Magnitogorsk – Ufa 4:6 (kon.) | Jaroslavl – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Petrohrad – Kazaň 1:3 (kon.)
Soči – Čeljabinsk 2:3 (2:3 po s.n.)
konec
SKA Petrohrad
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Pátek 16.10.2015, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! SKA Petrohrad opět v domácím prostředí nedokázal zvítězit, dnes prohrál s Ak Bars Kazaň 1:3 !

    První třetina střetnutí dvou finalistů loňské sezóny nabídla velmi vyrovnaný hokej. V 18. minutě se dokázali prosadit domácí, když Kadějkin našel volného Jevgenije Ketova, který poslal kotouč za záda Garipova. Kazaň však velmi rychle odpověděla! Na konci krásné kombinace byl Jakov Rylov!

    Ve druhé třetině jsme sledovali velmi vyrovnanou bitvu. Aktivnější však byla hlavně Kazaň, která se také dočkala v 34. minutě! Na začátku gólové akce byl Marek Ďaloga, který před brankou našel volného Vladimira Tkačjova, který dostal Kazaň do vedení 2:1!

    Ve třetí třetině se SKA pokoušelo vyrovnat, nicméně v závěru přišla zbytečná vyloučení Kovalčuka a Bělova. Kazaň dokázala využít přesilovou hru, a rozhodla o svém vítězství brankou Oscara Möllera!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Marek Ďaloga (KZN) – 0+1, žádná střela, TOI – 17:20

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (20:57:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Petrohrad se ještě pokouší ohrozit branku Garipova, nicméně času je již málo!
    Oscar MÖLLER - 1:3
     
    58:41
    Kazaň vstřelila branku!
    Máme nejspíše rozhodnuto! Kazaň se prosadila při přesilové hře, a dostává se do dvoubrankového vedení! Justin Azevedo našel krásnou křížnou přihrávkou OSCARA MÖLLERA, který se z ostrého úhlu nemýlil! Asistence: Justin Azevedo
     
    58:05
    Od modré zkoušel nahodit kotouč na branku Koskinena Justin Azevedo. Kotouč chtěl tečovat Möller, to se mu však nepodařilo.
     
    57:39
    Petrohrad zkoušel ještě využít krátké chvíle, kdy se hrálo čtyři na čtyři, a nebezpečně pálil Andrej Zubarev, který však Garipova nepřekonal.
     
    57:26
    Anton Bělov však komplikuje svému týmu situaci! V rohu kluziště se pokoušel trefit v souboji s Ďalogou puk, nicméně trefil obličej slovenského obránce!
     
    56:54
    Z hranice pravého kruhu vypálil Joakim Lindström, jehož ránu vyrazil Garipov pouze před sebe. Dorážka Koskiranty mířila mimo!
     
    56:26
    Petrohrad dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu, následně však ztratil kotouč Barabanov, a Igor Mirnov vyhazuje!
     
    55:59
    Hned na začátku přesilové hry vypálil Ilja Kovalčuk, jehož rána však letěla vysoko nad branku!
     
    55:42
    Ilja Kovalčuk se pokoušel dostat do útočného pásma, nicméně jeho postup zastavil Oscar Möller, který domácího kapitána podrazil! Přesilová hra také pro Kazaň!
     
    54:58
    Kazaň nedokázala využít nabídnout příležitost, a přesilovou hru nevyužila. Ilja Kovalčuk je již zpět na ledě!
     
    53:58
    Kombinaci hostujícího celku v útočném pásmu zastavil hvizd hlavního rozhodčího, který odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    53:33
    Kazani se příliš nepovedla kombinace v útočném pásmu, a Chafizullin mohl vyhodit, nicméně to nedokázal, neboť na modré byl včas Rylov!
     
    53:15
    Justin Azevedo zkoušel z levé strany střílet na přední tyč. Koskinen jeho střelu dokázal vyrazit do ochranné sítě!
     
    52:39
    Velká komplikace pro domácí celek! Necelých osm minut před koncem odchází na dvě minuty na trestnou lavici Ilja Kovalčuk!
     
    52:27
    Ponikarovskij chtěl u mantinelu tvrdě dohrát Tokranova, nicméně v rozhodující moment podklouzl, a skončil na zemi právě on!
     
    51:49
    Arťjom Lukojanov odvedl na vlastní modré dobrou práci, když dokázal obrat o kotouč Koskirantu. Následně odešel ruský útočník vystřídat.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 18. Ketov (Kadějkin, Burdasov) – 20. Rylov (Gluchov, Varnakov), 34. Tkačjov (Ďaloga), 59. Möller (Azevedo)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Chafizullin, Bělov, Zubarev, Jakovlev, Rukavišnikov, Kalinin, Judin – Kovalčuk (C), Dadonov, Šipačjov (A) – Koskiranta, Lindström, Barabanov – Ketov, Kadějkin, Burdasov – Ponikarovskij, Arťjuchin (A), Chochorjakov – Dergačjov
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Rynnas) – Zacharčuk, Rylov, Tokranov, Bělov, Kornějev, Ďaloga, Tkačjov – Mirnov, Svitov (C), Lukojanov (A) – Sjögren, Möller, Azevedo – Gluchov, Varnakov (A), Maljchin – Čibisov, Michejev, Obuchov
    thejrc.org