Brno – Plzeň 1:0 (kon.) | Jihlava – Liberec 1:1 (kon.) | Sparta – Bohemians 1905 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 25.10.2015, 18:00 • Generali Arena • Synot liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta v pražském derby zdolala Bohemians 1905 výsledkem 3:0, se z Letné loučí Tomáš Kohlmann a těším se při dalších přenosech na přečtenou. (19:58:58)
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 20 – 8
    Střely na branku: 11 – 1
    Držení míče: 76% – 24%
    Rohové kopy: 7 – 1
    Fauly: 15 – 8
    Ofsajdy: 10 – 3
    Žluté karty: 2 – 2
    Červené karty: 0 – 1
     
    Hosté brzy přišli o vyloučeného Davida Bartka a byť drželi čisté konto až téměř do poločasového hvizdu, tak v samém závěru úvodního dějství zaznamenal vítěznou trefu David Lafata.

    Po změně stran na jeho branku navázali svými zásahy Kehinde Fatai a Franci Litsingi, Sparta tak poráží Bohemians v pražském derby 3:0, čímž se po dnešní plzeňské ztrátě osamostatňuje v čele Synot ligy s tříbodovým náskokem na Plzeň a právě na hřišti svého západočeského rivala sparťané pocestují příští víkend.

    Bohemians zůstávají v tabulce patnáctí a o posun ze sestupového pásma se pokusí příští týden v nesmírně důležitém souboji s Jihlavou ve vršovickém Ďolíčku.
     
    Hlavnímu arbitrovi Karlu Hrubešovi stačila k dnešnímu utkání jediná nastavená minuta a Sparta po jejím uplynutí poráží Bohemians 3:0!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Zahraniční střídání také na hostující straně, Kolumbijce Mosqueru nahrazuje Karlo Lulič. Mladý Chorvat je v Bohemians na hostování ze Sampdorie Janov.
     
    89
    Hosté získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, ovšem odraženého míče se díky Jiráčkově obrannému zákroku zmocnili sparťané, kteří bleskově zamířili do rychlého brejku ve čtyřech proti jedinému obránci, ovšem Hušbauer v době Dočkalova nákopu byl pár centimetrů za středovou čárou a tím v ofsajdu, což viděl pomezní rozhodčí Vysloužil.
    87. Franci LITSINGI - 3:0
     
    87
    Sparta právě vstřelila branku!
    Povedená souhra sparťanských náhradníků přináší třetí branku zápasu! Markus Steinhöfer se rozběhl po pravém křídle, posadil přesný centr na hlavu FRANCI LITSINGIHO, jenž pokořil Zlámala a postaral se o svůj první gólový zápis ve sparťanském dresu!
     
    85
    Mareček si ukázal Litsingimu, aby mu spoluhráč posunul míč do volného prostoru na pravém křídle, ovšem Konžan poslal Marečkovi příliš dlouhou přihrávku, na kterou odchovanec brněnské kopané neměl šanci dosáhnout.
     
    83
    Krejčí si dvakrát vyměnil míč s Hušbauerem, díky této souhře se probil do pokutového území a následný pas před branku na nabíhajícího Lafatu stačil brankář Zlámal vyrazit do pole.
     
    82
    Nepříjemnost pro Spartu, střídaný Brabec ze hry odkulhal a na závěrečné minuty jej nahrazuje Markus Steinhöfer.
     
    81
    Po rychlé souhře Konatého s Hušbauerem získal dostatek volného prostoru na levém křídle Ladislav Krejčí, jeho nebezpečně vyhlížející přízemní centr stačil brankář Zlámal vyrazit před dotírajícími sparťanskými útočníky.
     
    79
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Rafael Acosta.
     
    78
    Po následné standardní situaci se hosté dočkali vůbec prvního střeleckého pokusu směřovaného mezi tři tyče sparťanské branky a byť ráně Šírla zpoza pokutového území nechyběla razance, tak mířila do pozorného brankáře Bičíka.
     
    77
    Rozběhnutého Mosqueru zastavil Brabec pouze za cenu nedovoleného zákroku, čímž si u sudího Hrubeše vysloužil žluté napomenutí.
     
    76
    Při dalším rozvíjejícím se sparťanském útoku je nedovolený zákrok pískán Konatému, rozehrávat mohou fotbalisté z Vršovic.
     
    74
    A další Zlámalův skok! To když se zpoza pokutového území opřel do balónu Mareček, jehož rána sice patrně mířila těsně nad bohemáckou branku, ovšem Zlámal situaci pojistil zákrokem konečky prstů!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45+1. Lafata (Mareček), 56. Fatai (Krejčí), 87. Litsingi (Steinhöfer)

    Karty:   29. Hušbauer (SPA), 77. Brabec (SPA) – 9. Bartek (BOH), 31. Mosquera (BOH)   23. Bartek (BOH)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:8. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 10:3. Fauly: 15:8.
    AC Sparta Praha: Bičík – Mareček, Brabec (82. Steinhöfer), Mario Holek, Hybš (46. Krejčí) – Jiráček – Fatai (69. Litsingi), Dočkal, Hušbauer, Konaté – Lafata (C).
    Náhradníci: Štěch – Krejčí, Steinhöfer, Litsingi, Juliš, Matějovský, Matoušek.

    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Havel, Krch, Šmíd, Šírl – Bartek, Hubínek, Jindřišek (C), Jirásek (79. Acosta), Mosquera (90. Lulič) – Mikuš (68. Čížek).
    Náhradníci: Fryšták – Škerle, Hašek, Čížek, Acosta, Akulinin, Lulič.

    Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Vysloužil

    Diváci: 10 681
    bahis siteleri