Bayern – Stuttgart 4:0 (kon.) | Leverkusen – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.) | Mönchengladbach – Ingolstadt 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Frankfurt 0:0 (kon.) | Mohuč – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Darmstadt – Hamburg 1:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
0:0 (0:0)
FC Ingolstadt 04
Sobota 07.11.2015, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Borussia Mönchngladbach v domácím prostředí zaváhala, když s FC Ingolstadtem 04 remízovala 0:0!

    První poločas v Borussia-Parku nabídl velmi vyrovnaný fotbal! Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří svou aktivní hrou svého soupeře zaskočili. Nejprve měl velkou šanci Hartmanna, a po něm hlavičkoval i osamocený Matip, ani z jedné šance však Ingolstadt neskóroval. Následně chyboval brankář Özcan, jehož zaváhání však Raffael nepotrestal!

    Ve druhém poločase podal Gladbach zlepšený výkon, a měl i velké šance! V 56. minutě mohl domácí poslat do vedení Stindl, nicméně jeho hlavička mířila těsně mimo! V samotném závěru dostal ještě červenou kartu Granit Xhaka, který poslal k zemi Engela. Celé utkání mohl rozhodnout střídající Thorgan Hazard, jehož střelu však fantasticky vyrazil Özcan!

    Mönchengladbach tak nenavázal na svou sérii šesti výher v řadě, a dnes pouze remízoval. Tým Andrého Schuberta tak klesl na šesté místo. Ingolstadt v tabulce rovněž klesl, nicméně s bodem ze hřiště Gladbachu může být velmi spokojený!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (17:26:58)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Moritz Hartmann, přichází Max Christiansen.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze dvě minuty, což vzhledem k průběhu druhého poločasu moc nechápu. Nicméně hra pokračuje, a Gladbach se ještě pokouší v nastavení rozhodnout!
    90. Obrovská šance Thorgana Hazarda v samotném závěru
     
    90
    Obrovská šance domácího celku v samotném závěru! Z levé strany poslal do vápna parádní centr Oscar Wendt, který našel Thorgana Hazarda! Belgický záložník se prodral do zakončení, nicméně jeho střelu dokázal parádním zákrokem vyrazit brankář Özcan!
     
    89
    Thorgan Hazard dokázal vybojovat míč na levé straně, a postupoval do středu hřiště. Následně se bratr slavnějšího Edena Hazarda pokoušel uvolnit Havarda Nordveita. Na norského obránce však byl centr příliš rychlý!
     
    88
    André Schuber provádí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Raffael, kterému se dnešní zápas příliš nepovedl. Premiéru v letošní sezóně zažije švýcarský záložník Elvedi!
    86. Zákrok Xhaky, po kterém následovala červená karta
     
    86
    Granit Xhaka dostává druhou žlutou kartu, což znamená, že míří předčasně do sprch! Švýcarský středopolař poslal ostrý způsobem k zemi Konstantina Engela, a hlavní rozhodčí s udělením druhé žluté karty neváhal!
     
    85
    Thorgan Hazard se ujal i rozehrávky následné standardní situace. Na jeho centr si ve středu pokutového území naskakoval Christensen a Domínguez. Dle názoru hlavního rozhodčí však druhý jmenovaný fauloval, a hra je přerušena.
     
    84
    Na pravé straně se následně k míči probojoval Granit Xhaka, který postupoval středem hřiště. To se příliš nezamlouvalo Alfredu Morelsovi, který švýcarského reprezentanta poslal k zemi, a viděl žlutou kartu!
     
    83
    Borussia se probojovala k rohovému kopu, kterého se ujal Thorgan Hazard. Následný centr belgického záložníka byl však lehce přeatažený, a Marvin Matip míč odhlavičkoval.
    Raffael v dnešním zápase zatím nepředvádí ideální výkon

     
    82
    Gladbach šel do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Havard Nordveit. Hned první přihrávka norského obránce však byla zablokovaná, a míč skončil v zámezí.
     
    81
    Střídající Danny da Costa uspěl na pravé straně v souboji s Oscarem Wendtem. Švédskému obránci však přišel na pomoc Álvaro Domínguez, který se s tím "nemazal", a poslal míč do zámezí.
     
    79
    I André Schubert se odhodlal ke svému druhému střídání! Ibrahima Traoré byl dnes jedním z nejaktivnějších hráčů na trávníku, teď ho však nahrazuje Thorgan Hazard, který podal velmi dobrý výkon v zápase Ligy mistrů s Juventusem!
     
    78
    Fabian Johnson zatím velmi dobře spolupracuje s Oscarem Wendtem. Po jejich spolupráci se z levé straně dostal k centru Lars Stindl. Míč byl jasně tečovaný Levelsem, nicméně hlavní rozhodčí ukazuje na odkop od branky!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   18. Xhaka (MNC), 74. Á. Domínguez (MNC) – 31. Brégerie (ING), 37. Leckie (ING), 49. Groß (ING), 59. Levels (ING), 67. Engel (ING), 84. Morales (ING)   86. Xhaka (MNC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:16.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Nordtveit, Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Traoré (79. T. Hazard), Dahoud (51. Drmić), Xhaka (C), Johnson – Stindl, Raffael (88. Elvedi).
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Drmić, T. Hazard, M. Schulz, Elvedi, Hrgota.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – Levels, Matip (C), Hübner, Suttner – Groß (67. Engel), Brégerie, Morales – Hartmann (90+1. Christiansen), Hinterseer (77. D. da Costa), Leckie.
    Náhradníci: Nyland – Pekhart, Christiansen, Engel, D. da Costa, Bauer, Kachunga.

    Rozhodčí: Marco Fritz – Sinn, Gerach (vš. Německo)
    thejrc.org