Zlín – Třinec 0:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:3 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Kometa Brno 5:3 (kon.)
Liberec – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
Litvínov – Mountfield HK 1:5 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:5 (0:3, 0:0, 1:2)
Mountfield HK
Neděle 01.11.2015, 17:30Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jen je to Hradec, kdo uzavírá utkání svým gólem. RUDOLF ČERVENÝ na obranné modré čáře vybojoval kotouč a vydal se s ním sám na Januse. Gólmanovi nasadil bekhendovou kličku, kterou zakončil mezi betony a stanovil závěrečné skóre na 1:5! Bez asistence.
    58:07 František LUKEŠ - 1:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    ...a dočkali se. Myslím, že nejsem jediný, kdo lituje Ondřeje Kacetla, nicméně aspoň za výkon ve druhé třetině si Verva ten gól zasloužila. Viktor Hübl nabil zpoza brány FRANTIŠKU LUKEŠOVI, který se do puku opřel z první a ranou o tyčku nedal gólmanovi sebemenší nárok – 1:4! Asistence: Viktor Hübl, Tomáš Pavelka.
     
    57:24
    No a jestli dobře koukám, teď už si Ondřej Kacetl připsal jubilejní čtyřicátý zákrok utkání!
     
    56:34
    Tomáš Frolo pálil od modré čáry, Kacetl se trochu nejistě ohlížel za záda. Ale puk mu zůstal pod nohama.
     
    56:11
    Tak přece jen dostává Litvínov šanci, jak se zapsat do gólového účtu. Roman Kukumberg (HKM) je vyloučen za podražení.
     
    54:29
    A domácí mohli inkasovat pověstného bůra, Šimánek našel před prázdnou bránou Červeného. Ten ovšem nedokázal kotouč zpracovat.
     
    51:58
    Ondřej Kacetl ale musí dál makat, aby udržel čisté konto. První střelu Karla Kubáta vyškrábl lapačkou, při druhé měl trochu štěstí, že ho Kubát z první trefil do masky!
    50:09 Brian IHNAČÁK - 0:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    50:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Obávám se, že je definitivně rozhodnuto! Hradečtí zvládali třetí třetinu velmi dobře a čtvrtým gólem odskakují do velmi pohodlného náskoku. Jiří Šimánek vybojoval puk u litvínovské střídačky a pak ideálním pasem vyzval BRIANA IHNAČÁKA, který se do kotouče opřel z první a i z větší dálky se trefil neskutečně přesně do růžku – 0:4! Asistence: Jiří Šimánek.
     
    49:03
    Na druhé straně Kacetl nic moc neviděl při Pavelkově pumelenici, i s přispěném štěstí vyrazil puk obloučkem nad sebe.
     
    48:12
    Karel Pilař si sjel napravo a dostal křižný pas, jenže situaci ve vyložené šanci řešil přihrávkou dozadu, kterou jeho parťáci nečekali.
     
    45:49
    Neuvěřitelný Jaroslav Janus! Ihnačák v přečíslení vybídl ke skórování Courachaina, ten rychle pálil, ale roztažený Janus fantasticky vyrazil puk!
     
    44:29
    Dnešnímu utkání přihlíží 4275 diváků.
     
    41:57
    Na druhé straně byl vpravo před Janusem úplně sám Červený. Přiznám se, že jsem ani neviděl, jak domácí gólman šanci zlikvidoval.
     
    39:42
    Ale ještě po přesilovce uháněli hosté do přečíslení. Ihnačák střílel sám, Janus si puk srazil pod nohy, ale tam mu také zůstal a nevypadl k dojíždějícímu Červenému.
     
    38:37
    Teď už byl Hradec blízko, Roman Kukumberg z levého kruhu napálil litvínovskou tyč!
     
    37:20
    Před druhou pauzou naopak čeká nepříjemný moment domácí tým. Michal Trávníček (LIT) je totiž vyloučen za nedovolené bránění a Hradec jde na přesilovku.
     
    33:53
    Litvínov hraje výbornou přesilovku. Hanzlovu střelu podle všeho zblokoval soupeř, tu Skleničkovu vykopl Kacetl betonem.
     
    32:36
    No a podle verdiktu rozhodčích to bylo nedovoleně. Vyloučen je Filip Hronek (HKM), domácí dostanou vítanou šanci v přesilovce!
     
    32:36
    V rychlém přejezdu domácích proskákal puk až k Michalu Trávníčkovi. Ten to ovšem měl na bekhend a skákavou gumu nedokázal přesně trefit. Hradečtí pak posunuli branku.
     
    31:29
    Místo snížení mohl být na světě čtvrtý gól Mountfieldu. Za zády domácích zůstal Šimánek, který nasadil v sólu Janusovi forhendový blafák, ale gólman skvěle nechal na ledě levý beton! Dojíždějícího Köhlera na poslední chvíli zblokoval soupeř.
     
    30:13
    Hradecká lavička reaguje na nápor domácích oddechovým časem.
     
    29:26
    Šance střídá šanci, ale Litvínov se v koncovce trápí! Hübl s Jánským vyrazili do přečíslení, které zakončoval první jmenovaný až z velkého úhlu a Kacetl skvěle zakročil.
     
    28:33
    Čtvrtá formace Mountfieldu přejela do protiútoku a tečovaný puk dorážel Lukáš Vantuch. Byl ale moc blízko a Januse nepřekonal!
     
    27:57
    Druhý útok domácích mohutně dorážel na brankoviště, kde měli hosté plné ruce práce!
     
    26:34
    A další gólová příležitost pro Litvínov! Na levé straně pásma zůstal úplně volný Peter Jánský, tváří v tvář ale nedokázal Ondřeje Kacetla překonat!
     
    25:35
    Stadion už byl na nohou, když si do mezikruží najel Trávníček a z úhlu pak ještě dorážel do prázdné branky Martynek! Nevím, zda minul, nebo zda skákající Bohumil Jank dokázal puk vyrazit a zastoupit Kacetla. Tak či tak, domácí musí takové šance litovat.
     
    22:33
    Obránce Karel Pilař se zjevil v gólové pozici, pálil na druhou tyč. Jaroslav Janus si pořádně oddechl, že přestřelil!
     
    17:12
    Pro Lukáše Horáka třetí brankou utkání končí, v litvínovské kleci ho nahrazuje Jaroslav Janus.
    17:12 Jaroslav BEDNÁŘ - 0:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neudrží, dokonce ho navýší! Hradec vymyslel velmi podobnou akci jako při druhém gólu, tentokrát Karel Pilař vyslal dopředu JAROSLAVA BEDNÁŘE. Ten se k nádhernému kotouči dostal díky neúčinnému litvínovskému bloku a stejně jako Vantuch propálil nebohého Lukáše Horáka mezi nohy – 0:3. Asistence: Karel Pilař.
     
    16:39
    A další možnost. Gerhát narýsoval přihrávku úplně volnému Jurčíkovi, který ale neodkázal rychlý puk zpracovat a pak mu Kacetl skočil pod nohy!
     
    15:58
    Teď už se Verva mocně pokouší najít odpověď. Michal Trávníček vybídl dobře postaveného Rostislava Martynka, jehož střelu na druhý růžek nejspíš zblokoval hradecký bek.
    15:11 Lukáš VANTUCH - 0:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    15:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velmi váhavou hru domácích trestá Mountfield druhou brankou! Obrana nechala na pravé straně trestuhodně volného LUKÁŠE VANTUCHA, jemuž narýsoval Zdeněk Čáp přesnou přihrávku. Hradecký dlouhán přejel modrou čáru a měl dost místa, aby dojel až před Horáka a prostřelil ho mezi betony – 0:2! Asistence: Zdeněk Čáp, Karel Pilař.
     
    11:12
    Hradec dál hýří aktivitou, Tomáš Rousek teď v přečíslení nabíjel Jiřímu Šimánkovi. Na jeho dělovku z první by asi Horák nedosáhl, ale pomohl mu blok spoluhráče.
    10:05 Adam COURCHAINE - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    10:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesně ČTYŘI sekundy po útočném vhazování stačily hostům k tomu, aby se ujali vedení! Brian Ihnačák vyhrál buly na svého kanadského kolegu ADAMA COURCHAINA, který se do puku opřel z první a milimetrově přesně trefil růžek nad vyrážečkou bezmocného Horáka – 0:1! Asistence: Brian Ihnačák.
     
    07:13
    Hradec si počkal na své možnosti, které přišly rovnou dvě za sebou! Nejdřív se na levé straně opřel do puku Courchaine, ale Horák skvěle zasáhl, potom naopak zprava přestřelil Ihnačák.
     
    04:23
    Domácí si ovšem zahrají první přesilovku a jejich aktivita bude moci pokračovat. Zbytečným podražením při rozehrávce Vervy se provinil Brian Ihnačák (HKM).
     
    03:48
    První šance pro domácí! Střelu od modré čáry vyrazil Kacetl do levé strany, kde číhal Rostislav Martynek. Ve velké rychlosti ale nedokázal trefit odkrytou bránu a poroučel se na led.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 59. Lukeš (Hübl, Pavelka) – 11. Courchaine (Ihnačák), 16. Vantuch (Čáp, K. Pilař), 18. Bednář (K. Pilař), 51. Ihnačák (Šimánek), 60. Červený


    HC VERVA Litvínov: Horák (18. Janus) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Frolo – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček "C" – Písařík, Piroš, Gerhát – Válek, Smolka, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.
    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Jank, Hronek – Rousek, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Vantuch, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Hrubý, Pešina – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 4275
    thejrc.org