Třinec – Zlín 3:5 (kon.) | Olomouc – Opava 9:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:5 (2:0, 1:2, 0:3)
Berani Zlín
Sobota 17.10.2015, 13:30 • Nová WERK ARENA • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli z Třince všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemnou sobotu a někdy příště se u hokejových přenosů těším, na počtenou! (15:37:00)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    V tabulce extraligy mladších dorostenců, přesněji její východní skupiny, se Zlín posune na první příčku před Vítkovice, které ale budou mít utkání k dobru. Třinec zůstává na třetí pozici, berani už mu ale odskočili na rozdíl pěti bodů. Ve dvanáctém kole bude hrát Třinec v sobotu 24. října od 11:00 na ledě Šumperka. Valaši přivítají v tentýž den ve šlágru kola ve 12:00 Vítkovice a bude to souboj o první místo v tabulce.
     
    Utkání je u konce a Zlín si z Třince odveze všechny tři body. O vítězství rozhodli ševci ve třetí části, v níž svého soupeře jasně přehráli. Vyrovnat mohl na začátku třetí části už Sedláček, když si povodil Patleviče, ale pak ho vychytal Kučera. Zmeškal trefil po pěti minutách tyčku, v další minutě už ale po přihrávce Fajkuse zakončoval do prázdné branky. Za dalších sto dvacet sekund se Zmeškal prosadil podruhé v zápase. Dorazil bekhendem nabídku Tadeáše Dřímala a Zlín poprvé vedl.

    Vedení si pak bez jakýchkoliv potíží hlídal až do závěrečných minut utkání. Zlín hrál disciplinovaně, nenabídl Třinci žádné přesilovky a sám měl šance na navýšení náskoku. Jaroňkovu střelu zablokoval obětavý Patlevič, Sedláčkovu dorážku vytáhl mimo branku gólman Kučera. V poslední minutě to Oceláři zkoušeli bez brankáře, ale hned po osmi sekundách inkasovali pátý zásah. Dobiáš ujel po pravé straně a bekhendem trefil prázdnou branku. Kromě první periody byli ševci lepším mužstvem a zvítězili zaslouženě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci posílají puk do prázdné branky a zřejmě definitivně rozhodují! Přímo z vhazování se puk odrazil k VOJTĚCHU DOBIÁŠOVI, jenž unikl po pravém křídle a bekhendem zacílil přesně! Nezastavili ho ani Raška, ani S. Radzienciak, jenž se mu vrhl pod nohy – 3:5! Bez asistence.
     
    59:01
    Raška si tělem odstavil Dluhoše, ale u puku pak byl dříve zlínský gólman Kořének. Vhazuje se před jeho brankou a Třinec to zkouší v šesti!
     
    58:49
    Zlínu je odpískán ofsajd, ale do konce zbývá už jen jednasedmdesát sekund. Domácí mužstvo si vybírá oddechový čas.
     
    58:14
    Poslední dvě minuty třetí třetiny zahájil nepřesnou střelou Zmeškal. Těsně po něm střílel mimo branku Třince také Fajkus.
     
    57:51
    Dobiáš opět velmi zkušeně pošetřil čas ve středním pásmu a bekhendem nahodil na Kučeru. Třinecký gólman musel puk podržet.
     
    57:12
    Dobiáš poslal vysoký oblouček do středního pásma, Pröschl se zase spokojil s nahozením a vystřídáním. Zlín se teď už nikam nepožene.
     
    56:42
    Slezané zablokovali ránu Tomáše Dřímala od modré čáry, ale pak rozehráli jen na zakázané uvolnění. Vhazuje se znovu před Kučerou.
     
    56:22
    Berani se drží v útočné třetině. Suhrada nahazuje po mantinelu a kotouč si nachází Tadeáše Dřímala.
     
    55:55
    Do konce utkání zbývá jen něco přes čtyři minuty a ševci jsou blízko cenným třem bodům z Třince. Nyní jim však rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    55:18
    Kořének vyrazil Raškovu střelu, ale třinecký útočník nic nevzdal. Zpoza brány v pádu přihrál Kvasnicovi, ten už vypálit nedokázal.
     
    55:04
    Zlínští vyhodili na zakázané uvolnění a hra se po delší době stěhuje před Kořénka. Na vhazování se rovnají Kvasnica a Dobiáš.
     
    54:30
    Peterek s Tománkem si vyměnili puk na modré čáře a pronikli do útočného pásma, kde byli zastaveni Dluhošem.
     
    53:42
    Ševci jsou znovu v útočném pásmu. Patlevič si připsal další blok proti pokusu Jaroňka, dorážku Sedláčka zázračně vyškrábl Kučera!
     
    52:47
    Suhrada si vybruslil na středovou osu a z mezikruží jen těsně minul Kučerovu svatyni. Kristka o něco později nepustil do útočné třetiny S. Radzienciak.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 1. Peterek (Homola, Korčák), 5. Kvasnica (Homola, Raška), 31. Patlevič (Plandor) – 23. Fajkus (Dobiáš), 31. Pröschl (Dobiáš), 46. Zmeškal (Fajkus), 48. Zmeškal (Tadeáš Dřímal), 60. Dobiáš


    HC Oceláři Třinec: Kučera (Bury) – Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, S. Radzienciak – Tobiáš Marguš, Raška, Plandor, Peterek, Tománek (C), Korčák, Indrst (A), Miklér, Rybnikár, Kvasnica. Trenér: Jiří Raszka.
    Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Havlík, Janošek (A), Tomáš Dřímal (A), Jaroněk, Dluhoš – Suhrada, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Tadeáš Dřímal, Sedláček, Dobiáš (C), Fajkus, Kristek, Zmeškal. Trenér: Tomáš Valášek.

    Rozhodčí: Pavel Mikula – Tomáš Moravec, Martin Stonavský

    Diváci: 90
    thejrc.org