Dortmund – Augsburg 5:1 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 3:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (1:1)
FC Schalke 04
Neděle 25.10.2015, 17:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Borussia Mönchengladbach zvládla i dnešní utkání s FC Schalke 0:4, a zaznamenala celkem páté vítězství v řadě!

    První poločas v Borussia-Parku nabídl velmi pěknou podívanou! Borussia podala skvělý výkon, a do vedení se dostala ve 32. minutě, když Lars Stindl dokázal dorazit míč do branky po neproměněné penaltě! Schalke hrozilo jenom ze standardních situací, ze které také vyrovnalo. Vlastní branku si dal Andreas Christensen!

    Velkou příležitosti na vedoucí branku měl Lars Stindl, který hlavičkoval ve vápně, avšak jeho pokus vyrazil z brankové čáry Höwedes! V 66. minutě předvedl velmi dobrý zákrok Yann Sommer. O čtyři minuty později zahrával Raffael standardní situaci Raffael, který trefil parádně! V 80. minutě předvedl hodně tvrdý nedovolený zákrok Geiss, který byl okamžitě vyloučený! V 84. minutě domácí celek navýšil své vedení na 3:1 zásluhou Juliana Korba!

    Gladbach se tak po otřesném začátku sezóny nadále zlepšuje! Momentálně už je na sedmé příčce tabulky!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (19:25:52)
    Momentky z dnešního skvělého představení domácího celku

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak Schalke se ještě dostalo k míči, a nepříjemný centr na pravou stranu musel řešit Oscar Wendt, který si nepřidělával starost, a poslal míč do zámezí.
     
    90+3
    Borussia se kombinací stáhla na vlastní polovinu, a pokouší se s míčem na noze také utkání dohrát. Hráči Schalke již navíc ani příliš nenapadají ...
     
    90+1
    Je vidět, že už se utkání pouze dohrává. Na trávníku ještě zůstal ležet Granit Xhaka, který se zjevně vydal ze všech sil, a už zkrátka nemůže.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména ošetřováním Andrého Hahna!
     
    89
    I André Breitenreiter provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Franco Di Santo, který dnes nepodal ideální výkon. Na jeho místo přicház na poslední minuty Roman Neustädter.
     
    88
    Schalke sice kombinuje na vlastní polovině, nicméně do blízkosti vápna Gladbachu se stále nemůže dostat. Závěr zápasu zvládá domácí celek skvěle!
     
    87
    Ralf Fährmann poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kterým sice našel Huntelaara. Nizozemský střelec však následně prohrál souboj s Christensenem, a přišel o míč!
     
    86
    Schalke kombinovalo na útočné polovině, nicméně obrana Gladbachu je velmi zodpovědná i v samotném závěru, a vypadá to, že už si Gladbach vítěství pohlídá!
    84. Julian KORB - 3:1
     
    84
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme nejspíše rozhodnuto, a domácí hráči tím nejlepším způsobem pomstili Andrého Hahna! Přesilovou hru tak domácí celek využívá po necelých čtyřech minutách! Před vápnem se uvolnil Raffael, který roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl JULIAN KORB. Mladý německý obránce poslal míč na vzdálenější tyč, a Fährmann nedokázal zasáhnout!
     
    83
    Anndré Schubert provádí své poslední střídání v tomto zápase! Zraněného André Hahna střídá na hřišti Thorgan Hazard, kterému se zatím v nové sezóně příliš nedaří, a nemůže se dostat do základní sestavy!
     
    82
    André Hahn je odnášen na nosítkách mimo hrací plochu, a je doprovázen obrovským potleskem domácho publika. Přejeme brzké udrzavení!
    80. Zákrok, za který Geiss dostal červenou kartu
     
    80
    Bohužel, zákrok Matipa byl ještě "slabé kafe" oproti tomu, co předvedl Johannes Geis. Hostující středopolař si došlápl na koleno André Hahna, který si zřejmě hodně dlouho nezahraje! Geiss dostal zcela zaslouženě červenou kartu!
     
    80
    Raffael si u postranní čáry na pravé straně krásně držel míč. Následně do něj zajel Joël Matip, který dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu!
     
    79
    Lars Stindl rozehrával standardní situaci z pravé straně. Jeho první centr dokázala obrana Schalke odvrátit, ten druhý už skončil nad brankou, a bude následovat odkop od branky Fährmanna.

    Jan Havlovic

    Branky: 32. Stindl, 70. Raffael, 84. Korb (Raffael) – 44. Christensen (vla.)

    Karty:   52. Wendt (MNC), 72. Raffael (MNC) – 27. Caiçara (SCH), 72. Höwedes (SCH), 80. Matip (SCH)   80. Geis (SCH)

    Neproměněná penalta: 32. Stindl (MNC), brankář Fährmann zneškodnil


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 13:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:18.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Jantschke, Wendt – Traoré (74. Hahn, 83. T. Hazard), Dahoud (57. Nordtveit), Xhaka (C), Johnson – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Nordtveit, Drmić, T. Hazard, Hahn, Hrgota.

    FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Höwedes (C), Matip, Aogo – Caiçara (73. Huntelaar), Højbjerg (78. Choupo-Moting), Geis, Meyer – Di Santo (89. Neustädter), Sané.
    Náhradníci: Gspurning – Kolašinac, Goretzka, Choupo-Moting, Huntelaar, Ayhan, Neustädter.

    Rozhodčí: Wolfgang Stark (Německo)
    bahis siteleri