Montreal – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Nashville 3:4 (1:2 po s.n.) | Tampa – Buffalo 2:1 (kon.)
Florida – Dallas 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Toronto 2:1 (kon.) | Washington – Carolina 4:1 (kon.)
NY Islanders – San Jose 6:3 (kon.) | Chicago – Columbus 4:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:5 (kon.)
Arizona – Boston 3:5 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 1:2 (po pr.) | Winnipeg – St. Louis 2:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
3:5 (1:0, 0:2, 2:3)
Boston Bruins
Neděle 18.10.2015, 04:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ještě jednou tedy s konstatováním, že dnešní zápas nabídl dvě třetiny jasné nadvlády hostů a poté strhující přestřelků v poslední dvacetiminutovce, ze které nakonec opravdu jako vítěz vyšel Boston. Ten po úvodních třech prohrách z domácího prostředí navázal na výhru z Denveru a domů si tak balí další dvoubodový zisk. Já se s vámi pro dnešek loučím a zůstaňte nám věrni u dalších přímých přenosů, např. již třeba zítřejšího duelu NHL mezi Vancouverem a Edmontonem, který má zahajovací buly ve 3:00 a kterým vás opět provedu. Hezkou neděli přeje Jaroslav Svoboda. (07:05:01)
    A zatímco fandové Bostonu již slaví, a dost možná nejen na sociálních sítích, i přímo v hale jich bylo až moc, tak já se s vámi budu pomalu loučit.

     
    Posledním vítězstvím organizace Kojotů nad Bostonem tak stále zůstává výhra 5:2 z 9. října 2010 z pražské O2 arény. Možná si někteří z vás tento zápas mohou pamatovat přímo z haly živě, tehdy již proti sobě nastoupili také oba čeští hokejisté Martin Hanzal a David Krejčí.
     
    Dnešní utkání sledovalo v Gila River Arena 13 411 diváků (78,3 % kapacity).
     
    Československá stopa v utkání:
    Zbyněk Michálek (ARI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:50
    Martin Hanzal(ARI), 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:59
    Zdeno Chára (BOS), 0+1, 4 střely, čas na ledě 25:36
    David Krejčí (BOS) 1+2, 6 střel, čas na ledě 20:31
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 1 střel, čas na ledě 16:22
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Shane Doan (ARI) 1+2
    2. David Krejčí (BOS) 1+2
    3. Patrice Bergeron (BOS) 2+0
     
    Bruins tedy vítězí ve druhém utkání v řadě, a to za značného přispění Davida Krejčího, který gól vstřelil a na dva přihrál. Krejčí tak má na kontě v tuto chvíli 9 kanadských bodů za 4 branky a 5 asistencí, a pokud teď dobře počítám, tak by mu to mělo stačit na to, aby se posunul do čela kanadského bodování celé NHL.
     
    Také si můžeme zapsat tři milníky, které v tomto duelu padly. Tím prvním byl ve 3. minutě gól Doana, kterým domácí kapitán Shane Doan zaznamenal již 900. bod kariéry v NHL. Druhý milník ve 47. minutě zaznamenal jeho spoluhráč Oliver Ekman-Larsson, který si připsal asistenci u branky Chipchury, tato nahrávka byla 100. asistencí zadáka Arizony v NHL.

    A poslední milník patří Tommymu Crossovi, obránci Bostonu, který nahrávkou u gólu Patrice Bergerona zaznamenal premiérový kanadský bod v NHL v životě.
     
    Tak to bychom měli. Viděli jsme naprosto strhující duel, hlavně ve třetí třetině, kde domácí nejprve smazali manko dvou brankou, aby pak zase Boston dvěma góly rozhodl o exportu bodů do bostonské TD Garden.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Tady už se nic důležitého nestane, kotouč opět míří do středního pásma.
     
    59:36
    Místo zakončení přes celé kluziště ale hosté jen lehce vyhazují do středního pásma.
     
    59:10
    Hosté se brání proti šesti hráčům Arizony v poli.
    PATRICE BERGERON - 3:5
     
    58:54
    Bruins právě vstřelili branku!
    Teď už ale PATRICE BERGERON skrze bránícího Connora Murphyho překvapil Smithe a svým druhým dnešním gólem nejspíš definitivně rozhoduje zápas! Puk propadl Smithovi mezi chrániči. A další využitá přesilovka pro Boston. Asistence: Zdeno Chára, Kevan Miller.
     
    58:46
    Domácí vyhazují.
     
    58:39
    Smith toho dnes musí mít plné kecky... Ale drží teď pro Arizonu naději.
     
    58:30
    Chára měl obrovskou šanci, ale Smith s vypětím všech sil ještě ránu urostlého beka vyrazil!
     
    58:16
    Bruins tentokrát na buly úspěšnější.

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 3. Doan, 45. Rieder (Doan, Stone), 47. Chipchura (Doan, Ekman-Larsson) – 29. Randell (Krejčí, Krug), 36. Krejčí (Krug, Eriksson), 45. Marchand (Cross), 50. Bergeron (Spooner, Krejčí), 59. Bergeron (Chára, K. Miller)


    Arizona Coyotes: Smith (Lindback) – Michálek, Ekman-Larsson, Stone, Dahlbeck, Murphy, Grossman – Boedker, Vermette, Domi – Duclair, Hanzal, Rieder – Doan (C), Richardson, Chipchura – Downie, Gordon, Vitale.
    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – K. Miller, Chára (C), McQuaid, Krug, C. Miller, Cross – Eriksson, Bergeron, Marchand – Pastrňák, Krejčí, Beleskey – Hayes, Spooner, Kelly – Randell, Kemppainen, Rinaldo.

    Rozhodčí: Peel, Rehman – Lazarowich, Sharrers

    Diváci: 13411
    bahis siteleri