal, Mikyska – Novák, Klenec, Hasoň, Škvrně, Čejka, Matula, Mlynář, Knap, Frydrych, Ferda, Süss, Nečas.
    Trenér: Marek Moskal.

    Mountfield HK: Vomáčka (Bartozel) – Muška, Lelek, Gaspar, Pohl, Hroudný, Moník, Kynčl, Šalda – Hašek, Matouš, Mašín, Matějček, Pažourek, Matouš, Jirásek, Štohanzl, Moník, Maršík, Hidveghy, Šimůnek.
    Trenér: Jiří Slabý.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Pavel Lainka, Martin Musil
    thejrc.org