Toronto – Detroit 1:2 (po pr.) | Carolina – Dallas 1:4 (kon.) | New Jersey – Chicago 4:2 (kon.)
Colorado – NY Rangers 1:2 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 1:2 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Buffalo – Vancouver 3:2 (kon.) | Los Angeles – Florida 4:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Florida Panthers
Sobota 07.11.2015, 22:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si do Staples Center našlo cestu 18 230 diváků se s Vámi loučím! Děkuji za pozornost a u dalších zápasů z NHL se budu těšit na počtenou! (00:50:08)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) 0+0, 3 střely na branku, čas na ledě 11:04
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, žádná střela na branku, čas na ledě 18:16
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jeff Carter (LAK) 1+1
    2. Tyler Toffoli (LAK) 0+2
    3. Milan Lucic (LAK) 1+0
     
    Je dobojováno, Králové porážejí Floridu 4:1, parta kolem Jaromíra Jágra si tak připisuje už pátou porážku v řadě! Nutno podotknout, že dnes to byla pro Los Angeles výhra zcela zasloužená. Panteři šli sice do vedení zásluhou Nicka Bjugstada, v úvodu druhého dějství ale nevyužili dvojnásobnou přesilovku, což se v konečném součtu ukázalo jako jeden z klíčových momentů celého střetnutí. Poté totiž Kings naplno převzali zápasové otěže a konečně začali střílet i góly. Nejprve vyrovnal Jeff Carter a do konce prostřední dvacetiminutovky se ještě zvládli prosadit Drew Doughty a Anže Kopitar. Ve třetí třetině už si domácí získaný náskok pohlídali a díky teči Milana Lucice jej ještě o jednu branku navýšili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Florida se ještě snaží vstřelit branku, ale domácí už svého soupeře ke Quickovi nepustí.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny a zároveň i dnešního zápasu!
     
    58:24
    Browna v postupu vpřed zastavil Aaron Ekblad, ten však neměl žádnou rychlost, proto puk jen nahodil a odešel střídat.
     
    57:33
    Další zakázané uvolnění v podání kalifornského týmu. Dokáže Florida ještě alespoň snížit?
     
    57:14
    Toffoli s Carterem se vydali dopředu a za brankou Floridu pro své spoluhráče získali několik cenných vteřinek.
     
    56:29
    Po vhazování ihned pálil Ekblad, Quick puk opět vyrazil jen před sebe, ovšem před dotírajícím Thorntonem jej nakonec včas stihl schovat pod lapačkou.
     
    56:25
    Lewisův křižný pas na Gáboríka byl opravdu velmi těžko zpracovatelný – máme tu další icing Los Angeles. Závěr utkání se nám pěkně kouskuje.
     
    55:56
    Pirri zadovkou přenechal kotouč Howdenovi, po jehož jedovaté ráně puk Quickovi vypadl, nepříjemnou situaci pro Kings však vyřešil Forbort.
     
    55:19
    Nahození McNabba od modré čáry těsně před pokladnicí Floridy tečoval Lewis, avšak kotouč zamířil mimo tři tyče.
     
    55:06
    Parádní zákrok v podání Roberta Luonga! Domácí kapitán Brown svou zcela přes obránce šikovně ukryl a brankář Panterů puk vyrazil jen před sebe, kde číhal neobsazený Anže Kopitar, ovšem Luongo se nyní opravdu vytáhl!
     
    54:38
    Jágr nahrával před brankou stojícímu Huberdeauovi, který ale nedokázal překonat Jonathana Quicka. Kings se následně osvobozují jen za cenu icingu.
     
    54:04
    Shawn Thornton chtěl na steč vyslat MacKenzieho, tomu však puk přeskočil přes hůl. Kings uklidňují hru za vlastní svatyní a už nikam spěchat nebudou.
     
    53:18
    Bjugstad nahrával Huberdeauovi, ten byl však v útočném pásmu o chvíli dříve než puk, proto je zcela správně pískáno ofsajdové postavení.
     
    52:52
    Další chyba vyrobil Smith a těžit z toho opět mohl Clifford, do jehož pokusu z mezikruží ale na poslední chvíli vložil hůl Mitchell.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 34. Carter (Toffoli, Forbort), 37. Doughty (Muzzin, Toffoli), 38. Kopitar (Pearson, Brown), 49. Lucic (Carter) – 20. Bjugstad (Huberdeau)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Muzzin, Martinez, Forbort, McBain – Pearson, Kopitar, Lewis – Lucic, Carter, Toffoli – Gáborík, Shore, Brown "C" – Clifford, Andreoff, Nolan
    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Campbell, Ekblad, Kulikov, Petrovic, Mitchell "C", Gudbranson – Huberdeau, Bjugstad, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Pirri, Howden, Grimaldi – Wilson, MacKenzie, Thornton

    Rozhodčí: Tom Kowal, Ian Walsh – Pierre Racicot, Shane Heyer
    thejrc.org