Novokuzněck – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Novosibirsk – Čerepovec 3:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Chanty-Mansijsk 2:0 (kon.)
Viťaz – Jekatěrinburg 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Severstal Čerepovec
Čtvrtek 15.10.2015, 15:30 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HK Sibir Novosibirsk dokázal doma potvrdil roli favorita, a poslední tým Západní konference, Severstal Čerepovec, porazil 3:2 !

    První třetina nabídla bleskový start domácích! Hned ve třetí minutě se prosadil Calle Ridderwall, a o minutu později proměnil přesilovou hru Alexej Kopejkin! Následně měl Severstal k dispozici tři přesilové hry, ze kterých se však nedokázal prosadit. Až na čtvrtý pokus to vyšlo, před brankou si udělal prostor Nikolaj Stasenko, který poslal kotouč za záda Saláka!

    V první polovině druhé třetiny byl daleko aktivnější hostující Severstal, který se hnal za vyrovnáním, to se mu však nepodařilo. Následně měl Sibir k dispozici přesilovou hru, kterou velmi rychle využil zásluhou Davida Ullströma! V závěru třetiny měl Sibir dlouhou pětiminutovou přesilovku, avšak skóre navýšit nedokázal!

    Ve třetí třetině Severstal dokázal velmi rychle snížit zásluhou Nikolaje Stasenka, pro kterého se jednalo o druhý gól v zápase. Následně měl Čerepovec k dispozici dvě přesilové hry, ani jednu však nevyužil, a Sibir už vítězství udržel!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Alexander Salák (SIB) – 0+1, 28 zás., úspěšnost zákroků 93,3%
    Tomáš Vincour (SIB) – 0+0, 1 střela, TOI – 16:54

    Jakub Štěpánek (CER) – nenastoupil
    Ondřej Němec (CER) – 0+0, 2 střely, TOI – 24:12

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:52:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Severstal to v posledních minutách zkoušel v šesti, nicméně tato varianta příliš nevyšla, a od modré to zkoušel do prázdné Šalunov, avšak minul!
     
    59:32
    Sibir se dokázal po vhazování dostat ke kotouči, a drží ho v útočném pásmu!
     
    59:13
    Tak rozhodčí nakonec své rozhodnutí opravil, a bude se vhazovat ve středním pásmu, což je pro Severstal velká komplikace!
     
    59:13
    Teď však Sibiru nevyšla rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Václav Sýkora si bere oddechový čas!
     
    58:33
    Novosibirsk zatím zvládá závěr utkání velmi dobře, kotouč drží ve středním pásmu, a hosté se nemůžou dostat do útočného pásma!
     
    58:02
    Severstal se dostal s velkým štěstím do útočné třetiny, a po pravé straně postupoval Vovčenko. Jeho postup však zastavil obránce Alexejev!
     
    57:33
    Igor Skorochodov je v posledních minutách velmi aktivní, tentokrát se pokoušel překonat Saláka střelou z pravé strany, tu však český brankář lapil!
     
    57:11
    Daleko nebezpečnější byla střela Andreje Šefera, který zůstal nehlídaný na hranici pravého kruhu. Saša Salák však svůj tým podržel skvělým zákrokem!
     
    56:38
    Andrej Šefer si dával při své rozehrávce záležet. Jeho přihrávka našla na pravé straně najetého Skorochodova, jehož rána však skončila mimo!
     
    56:12
    Novosibirsk zvládl i druhé důležité oslabení, a Ibragimov je zpět na ledě! Tohle může Severstal hodně mrzet!
     
    55:55
    Hostující celek se dokázal vrátit do pásma, nicméně na modré špatně zpracoval přihrávku Sergej Dorofejev, a kotouč je ve středím pásmu!
     
    55:25
    Čerepovec pokračoval v kombinaci v útočném pásmu, následně vystihl přihrávku Stasenka domácí Fefelov, který vyhodil do pásma Severstalu!
     
    55:04
    Z pravé strany to zkoušel Igor Skorochodov, který však českého brankáře nepřekvapil!
     
    54:31
    Severstal se dostal hned po vhazování ke kotouči, a celou kombinaci hosté zakončili střelou Karlssona. Salák však dokázal střelu lapit!
     
    54:12
    Ibragimov poslal do středu hřiště hodně nepovedenou přihrávku vzduchem. Kotouč navíc skončil mimo hřiště, a domácí obránce je vyloučený na dvě minuty! Další velká šance Severstalu na vyrovnání!
     
    53:41
    Novosibirsk těžkou chvíli ve třetí třetině zvládl, a je v plném počtu. Nutno říci, že se Severstalu přesilovka vůbec nepovedla!
     
    53:09
    Severstalu se však zatím důležitá přesilová hra vůbec nedaří! Sibir vyhodil kotouč až za branku Magarilova!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 3. Ridderwall (Beljakov, Salák), 4. Kopejkin, 31. Ullström (Verešagin, Riderwall) – 19. Stasenko (Bučněvič, Vovčenko), 43. Stasenko (Nikoncev, Dorofejev)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Alexejev, Gimajev, Menšikov, Ignatovič, Verešagin, Ibragimov, Beljakov – Šumakov, Fefelov, Sannikov – Žafjarov, Bobrov, Butuzov – Riderwall, Ullström, Vicnour – Kopejkin (C), Šalunov
    Severstal Čerepovec: Magarilov (Štěpánek) – Karlsson, Němec, Stasenko, Dorofejev, Kudako, Šefer (C), Chochlov – Kagarlickij (A), Černov, Skorochodov – Vovčenko, Trubačjov (A), Bučněvič – Berdnikov, Kovyršin, Monachov – Nikoncev, Berdnikov, Trunjov – Gimatov

    Rozhodčí: Beljajev, Bulanov – Maťjuša, Misjur
    bahis siteleri