Eindhoven – Utrecht 3:1 (kon.) | Cambuur – Groningen 2:2 (kon.) | Feyenoord – Ajax 1:1 (kon.)
Arnhem – Alkmaar 0:2 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
3:1 (1:0)
FC Utrecht
Neděle 08.11.2015, 12:30 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 12. kolo
Předzápasové kurzy
    PSV dnes podalo velmi povedený výkon, a zaslouženě získává tři body!

     
    Dnešní zápas je u konce! PSV Eindhoven v domácím prostředí potvrdil roli favorita, a porazil FC Utrech 3:1!

    PSV zaznamenalo parádní start, když se již ve druhé minutě trefil Héctor Moreno! Zaskočený Utrecht se však dokázal dostat zpět do zápasu, a v desáté minutě mohl srovnat Haller. Jeho tvrdý pokus však zablokoval Bruma! Následně trefil pohotový de Jong břevno, a Locadiu vychytal Ruiter!

    Hned na začátku druhého poločasu srovnal Bart Ramselaar, a hned po vyrovnávací brance měl velkou šanci Haller, který však těsně minul! V 58. minutě se však domácí dostali znovu do vedení, když se trefil Santiago Arias! Domácí vedení mohl navýšit de Jong, který však penaltu neproměnil. Luuk de Jong se dočkal až v 72. minutě, kdy se prosadil po krásné přihrávce Locadii.

    PSV se tak prozatím posouvá na druhou příčku tabulky. Na první Ajax ztrácí bod, ten má však utkání s Feyenoordem k dobru!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:23:55)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ze střední vzdálenosti vypálil hostující Leeuwin, jehož přízemní střelu však brankář Jeroen Zoet v pohodě lapil. Reprezentační brankář následně s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby! Mezitím je u míče Utrecht, který kombinuje na útočné polovině.
     
    89
    Hostující celek kontroloval hru na útočné polovině. Následně poslal Timo Letschert dlouhý centr na pravé křídlo, kam si nabíhal Peterson, ten však prohrál osobní souboj s Brenetem!
     
    88
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sean Klaiber, přichází Ramon Leeuwin.
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Patrick Joosten, přichází Kristoffer Peterson.
    87. Pereiro trefil břevno!
     
    87
    Velmi dobrou obrannou práci odvedl v levém rohu kapitán van der Marrel, který nejprve obral o míč Locadiu. Následně však chyboval a jeho přihrávku vystihl Arias, který míč přiťukl Pereirovi. Jeho následná střela lízla břevno!
     
    85
    Domácím však rozehrávka standardní sitauce příliš nevyšla, a dopředu mířil Utrecht! Strieder vymyslel zajímavou přihrávku do středu pro Baraziteho, který si míč zpracoval, a vystřelil. Jeho rána však letěla úplně mimo branku!
     
    84
    Andrés Guardado šetřil v pravém rohu cenné vteřinky v souboji s Conboyem. Dánský obránce však nevydržel bránit čistě, a mexického středopolaře poslal k zemi.
     
    83
    Jürgen Locadia se dostal k odraženému míči ve středu hřiště, a chtěl vysunout Gastóna Pereira. Na střídajícího hráče však byla přihrávka opravdu hodně rychlá ...
     
    82
    Domácí celek momentálně kontroluje míč na vlastní polovině. Jeffrey Bruma si raději pomohl zpětnou přihrávkou až ke svému brankáři. Zoet následně poslal míč na polovinu soupeře!
     
    81
    Jürgen Locadia společně s Davy Pröpperem svedl těžký souboj o míč hned s trojicí protihráčů v levém rohu na útočné polovině. Úspěšnější byla nakonec domácí dvojice, která vybojovala autové vhazování!
     
    80
    Utrecht pokračoval v kombinaci na útočné polovině. Německý středopolař Rico Strieder se pokoušel najít za obranou naběhlého Sébastiena Hallera. Mladý francouzský útočník však špatně načasoval svůj náběh, a pro míč si došel Zoet!
     
    79
    Hostující Bart Ramselaar se dostal před pokutovým územím k odraženému míči, a pohotově vystřelil. Do jeho střely však lehl Jeffrey Bruma, který míč zablokoval!
     
    77
    Eindhoven však výrazně zlepšil napadání na vlastní polovině, a vybojoval míč. Na opačné straně se pokoušel zahrozit Gastón Pereira, nicméně na jeho kličku si počkal Joosten, který poslal míč do zámezí.
     
    76
    Patrick Joosten dostal do vápna nadýchaný lob od Nacera Baraziteho. Mladý útočník si míč zpracoval, udržel ho přes Brumou, a dostal na pravou stranu, kam si naběhl Klaiber. Utrecht se tak usazuje na útočné polovině!
     
    74
    Utrecht je po třetí brance svého soupeře v kombinaci na útočné polovině velmi aktivní, nicméně se hostů nedaří najít nějaké mezírky v obraně loňského mistra Eredivisie!

    Jan Havlovic

    Branky: 2. H. Moreno, 58. Arias, 72. L. de Jong – 49. Ramselaar

    Karty:   16. Maher (PSV), 57. Arias (PSV)

    Neproměněná penalta: 64. L. de Jong (PSV), brankář Ruiter zneškodnil


    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper, Maher (54. Hendrix), Guardado – L. Narsingh (54. Pereiro), L. de Jong (C), Locadia.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Pereiro, Schaars, Bergwijn, Hendrix, De Wijs.

    FC Utrecht: Ruiter – Klaiber (88. Leeuwin), van der Maarel (C), Letschert, Conboy – Ramselaar, Strieder, Ayoub (73. Diemers) – Barazite – Haller, Joosten (88. Peterson).
    Náhradníci: Bednarek – Leeuwin, Diemers, Nganioni, Peterson, S. Amrabat, Antwi.

    Rozhodčí: Björn Kupers – van Roekel, Zeinstra (vš. Nizozemsko)
    thejrc.org