Marseille – Nice 0:1 (kon.) | Bordeaux – Monaco 3:1 (kon.) | Lyon – Saint-Étienne 3:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
3:1 (2:1)
AS Monaco
Neděle 08.11.2015, 21:00 • Stade Bordeaux-Atlantique (kapacita: 42 215) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si našlo cestu 21 090 diváků se loučím! Přeji Vám dobrou noc a úspěšný vstup do nového týdne! U dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (23:06:02)
     
    Ano, je tomu skutečně tak, zápas je u konce! Bordeaux poráží AS Monaco poměrem 3:1 a v tabulce Ligue 1 by se mělo posunout o tří příčky výše, tedy na jedenáctou pozici! Sledovali jsme velice zajímavé utkání, které nabídlo pohledný fotbal a řadu šancí. Start vyšel lépe domácím, kteří však po trefě Héldera Costy inkasovali jako první a o chvíli později kvůli zranění přišli o brankáře Carrassa. Obdržená branka však Les Girondins nakopla a ti dokázali za několik minut vyrovnat, když se po Subašičově zaváhání prosadil Nicolas Maurice-Belay. Vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel, domácí byli dále lepší a na 2:1 zvýšili zásluhou Cédrica Yambérého.

    Druhá půle o poznání vyrovnanější. Krátce po jejím začátku využil zaváhání soupeře český záložní Jaroslav Plašil – 3:1! Rozhodnout mohl v sedmašedesáté minutě Crivelli, avšak hlavou orazítkoval pouze břevno! Monaco se v samotném závěru mocně snažilo alespoň snížit, ve dvou velkých šancích ovšem selhal El Shaarawy a úplně v poslední minutě napálil horní tyč Echiéjile!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Uwa Echiejile (ASM)
     
    90+3
    Další tutovka pro svěřence kouče Jardíma! El Shaarawy dostal balón do šestnáctky, kde se kulatý nesmysl po odrazu od spoluhráče dostal k Echiéjilemu, jenž jej ranou z první poslal pouze do břevna! Vypadá to, že více toho už hosté nestihnou.
     
    90+2
    Monačtí obléhají svého soupeře, ke střele se však nikdo z nich zatím nemá.
     
    90+1
    Sám postižený João Moutinho se postavil k přímému kopu a míč přes zeď kroutil do levé šibenice, ale Prior byl opět na svém místě!
     
    90
    Sudí nad rámec základní hrací doby nastaví ještě tři minuty!
     
    89
    Contento těsně za hranicí vápna podrazil Moutinha – volný přímý kop pro Monaco!
     
    88
    Další šance a znovu se v ní ocitl El Shaarawy. Tentokrát zvolil razantní střelu na bližší tyč, tam však číhal Prior a dobrým zákrokem nyní podržel své spoluhráče!
    87. Stephan El Shaarawy (ASM)
     
    87
    Tohle může hosty mrzet, kontaktní branku měl na dosah Stephan El Shaarawy. Italský křídelník nasadil jesle Biyogo Pokovi a jeho následná technická rána skončila jen o vlásek vedle levé tyče Priorovy svatyně!
     
    86
    Poslední střídání dnešního mače. Enzo Crivelli dnes sice gól nedal, ale opět předvedl velice povedený výkon. Na závěrečné minuty jej nahradí Cheick Diabaté.
     
    85
    Ounas s Khazrim na útočné polovině získali několik cenných vteřinek, následně však proti přesile o balón přišli. Směrem vpřed s další akcí spěchá Toulalan.
     
    84
    Další akci ze strany Monaca zabrzdilo ofsajdové postavení, do kterého se nechal chytit Almany Touré. Dokáží hosté s nepříznivým skóre ještě něco udělat? Čas se jim nepříjemně rychle krátí...
     
    82
    Hostujícímu celku už nezbývá nic jiného než všechny zbylé síly vrhnout do útoku. Aktivní Silva vybojoval další roh, jehož exekuce se poté i sám ujal, ale pro letící balón si tentokráte nejvýše vyskočil Prior, který už opravdu nikam spěchat nehodlá.
     
    81
    El Shaarawy krkolomným způsobem míč dostal k na hranici vápna stojícímu Carrillovi, kterého však nyní zradil první dotek s balónem. Následně se hra přenesla na Tourého, jehož centr byl ale mizerně kopnutý, a Les Girondins se tak opět ubránili.
     
    80
    Hosté zahrávali už několikátý rohový kop, avšak dnes prostě nejsou schopni z těchto situací cokoliv vytěžit. Do protiakce se hnal Crivelli, jenž si nakonec došel pro faul.
     
    79
    Po sérii několika šťastných odrazů se míč dostal až k nohám Guida Carrilla, jehož ránu ještě lehce tečoval domácí kapitán Sané a kulatý nesmysl zamířil jen těsně vedle levé tyče branky Bordeaux!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 36. Maurice-Belay, 40. Yambéré, 48. Plašil (Crivelli) – 23. Costa

    Karty:   30. Biyogo Poko (BOR), 65. Khazri (BOR) – 66. El Shaarawy (ASM), 72. Fabinho (ASM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:7.
    Girondins Bordeaux: Carrasso (26. Prior) – Yambéré, Sané (C), Pallois, Contento – Plašil, Biyogo Poko – Maurice-Belay (70. Ounas), Khazri, Saivet – Crivelli (86. Diabaté).
    Náhradníci: Prior – Pablo, Guilbert, Ounas, A. Traoré, Diabaté, Jussiê.

    AS Monaco: Subašič – Fabinho, Raggi, R. Carvalho (62. Boschilia), Echiejile – Moutinho, Toulalan (C), Pašalić (75. A. Touré) – B. Silva, Carrillo, Costa (54. El Shaarawy).
    Náhradníci: Nardi – Wallace, A. Touré, Boschilia, Rony Lopes, El Shaarawy.

    Rozhodčí: Benoît Millot – Julien Pacelli, Tugdual Philippe

    Diváci: 21 090
    thejrc.org