Fiorentina – Frosinone 4:1 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 3:0 (kon.) | Carpi FC – Hellas Verona 0:0 (kon.)
Janov – Neapol 0:0 (kon.) | Udinese – Sassuolo 0:0 (kon.) | Lazio – AC Milán 1:3 (kon.)
konec
S. S. Lazio
1:3 (0:1)
AC Milán
Neděle 01.11.2015, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den! Vítám Vás u jednoho ze šlágrů tohoto kola italské Serie A, kde se spolu utkají celky Lazia Řím a AC Milán!
     
    Lazio v posledním kole ztratilo nadějně rozehrané utkání s Atalantou a nakonec z Bergama odjelo s nepořízenou. Biancocelesti vedli zásluhou Bíglii, ale poté si vstřelil vlastní gól Basta a před koncem dokonal obrat Gómez. Byla to naprosto zbytečná ztráta a už druhá po sobě na půdě soupeře. Venku se domácím vůbec nedaří. Až na utkání s trápícím se Hellasem všechny zápasy prohráli, a jestli chtějí i v příští sezoně do pohárové Evropy, musejí venkovní zápasy výrazně zlepšit. Doma na Olympijském stadionu jinak tým šlape. Neztratil tu ani bod a pokračovat v trendu bude chtít i proti AC Milán. V tomto kalendářním roce už Rossoneri dvakrát porazil. V rámci minulé sezony doma 3:1 a v italském poháru na San Siru 1:0, opět v rámci loňské sezony.

    AC dvě utkání v řadě naplno bodovalo, ale s herním projevem stále nemůže panovat spokojenost. Snad s výjimkou druhého poločasu posledního utkání s Chievem, to totiž milánští předvedli asi nejlepší výkon v dosavadní sezoně. Stále je to ale málo a aktuální osmé místo rozhodně neodpovídá věhlasu milánského velkoklubu.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Marchetti – Basta, Maurício, Gentiletti, Lulić – Onazi, Biglia – Candreva, Milinković-Savić, Anderson – Klose.
    Náhradníci: Guerrieri, Berisha – Hoedt, Braafheid, S. Mauri, R. Morrison, Đorđević, Matri, Radu, Konko, Cataldi, Kishna.

    AC Milán: G. Donnarumma – De Sciglio, Alex, A. Romagnoli, Antonelli – Kucka, Montolivo, Bertolacci – Cerci, Bacca, Bonaventura.
    Náhradníci: Diego López, Abbiati – J. Mauri, Mexés, Suso, Adriano, Honda, A. Poli, C. Zapata, N. de Jong, Niang, Calabria.

    Rozhodčí: Damato – Vuoto, Padovan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v první akci se po Montolivově pasu provinil ofsajdem Alessio Cerci a opakovaný záběr potvrdil správnost výroku rozhodčích.
     
    3
    Naopak v další akci byl nedovoleně zastaven Candrevou Antonelli a milánští mají první přímák zápasu.
     
    4
    Ten zahrával bývalý hráč Atalanty Giacomo Bonaventura, teto Ital ale poslal svůj centr pouze do náruče svého zkušeného krajana Marchettiho!
     
    4
    Velice pěkně to vymýšleli hosté! Cerci ještě stihl míč na hrací ploše, Bacca krásně pustil na Montoliva, jenž ještě hledal ve vápně stojícího Bonaventuru, jenže ten míč na poslední chvíli ztratil!
     
    6
    Ve vápně se snažil za každou cenu něco vymyslet Biglia, kterého ale nakonec složil Romagnoli a domácí Lazio má pouze roh.
     
    7
    Ten ale nakonec skončil pouze hvizdem pana Damata, který píská útočný faul německému matadorovi Klosemu. Opakovaný záběr ukázal, že mistr světa si tam skutečně pomohl nedovoleně.
     
    8
    Donnarumma dostal malou domů a nedá se říci, že by se mu odkop nějak zvlášť povedl – Bonaventura ho stíhal marně a Lazio má aut.
     
    9
    Onazi byl faulován na vlastní půlce Bonaventurou a sudí opět píská, i když se to italskému záložníkovi moc nelíbí.
     
    11
    Hosté jsou zatím mírně aktivnější směrem vpřed a teď získali roh, který ale skončil pouze střelou agilního Bonaventury nad.
     
    13
    Kucka rozjel akci na De Sciglia, jenže ten celou ji trochu pozastavil a nakonec o míč i přišel. Lazio tak rozehrává od obrany a spíše vyčkává.
     
    14
    Teď se muselo AC bránit zvýšenému tlaku, nakonec ale Donnarumma odkopl po další malé domů hodně daleko od brány a má na chvíli klid.
     
    16
    Další z řady centrů byl na Kloseho moc dlouhý a německý kanonýr ho tak nestihl. Míč tedy získalo AC a už se snaží jít dopředu.
     
    17
    Cerci nebezpečně kličkoval ve vápně domácích, ale nakonec ho zmohla přesila hráčů Lazia a ti mu míč odkopli v poslední možné chvíli.
     
    18
    Dopředu to zkusil dloubáčkem Carlos Bacca, jenže jeho technický pokus přečetli domácí obránci a míč v pohodě odkopli.
     
    20
    Zatím sledujeme úporný fotbal bez šancí a domácí se zatím nemohou dostat do dlouhodobějšího tlaku. AC hraje naopak celkem dobře a zatím nedává Laziu prostor pro kombinaci.
     
    21
    Další kličkovanou zkusil ve vápně Alessio Cerci, kterému se dnes daří zaměstnávat domácí defenzivu, jeho zblokovaná střela ale pro Marchettiho problém neznamenala.
     
    23
    Lazio teď hosty trochu zamklo, ale žádné ohrožení brány nepřichází. Naopak, domácí celek má problémy dostat se na dostřel.
     
    24
    Antonelli dobře zapracoval do obrany a obral sprintujícího Maurícia, domácí po následném autu míč definitivně ztratili.
     
    25
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak nakonec to jsou přeci jen Rossoneri, kteří se dnes dočkali první branky zápasu! Velice aktivní Cerci se dostal ke střele z těžké pozice a míč nakonec doskákal až k Marchettimu, který o ovšem vyrazil pouze před sebe, kde stál volný ANDREA BERTOLACCI, pro něhož už nebyl problém uklidit míč do prázdné brány!
    25. Andrea BERTOLACCI - 0:1
     
    27
    Domácí mají problémy, na zemi zůstal Alex a hra je přerušena. AC hraje velice dobře a Lazio nebude mít návrat do zápasu lehký.
     
    29
    Donnarumma s rozehrávkami nijak nespěchá a není se mu vlastně ani co divit... Domácí fandové na něj ale pískají a sudí za chvíli asi bude muset jednat.
     
    31
    Stále od inkasovaného gólu hrají s míčem domácí hráči, ale k ničemu jim to není, když nejsou schopni ohrozit bránu hostů. Ti se zatím brání velice kvalitně.
     
    33
    Bertolacci zůstal po pokusu o patičku na zemi a musí střídat! To je obrovská ztráta pro AC, protože tento Ital dnes hrál velice podařený zápas.
     
    35
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Bertolacci, přichází Andrea Poli.
     
    35
    Hodně odvážně vyběhl na míč na Klosem Donnarumma a nakonec měl velké štěstí, že ho míč trefil do nohy a odrazil se do bezpečí!
     
    37
    De Sciglio si skvěle pohlídal průnik Antonia Candrevy, který se snažil projít do vápna a bude z toho pouze odkop od brány Donnarummy.
     
    38
    Tak jsme málem viděli vedení hostů 2:0! K míči se za obranou dostal nikým nehlídaný Alessio Cerci, který šel ze strany sám na Marchettiho, jenže krásnou střelou trefil pouze tyčku jeho brány!
    38. Velká šance Cerciho!
     
    39
    Na druhé straně musel hasit protiútok Candrevy De Sciglio, který za svůj taktický faul asi měl vidět žlutou, ale sudí ji zatím netahá.
     
    41
    Lazio se snaží udeřit, ale stále jsou lepší hosté, kteří si i tvoří více šancí. AC tedy dnes zatím velice zaslouženě vede na horké římské půdě.
     
    43
    Felipe Anderson se krásně zbavil Romagnoliho a dostal se ke střele z hrany vápna na bližší tyč, jenže tam byl připravený gólman Donnarumma.
     
    45
    Poločas se chýlí ke konci a domácí borci jsou trochu zoufalí, protože netuší, jak se co nejrychleji dostat před vápno. Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas máme za sebou a celkem překvapivě po něm vede hostující AC Milán, jehož vedení je ale ještě překvapivěji zcela zasloužené. Domácí jsou zcela bezzubí a po špatném zásahu gólmana Marchettiho prohrávají 0:1 a mohou být rádi za to, protože místo tlaku na vyrovnání ještě pálil do tyče Cerci, který dnes hraje úžasný zápas. Jedinou kaňkou je zranění dnešního střelce Bertolacciho, který musel odstoupit chvíli před poločasem ze hry. Uvidíme, co přinese druhá půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ogenyi Onazi, přichází Danilo Cataldi.
     
    47
    Domácí se snaží a teď vytěžili faul Alexe na Milikoviće-Saviće, sudí pochopitelně píská, ale kartu netahá.
     
    49
    Přímý kop poslal do vápna Lucas Biglia, na míč si vyběhl Donnarumma a k jeho štěstí je pískáno, protože na zemi zůstává Alex a vypadá to zle.
     
    50
    Tohle vypadá velice zle! Na hřiště se totiž Alex složil bez cizího zavinění a na hřišti už jsou zdravotníci, vypadá to, že brazilský stoper se sám nezvedne.
     
    52
    Sám se na nohy Alex opravdu nezvedl a musel ho odvézt zdravotnický vozík, tak snad to nebude nic vážného. Každopádně na hřišti ho nahrazuje Mexés.
     
    52
    AC Milán právě vstřelil branku!
    No a to střídání se ukázalo jako hodně šťastné! Jakkoliv je zranění Alexe vážné, jeho náhradník, PHILIPPE MEXÉS, totiž dává z prvního kontaktu s míčem gól! Po přímém kopu využil špatného výběhu od Marchettiho a dává hlavou gól do prázdné brány!
    52. Philippe MEXÉS - 0:2
     
    54
    Lazio je hodně zaskočené a AC se stále snaží útočit, jenže Cerci zvolil v těžké pozic střelu a ta skončila pouze hodně nad.
     
    56
    Bacca se pokoušel pouštět míč za sebe, jenže nikdo tam nebyla a hráli domácí. Ti jsou ale dnes naprosto neškodní a i teď o míč přišli.
     
    58
    Candreva už byl zoufalý a nevěděl co, tak zkusil vystřelit, jenže před ním bylo moc bránících hráčů a jednoho z nich trefil.
     
    60
    Bonaventura se uvolnil a upadl po souboji s Bastou na kraji vápna, sudí nakonec nařizuje pouze přímý kop a domácímu obránci dává žlutou.
     
    62
    Nakonec se přeci jen domácí dostali do akce, Romagnoli ale včas vystoupil a míč odehrál alespoň na roh. Ten ale nebyl zahraný dobře a dopředu mohou opět hráči AC.
     
    63
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází Ricardo Kishna.
     
    64
    Na druhé straně to zkoušel Basta, jenže nakonec pouze fauloval a Lazio opět nevymyslelo nic. Rossoneri hrají parádně a takticky to dnes skvěle zvládají.
     
    66
    Ke krásné akci se dostal Juraj Kucka, který vnikl do vápna a dloubáčkem hledal číhajícího Baccu, který se ale míči těsně nedostal a třetí gól to tak není.
     
    67
    Roamgnoli vidí žlutou kartu za zakopnutí míče, mezitím byl ale faulován i Montolivo a stejně tak hraje AC.
     
    68
    K asi největší šanci domácích se dostal Lulić, který se po nedůrazu De Scilglia dostal sám před Donnarummu, kterého chtěl přehodit, ale díky parádnímu zákroku hostujícího teenagera se mu to nepovedlo!
    68. Donnarumma předvedl dobrý zákrok.
     
    70
    AC se stále snaží držet na útočné polovině a celkem překvapivě se mu to daří, uvidíme, jestli domácí ještě nějak zdramatizují zápas.
     
    71
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Alessandro Matri.
     
    72
    Opět si hosté pohlídali útok, tentokrát Kishny, ale ten samý hráč byl o něco později faulován a Lazio má přímý kop.
     
    73
    S centrem si ale poradil dnes parádní Donnarumma, který ho vyboxoval ven z vápna a Basta následně pálil hodně vedle.
     
    74
    Domácí se nakonec dočkali, jenže v akci byl bohužel pro ně i asistent sudího a gól neuznává! Parádní zákrok předvedl proti Andersonovi Donnarumma, dorážka Kishny už pak přišla z ofsajdu!
     
    76
    Hlavní sudí si musí nechávat upravit část své výstroje a chvíli se tak čekalo na rozehrávku rohu. Ten nakonec poslal Kishna těsně mimo, ale Donnarumma mohl být v klidu.
     
    79
    AC Milán právě vstřelil branku!
    A je už najisto definitivně hotovo! CARLOS BACCA dostal parádní míč do otevřené obrany a uháněl sám na Marchettiho, kterého si doslova vychutnal, položil si ho kličkou na zem a zakončil do odkryté branky! 0:3!
    79. Carlos BACCA - 0:3
     
    81
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alessio Cerci, přichází Kejsuke Honda.
     
    83
    Hosté jsou na koni a drží míč ve své moci, Lazio naopak nemá už žádnou snahu hrát a nedá se čekat, že ještě zdramatizuje zápas.
     
    85
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec Donnarumma čisté konto neudrží a trochu si za to asi může sám. RICARDO KISHNA se totiž dostal k míči vně vápna a střelou ne přední tyč z úhlu italského mladíka trochu zaskočil, tento prostor asi měl mít vykrytý! Každopádně, je sníženo!
    85. Ricardo KISHNA - 1:3
     
    87
    Bonaventura vidí za taktický faul na půlce žlutou a to znamená jediné – zmešká příští duel s Atalantou!
     
    89
    AC ale stále má zápas ve svých rukou a myslím si, že už ho nepustí. Teď byl faulován Montolivo a hosté stále drží míč.
     
    90
    Nastavuje se šest minut a domácí tak ještě mají určitě šanci na drama, jenže zatím se nedostávají k pořádné akci.
     
    90+2
    Stále platí to, že Lazio se nedostalo k ohrožení brány a AC se drží. Bacca pěkně udržel míč u brankové čáry a dokonce vybojoval faul před vápnem! Gentiletti nakonec vidí dokonce žlutou...
     
    90+4
    Po krátké prodlevě rozehrával přímý kop Honda, jenže bránu o kousek přestřelil a skóre se tak nemění.
     
    90+6
    Běží poslední minuta nastavení a hosté odehráli míč na roh, asi poslední šance pro domácí ještě snížit.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Pekný výkon hostujícího celku nakonec přináší další tři body a Lazio si odnáší zcela zaslouženou porážku ještě umocněnou velice zlý výkonem. I ve druhé půli to bylo AC, kdo diktoval tempo hry a také přišly další góly – nejprve se prosadil střídající Mexés hlavou a dílo dokonal z úniku zkušenou kličkou kanonýr Bacca. V závěru už pak jen kosmeticky upravil Kishna a na konci tak svítilo na tabuli za bránou skóre 1:3! Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji pěkný start do nového týdne! (22:45:11)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 85. Kishna – 25. Bertolacci, 52. Mexés (Bonaventura), 79. Bacca (Bonaventura)

    Karty:   60. Basta (LAZ), 90+2. Gentiletti (LAZ) – 67. A. Romagnoli (ACM), 87. Bonaventura (ACM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:7.
    S. S. Lazio: Marchetti – Basta, Maurício, Gentiletti, Lulić – Onazi (46. Cataldi), Biglia (C) – Candreva (63. Kishna), Milinković-Savić (71. Matri), Anderson – Klose.
    Náhradníci: Guerrieri, Berisha – Hoedt, Braafheid, S. Mauri, R. Morrison, Đorđević, Matri, Radu, Konko, Cataldi, Kishna.

    AC Milán: G. Donnarumma – De Sciglio, Alex (52. Mexés), A. Romagnoli, Antonelli – Kucka, Montolivo (C), Bertolacci (35. A. Poli) – Cerci (81. Honda), Bacca, Bonaventura.
    Náhradníci: Diego López, Abbiati – J. Mauri, Mexés, Suso, Adriano, Honda, A. Poli, C. Zapata, N. de Jong, Niang, Calabria.

    Rozhodčí: Damato – Vuoto, Padovan
    thejrc.org