Sampdoria – Hellas Verona 4:1 (kon.) | Juventus – Atalanta BC 2:0 (kon.) | AC Milán – Sassuolo 2:1 (kon.)
Udinese – Frosinone 1:0 (kon.) | Fiorentina – AS Řím 1:2 (kon.) | Lazio – Turín 3:0 (kon.)
Chievo – Neapol 0:1 (kon.)
konec
AC Milán
2:1 (1:0)
US Sassuolo Calcio
Neděle 25.10.2015, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! AC Milán nakonec zvládlo domácí zápas s US Sassuolo Calcio, a zvítězilo 2:1!

    První poločas nabídl pouze jednu branku, a hlavně také jednou vyloučení! Brankář Sassuola Consigli poslal ve vápně k zemi Carlose Baccu. Sám faulovaný následně proměnil penaltu, kterou určil poločasový stav 1:0 pro AC Milán.

    Hned na začátku druhého poločasu se dokázal krásně provedenou standardní situací prosadit Domenico Berardi, který srovnal na 1:1. Domácí se následně hnali za vedoucí branku, ta však stále nepřicházela. Až v samotném závěru se dokázal prosadit Luiz Adriano, který rozhodl o vítězství domácího celku!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (16:57:28)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V samotném závěru se ještě k nebezpečné střele dostal Bonaventura, který však branku Pegola minul!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Ricardo Montolivo krásně posunul míč na pravé křídlo pro Abateho, u kterého byl však včas obránce Pelusov, který poslal míč do zámezí.
     
    90
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alessio Cerci, přichází Kejsuke Honda.
     
    88
    Následnou standardní situaci rozehrál Ricardo Montolivo s Bonaventurou. Oba se spíše pokoušelu ušetřit čas, než že by měli zájem ohrozit branku.
     
    87
    Pronikající Bertolacci měl namířeno do pokutového území. Jeho postup však nedovoleným zákrokem zastavil Missiroli, který dostává od hlavního rozhodčí zcela zaslouženě žlutou kartu!
    86. Luiz ADRIANO - 2:1
     
    86
    AC Milán právě vstřelil branku!
    To je pro hosty velmi kruté! Celý druhý poločas skvěle bránili nerozhodný stav, a čtyři minuty před koncem základní hrací doby přichází zřejmě rozhodující branka dnešního utkání! Rozehrávky rohového kopu se ujal Bonaventura, který našel ve vápna hlavu LUIZE ADRIANA, který poslal míč do sítě!
     
    85
    Dlouhý nákop náhradního brankáře Pegola dolétl daleko za polovinu hřiště. Následně se po souboji Defrela s Alexem nikdo k míči nedostal, a tak ho má mladík Donnarumma!
     
    84
    Bonaventura se krásně uvolnil ve středu hřiště, a vyslal prudkou střelu. Brankář Pegolo však dokázal zasáhnout, a svůj tým podržel!
     
    83
    Ve středu hřiště dostal hodně prostoru střídající Bertolacci, který natáhl ke střele. Pegolo však zasahovat nemusel, neboť střela mířila vysoko nad branku!
     
    82
    Ricardo Montolivo našel svou přihrávkou ve vápně Luize Adriana, ten stál zády k brance, a za sebou měl stopera Acerbiho. Brazilský útočník následně o míč přišel!
     
    80
    Z následného rohového kopu sice milánský celek nedokázal udeřit. Následně však dostal od Montoliva ideální přihrávku na levou stranu Bonaventura. Italský útočník poslal i centr do vápna, ten však skončil v zámezí.
     
    79
    Carlos Bacca se dostal na hranici pokutového území k míči. Jeho následná střela mířila mezi tři tyče, nicméně stoper Cannavaro ji zblokoval na rohový kop!
     
    78
    Milánský celek se hodně snaží rozhodnout o svém vítězství, avšak klid v koncovce domácím hráčů zkrátka chybí. Tentokrát posílal nebezpečný centr před branku Cerci, který však nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    77
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Emanuele Terranova.

    Jan Havlovic

    Branky: 32. Bacca (pen.), 86. Adriano (Bonaventura) – 53. D. Berardi

    Karty:   33. Abate (ACM) – 71. Cannavaro (SAS), 87. Missiroli (SAS)   30. Consigli (SAS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 12:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 20:13.
    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Alex, A. Romagnoli, Antonelli – Kucka (70. Bertolacci), Montolivo, A. Poli (60. Adriano) – Cerci (90. Honda), Bacca, Bonaventura.
    Náhradníci: Diego López, Abbiati – De Sciglio, J. Mauri, Mexés, Suso, Adriano, Honda, C. Zapata, Bertolacci, Calabria.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Missiroli, Magnanelli, Laribi (71. N. Sansone), D. Berardi (77. Terranova) – Defrel, Floro Flores (31. Pegolo).
    Náhradníci: Pomini, Pegolo – Longhi, Pellegrini, Biondini, Falcinelli, Politano, N. Sansone, Ariaudo, Gazzola, Terranova, Floccari.

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi – Di Fiore, Longo (vš. Italie)
    thejrc.org