Lorient – Rennes 1:1 (kon.) | Angers – Guingamp 0:0 (kon.) | GFC Ajaccio – Nice 3:1 (kon.)
Montpellier – Bastia 2:0 (kon.)
konec
FC Lorient
1:1 (1:0)
Stade Rennes
Sobota 24.10.2015, 17:00 • tade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Lorient měl dnešní utkání velmi dobře rozehrané, nicméně Stade Rennais dokázalo vyrovnat, a utkání skončilo 1:1!

    První poločas nabídl velmi rychlý a kombinační fotbal. Na úvodní branku jsme čekali až do 25. minuty, kdy se po dobré práci Warise prosadil Raphaël Guerreiro. V samotném závěru mohl navýšit vedení domácího celku Jouffre, nicméně jeho střelu vyrazil Diallo!

    Velmi důležitý moment přišel v 68. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu Koné. Z následné standardní situace se dokázal prosadit Kamil Grosicki! Síly se vyrovnaly v 84. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu také Sio. V závěru trefil břevno domácí Waris, na druhé straně neproměnil velkou šanci Grosicki, a tak nerozhodný stav se již nezměnil.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás těším brzy nashledanou! (18:56:50)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Phillippoteaux se dokázal uvolnit na pravé straně, a poslal přízemní centr do vápna pro Warise. Ten se obtočil kolem Mendese, a vystřelil. Diallo jeho střelu však vyrazil!
     
    90+2
    Záložník Bellugou se pokoušel najít za obranou Warise. Domácí útočník se však v době příhrávky nacházel v ofsajdu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
    89. Grosicki a jeho velká šance
     
    89
    Na druhé straně měl na noze rozhodnutí Kamil Grosicki, který postupoval sám po pravé straně. Následná střela polského záložníka však skončila těsně mimo!
     
    88
    Teď měl domácí celek velkou šanci! Na hranici vápna se dostal k míči domácí útočník Waris, který tvrdou střelou trefil břevno!
     
    87
    Kamil Grosicki se uvolnil na pravé straně hřiště, a následně poslal přihrávku do středu pro Quitera. Domácí útočník se uvolnil, a vystřelil. Jeho ránu však zastavil Lecomte!
     
    86
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Didier N'Dong, přichází Romain Philippoteaux.
     
    84
    Síly na trávníku se vyrovnají! Za velmi ostrý zákrok je vyloučený hostující útočník Sio, který na útočné polovině ostře dohrál Tourého, a dostává druhou žlutou kartu!
     
    83
    Ve středu hřiště si počínal skvěle N´Dong, který skvěle uvolnil Moukandja. Domácí útočník se však do zakončení nedostal. Míč mu dokázal vypíchnout Diagné!
     
    82
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Abdoulaye Doucouré.
     
    81
    Lorient si i v oslabení dokáže vynutit tlak na útočné polovině! Momentálně domácí celek kombinuje na pravé straně, a pokouší se dostat do zakončení.
     
    80
    Lorient se dostal k zajímavé standardní situaci, kterou rozehrál střídající Abdullah. Jeho centr však žádné nebezpečí rpo branku hostujícího celku neznamenal.
     
    78
    Po delší době se dostal do blízkosti vápna také Lorient. Po pravé straně postupoval Gassama, který si následně pěkně narazil míč s Bellugouem, a poslal nebezpečný centr do vápna. Brankář Diallo byl však na svém místě!
     
    77
    Ve středním pásmu se dostal k míči Fernandes, kterého dobře našel Grosicki. Švýcarský záložník natáhl z velké dálky ke střele, tu však zastavil brankář Lecomte!
     
    76
    Domácí Jouffre se pokoušel projít přes levou stranu, v tomto prostoru však narazil na bránícího Moreiru, který skvělým obranným zákrokem zastavil postup domácího hráče.
     
    75
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Yann Jouffre, přichází Raffidine Abdullah.

    Jan Havlovic

    Branky: 25. Guerreiro (Waris) – 68. Grosicki

    Karty:   62. Koné (LOR) – 33. Sio (REN)   67. Koné (LOR) – 84. Sio (REN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 11:14.
    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Z. Touré, Koné, Le Goff – Jouffre (75. Abdullah), N'Dong (86. Philippoteaux), Bellugou, Guerreiro (70. Lautoa) – Moukandjo, Waris.
    Náhradníci: Chaigneau – Abdullah, Mesloub, Philippoteaux, Lautoa, Barthelme, Lavigne.

    Stade Rennes: Diallo – Moreira, Diagné, Mendes, M'Bengue – Zeffane (68. Boga), André (82. Doucouré), Fernandes, Baal (53. Grosicki) – Quintero, Sio.
    Náhradníci: Sorin – Doucouré, Grosicki, Boga, Sylla, Armand, Danzé.

    Rozhodčí: Benoit Bastien – Haquette, Zakrani (vš. Francie)
    thejrc.org