Dynamo – Spartak 2:3 (kon.) | FK Krasnodar – Kazaň 2:1 (kon.) | Groznyj – CSKA Moskva 0:0 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
2:3 (1:1)
FK Spartak Moskva
Neděle 25.10.2015, 11:30 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní moskevské derby je u konce! FK Dinamo Moskva v dnešním utkání hned dvakrát vedlo, nicméně Spartak dokázal vždy srovnat, a v nastavení rozhodl o výhře 3:2!

    První pološas moskevského derby nabídl hned dvě branky, a rozhodně jsme se nenudili. Hned v šesté minutě měl velkou šanci Özbiliz, jehož ránu z hranice pokutového území však lapil Gabulov. V sedmnácté minutě už šlo Dinamo do vedení! Žirkov našel na zadní tyči Alexandera Kokorina, který otevřel gólový účet zápasu. O pět minut později však srovnal Quincy Promes! Nebezpečnou ránu ještě vyslal Zobnin, více šancí jsem již neviděli.

    Ve druhém poločasu se v 67. minutě dostalo Dinamo znovu do vedení, když se prosadil z dorážky Pavel Pogrebňak. Moskevský Spartak však přispěchal velmi rychle s odpovědí! Na centr Glušakova si naběhl střídající Denis Davydov, který poslal míč do sítě! Velký šok přišel pro domácí fanoušky v nastaveném čase, kdy střídající Davydov korunoval svůj perfektní výkon krásnou přihrávkou na Quincyho Promese, který rozhodl o vítězství Spartaku!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (13:24:25)
    Velká radosta na straně Spartaku, velké zklamání na straně domácích hráčů
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+1. Quincy PROMES - 2:3
     
    90+1
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak, a je to tady! Spartak se v nastaveném čase opravdu dočkal, a dokonal svůj obrat! Po přihrávce Kombarova se míč dostal do středu hřiště, odkud poslal krásný lob za obranu Dinama Davydov, který našel přesně QUINCYHO PROMESE, který dokázal s velkou porcí štěstí dostat míč do branky!
     
    90
    Spartak se ještě pokouší kombinovat na útočné polovině, a chce rozhodnout o své výhře! Mezitím rozhodčí rozhodl, že nastaví dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    88
    Střídající Zujev si naběhl na levou stranu, odkud poslal nebezpečný centr do vápna. Jurij Žirkov však dokázal míč dostat za vápno. Do tohoto prostoru naběhl Sergej Paršivljuk, který měl na noze rozhodnutí, avšak jeho střela mířila těsně mimo!
     
    87
    Tak hlavní rozhodčí zřejmě čekal na tvrdý zákrok Igora Denisova, který přišel o pár desítek sekund později. Ruský záložník převedl ukázkový šlapák v souboji s Glušakovem, a dostává žlutou kartu!
     
    86
    Denis Davydov byl velmi tvrdě dohrán u postranní čáry Alexejem Kozlovem. Hostující hráč by měl být v pořádku, nicméně si myslím, že hlavní rozhodčí teď nezvládl situaci, neboť v tomto případě měla přijít žlutá!
     
    85
    Příliš čistě teď nezahrál Denis Glušakov, který nestíhal v souboji s Romanem Zobninem, kterého poslal k zemi. Hlavní rozhodčí v tomto případš neváhal, a udělil žlutou kartu!
     
    84
    Tentokrát na levé straně chyboval střídající Anatolij Sosnin, a do protiútoku se hnal Denis Davydov. Ruský záložník však postupoval opravdu pomalu, dostihl ho Igor Denisov, který ho čistě obral o míč.
     
    83
    Další nebezpečný moment ve vápně Spartaku! Aktivní Igor Denisov uvolnil na levé straně Jurije Žirkova, který poslal nebezpečný centr před branku. Míč nezasáhl Rebrov, a ten prolétl kolem branky do zámezí!
     
    82
    Postupnou kombinaci domácího Dinama zastavil nedovoleným zákrokem ve středu hřiště Dmitrij Kombarov. Hlavní rozhodčí hodfně váhal, nicméně žlutou neudělil!
     
    81
    Na druhé straně mohl rozhodnout Alexander Kokorin, který dostal do vápna parádní centr od Živogljadova. Ruský reprezentant však poslal hodně slabou hlavičku, a Rebrov stihl zasáhnout!
    80. Nebezpečná situaci ve vápně domácího týmu
     
    80
    V levém rohu to však přehnal s důrazem Denisov, a Dinamo mělo k dispozici zajímavou standardní situaci. Rozehrávky se ujal Promes, jehož centr měl vyboxovat Gabulov. Ruský brankář však nepředvedl jistý zákrok. Ke střele se dostával Bocchetti, nicméně italský stoper nakopl místo míče Jurije Žirkova!
     
    78
    Denis Davydov se hned zapojil do kombinace svého týmu na levém křídle. Do vápan poslal nebezpečný centr právě Davydov, nicméně obrana Dinama se dokázala ubránit.
     
    77
    Domácí zkušený obránce Jurij Žirkov následně komunikoval s rozhodčím, a požadoval žlutou kartu pro Davydova. Žirkov však z úst vypustil něco, co neměl, a žlutou dostává on!
     
    76
    Při obranné práci lehce zaváhal Dmitrij Živogljadov, který si špatně zpracoval přihrávku, a velmi rychle byl napadaný Denisem Davydovem. Hostující hráč nakonec také fauloval!

    Jan Havlovic

    Branky: 17. Kokorin (Žirkov), 67. Pogrebňak – 22. Promes (D. Kombarov), 70. D. Davydov (Glušakov), 90+1. Promes (D. Davydov)

    Karty:   77. Žirkov (DMO), 87. Igor Denisov (DMO) – 7. Tasci (SPM), 34. Paršivljuk (SPM), 52. Bocchetti (SPM), 85. Glušakov (SPM)


    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:5.
    Dynamo Moskva: V. Gabulov – Živogljadov, Kozlov, Morozov, Žirkov – Igor Denisov, Katrič (75. Sosnin) – Tašajev, Zobnin, Kokorin – Pogrebňak.
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Sosnin, Kaljašin, Levin, Saramutin, Obolski.

    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Paršivljuk, Tasci, Makejev (59. Zujev), Bocchetti, D. Kombarov – Glušakov, Zotov (46. D. Davydov), Širokov – Özbiliz (73. Leontěv), Promes.
    Náhradníci: Mitrjuškin – K. Kombarov, D. Davydov, Granat, Leontěv, Bakajev, Zujev.

    Rozhodčí: Vitalij Meškov – Demeško, Bogač (vš. Rusko)
    thejrc.org