NY Rangers – Arizona 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Dallas 1:4 (kon.) | Ottawa – New Jersey 4:5 (1:2 po s.n.)
Nashville – Anaheim 5:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (kon.) | Chicago – Florida 3:2 (kon.)
Vancouver – Washington 2:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Los Angeles Kings
Pátek 23.10.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Jeff Carter (LAK) (2 + 2)
    Jhonas Enroth (LAK) (40 zásahů)
    Tyler Toffoli (LAK) (1 + 0) (07:26:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 4 střely, čas na ledě 15:27)
    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 14:33)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 40

    Los Angeles Kings: 28
     
    Je konec utkání, ve kterém sice měli domácí Sharks střelecky navrch, když vypálili na klec Enrotha hned čtyřicetkrát, avšak produktivita San Jose tolik dobrá nebyla. Los Angeles využilo dvou šancí již v první dvacetiminutovce, kdy postupně získalo sebevědomí a nakonec povolilo domácímu rivalovi jediný gól v celé šedesátiminutovce. Navíc Kings využili přesilové hry, což jim pochopitelně hrálo do karet. Druhé vzájemné střetnutí mezi kalifornskými kluby tentokráte pro Kings. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Brent Burns dnes zlomil už další hokejku a musel odjet na střídačku, to byla ideální možnost pro Kings, jak nahodit puk do pásma soupeře. S výsledkem už se pravděpodobně nic nestane.
     
    58:42
    Zadáci San Jose Sharks mají problém správně založit akci a teď se málem dopustili chyby u mantinelu. Když už domácí napálili puk směrem na branku, zastavil jej dnes dobře nachytaný Enroth.
     
    58:07
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny, Sharks mohou do útočného pásma, jelikož jejich soupeř vyhodil na zakázané uvolnění a bude muset před klec Enrotha.
     
    57:17
    Obránci Los Angeles hned po získání puku odhazují touš daleko od své klece, aby mohli vystřídat a poslat ne led čerstvé síly. Tahle taktika je očividně účinná.
     
    56:28
    Kopitar a Gáborík dnes poněkolikáté nebezpeční kolem klece Jonese, ale teď se za každou cenu do zakončení netlačili, aby ušetřili další vteřiny ze závěru třetí periody.
     
    55:25
    Hraje se delší časový úsek bez přerušení, to by na jednu stranu mohlo vyhovovat hostující družině, která se postupně přibližuje zisku vítězství v základní hrací době.
     
    54:53
    Puk má na hokejce Nolan, který hned hledal vepředu rozjetého Clifforda. Sharks ale ukazují, že zbytky sil věnují útočnému snažení a hned se zase vracejí zpět do pásma svého soka.
     
    54:08
    Enroth v pohodě vyrazil střelu Pavelskiho z mezikruží do rohu, přesto ještě hráči v černých trikotech pokračují v útočném pásmu a snaží se co nejdříve znovu zakončit na klec.
     
    53:35
    Už se znovu hraje v plném počtu, ale Žralokům již nezbývá moc času na to, aby něco s výsledkem dokázali udělat, domácí mužstvo začíná hodně tlačit čas.
     
    53:05
    Pearsonova střela bez přípravy Martina Jonese nepřekvapila, stejně jako pokus Kopitara od modré čáry. Přesto hosté získali alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    52:34
    To teď mohl změnit Brent Burns a jeho odvážný průnik, avšak Enroth na jeho celkem dobrou střelu moc pěkně viděl, takže zaklekl do správného rozpoložení a v pohodě přerušil hru.
     
    51:53
    Hru ve čtyřech zatím lépe zvládají Kings, kteří se především snaží držet puk daleko od vlastní klece a zbytečně nechybovat, domácí zatím nemohou do pásma.
     
    51:15
    A po téhle akci se bude vylučovat na obou stranách barikády. Ze strany Sharks jde pykat za sekání Joe Thornton (SJS), stejný prohřešek předvedl dle rozhodčího Dustin Brown (LAK).
     
    51:15
    Joe Thornton a jeho boj za brankou o kotouč, ale byla tam také spousta dalších hráčů, kteří měli o puk zájem a rozhodčí nakonec přerušuje hru.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 36. Ward (Pavelski, Dillon) – 12. Toffoli (Muzzin, Carter), 20. Lucic (Ehrhoff, Carter), 24. Carter (Doughty), 50. Carter


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Dillon, Tennyson, Mueller – Pavelski, Thornton, Nieto – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goodrow – Brown, Haley, Lerg
    Los Angeles Kings: Enroth (Quick) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, McBain – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lucic – Lewis, Shore, Pearson – Nolan, Andreoff, Clifford

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Halloran – Gibbs, Henderson

    Diváci: 16 797
    thejrc.org