Island – Lotyšsko 2:2 (kon.) | Kazachstán – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Itálie 1:3 (kon.)
Norsko – Malta 2:0 (kon.) | Česko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Belgie 1:4 (kon.)
Bosna – Wales 2:0 (kon.) | Izrael – Kypr 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
3:0 (2:0)
Bulharsko
Sobota 10.10.2015, 20:45 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Chorvatsko předvedlo na domácí půdě velmi dobrý výkon, a Bulharsko porazilo přesvědčivě 3:0 !

    První poločas v Záhřebu? To byla velmi zajímavá fotbalová podívaná! Domácí šli bleskově do vedení již ve druhém minutě, když se prosadil Ivan Perišič. O pár minut později měl další příležitost Rakitić, jehož rána však směřovala nad branku! Další příležitost měl Nikola Kalinić, který svou přízemní střelu nasměroval mimo! Ve 25. minutě přišel obrovský závar, po kterého obránce Alexandrov napálil míč do vlastní tyče! Závěr poločasu toho již tolik zajímavého nenabídl, nicméně v samotném závěru se prosadil Ivan Rakitić, který si krásně narazil s Kaliničem!

    Na začátku druhého poločasu měl velkou šanci Nikola Kalinič, avšak jeho hlavičku vyrazil Mitrev. Až v 78. minutě jsem registrovali další velkou šanci, kterou měl opět Kalinič, ani tentokrát však chorvatský útočník nemířil přesně. Nikola Kalinič se dočkal až v 81. minutě, kdy doklepl míč do branky po centru Perišiče! V závěru ještě dostal zcela zbytečnou červenou Duje Čop.

    Chorvatsko je tak stále v boji o přímý postup na Euro! Na třetím místě ztrácí na druhé Norsko dva body, ALE Chorvatsko se představí na Maltě, a Norové budou hrát v Itálii. Chorvatsko se tak teoreticky ještě může dostat na druhou pozici. To se však dozvíme až v úterý, kdy jsou na programu poslední záapsy skupiny H!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:43:55)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Kramarić se dostal k míči na pravé straně, a postupoval vpřed. Chorvatský útočník se následně dostal ke střele, tu však zablokovala hostující obrana na rohový kop!
     
    90+2
    O červenou kartu si v nastavení říkal také Ivan Perišič, který již jednu žlutou kartu má. Tu druhou mohl klidně dostat pod tvrdém dohrání Živka Milanova. Hlavní rozhodčí však tak neučinil!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Strahil Popov odešel po krátkém ošetření za postranní čáru, kde ještě doktoři bulharského týmu finišují se svou prací. Popov by snad měl být v pořádku. Mezitím se dostal do zakončení hostující Alexandrov, který však Subašiče nepřekonal.
    89. Červená karta
     
    89
    Ouuu! V samotném závěru předvedl hodně ošklivý zákrok střídající Duje Čop. Záložník Malagy tvrdě došlápl na nohu Strahila Popova. Hlavní rozhodčí neváhala a ukázal chorvatskému hráči rovnou červenou kartu!
     
    88
    Po pravé straně se ještě pokušel zahrozit hostující Strahil Popov, který následným centrem hledal Rangelova. Ten se však ve vápně k hlavičce nedostal!
     
    86
    V samotném závěru ještě přichází žlutá karta pro Ivana Perišiče, který nestíhal v souboji s Alexandarem Tonevem, a bulharského středopolaře zatahal za dres!
     
    85
    Chorvatský trenér Ante Čačić může být s výkonem Kaliniče velmi spokojený. Útočník Fiorentiny sice vstřelil pouze jednu branku, nicméně ocitl se i v dalších šancí. Momentálně je Kalinič střídán Kramarićem!
     
    84
    Domácí reprezentace svému soupeři míč opravdu ani na malý moment nepůjčí. Obrana Chorvatska se snaží dohrát utkání hlavně bez inkasované branky!
     
    83
    Chorvatsko kontroluje hru na vlastní polovině, kde se do hry zapojuje hlavně Vida a Ćorluka. Bulhaři již nikterak aktivně nenapadají, což je vzhledem k výsledku lehce pochopitelné. Navíc útočník Rangelov toho již má opravdu dost ...
    81. Nikola KALINIČ - 3:0
     
    81
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko necelých deset minut před koncem navyšuje své vedení na 3:0! Krásnou přihrávku na levou stranu dostal Ivan Perišič, jehož centr se snášel do bulharské branky. NIKOLA KALINIČ šel do tvrdého souboje s Mitrevem, nicméně dotlačil míč do sítě, a potvrzuje dobrou formu z posledních zápasů ve Fiorentině!
     
    80
    Po křížné přihrávce Matea Kovačiće se otevřel na levé straně prostor pro Josipa Pivariće. Centr obránce Dinama Záhřeb hledal Kaliniče, nicméně jeho centr nebyl přesný.
     
    79
    Rohového kopu číslo devět se ujal Ivan Rakitić, jehož centr byl velmi povedený, a míč se snesl na zadní tyč. Brankář Mintrev centr podcenil, a nacházel se v jiném prostoru. Jeho chybu však napravil Milanov, který míč odhlavičkoval!
    78. Velká příležitost Kaliniče

    Jan Havlovic

    Branky: 2. Perišič (Modrić), 42. Rakitić (N. Kalinič), 81. N. Kalinič (Perišič)

    Karty:   86. Perišič (CRO)   89. Čop (CRO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:11.
    Chorvatsko: Subašič – Srna, Ćorluka, D. Vida, Pivarić – Modrić (46. Badelj), Kovačić – Perišič, Rakitić, Pjaca (60. Čop) – N. Kalinič (85. Kramarić).
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Pranjić, Ćaleta-Car, Badelj, Vrsaljko, Čop, Kramarić, Mandžukić, Brozović, Lešković.

    Bulharsko: Mitrev – S. Popov, Terziev (46. Ivanov), A. Alexandrov, Milanov – Nedělev (46. G. Milanov), Slavčev, Zlatinski, Tonev – I. Popov (71. M. Alexandrov), Rangelov.
    Náhradníci: Makendžijev – Ivanov, G. Milanov, Georgijev, M. Alexandrov, Christov, Ivan Ivanov, Kostadinov, G. Ilijev, Nedjalkov.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Tavares, Alvaro Mesquita (vš. Portugalsko)
    thejrc.org