Slovensko – Švýcarsko 4:0 (kon.)
konec
Slovensko
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Švýcarsko
sk Neděle 08.11.2015, 13:00 • Štadión Curta Frenzela, Augsburg • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti zvládli aj tretiu tretinu, v ktorej strelili dva góly. Presadili sa Dravecký v 43. minúte a v 58. minúte Šedivý.
    Naši teda predviedli solídny, kompaktný a bojovný výkon. Poctivá obrana a premieňanie šancí boli základom úspechu. Michal Dzubina udržal čisté konto a naši si v poslendom zápase na Nemeckom pohári napravili reputáciu po dobrom zápase, v ktorom Švajčiarsko zdolali 4:0.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok dňa. (15:07:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Naši majú puk v obrannom pásme, vyhadzujú ho von a Švajčiari už sú absolútne beznádejní.
     
    59:35
    Našim sa podarilo dostať sa von z obrannej tretiny. Hlinka s Hrnkom zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme.
     
    59:10
    Milan Jurčina teraz nášmu tímu do konca zápasu nepomôže. Dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    58:43
    Švajčiari pália a pália zo svojich pušiek na bránu. Naši hokejisti majú čo robiť, aby udržali puk ďaleko od svätyne.
     
    57:56
    Trma-vrma pred Dzubinom! Ihneď po vhadzovaní sa dostal ku strele Fuchs, Dzubina ani nevedel, kde všade puk lieta. Nakoneic ho ešte dorážal aj Walker, no nepresne. Zatiaľ sa nášmu brankárovi darí držať čisté konto.
     
    57:13
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti ešte nakoniec zvyšujú svoje vedenie a skrášľujú výsledok! EDUARD ŠEDIVÝ na modrej čiare zachytil prihrávku od Patrika Lužu a tvrdou delovkou rozvlnil sieť!
    Asistencie: Roman Kukumberg a Patrik Lušňák.
     
    56:58
    Lušňák získal puk a snažil sa ho nahrať rýchlo pred bránu Miklíkovi. Nepodarilo sa to, ale stále ostávame v pásme.
     
    56:10
    Michal Hlinka už naskočil na ľad a aktívne sa zapojil do bránenia. Zo stredného pásma nahodil puk na Conza a odišiel striedať.
     
    55:44
    Jurčina dobre zapracoval hokejkou a zachytil prihrávku pred bránkou. Švajčiari tesne tesne nezastavili puk v útočnom pásme.
     
    54:41
    Švajčiari stále v pásme v presilovkovom formáte. Podarilo sa nám ich von dostať až po Loeffelovej strele od modrej. Dzubina vyrazil puk a naši ho dostali do stredného pásma.
     
    54:03
    Na trestnej lavici už sedí Michal Hlinka. Patria mu dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    53:50
    Hokejisti Švajčiarska operujú v našom obrannom pásme. Zatiaľ však nie sú nebezpeční, pretože slovenskí obrancovia ich nechávajú hrať sa s pukom v rohu klziska a v obrannom pásme. Ale, budeme sa brániť v oslabení...
     
    53:05
    Reto Suri získal puk za bránou a dostal sa pred ňu. Z otočky strieľal, ale niektorý z našich hráčov blokoval puk hokejkou.
     
    52:01
    Švajčiarsky tím sa teda po dvanástich minútach dostáva do pätice a teraz si na nášho súpera treba dať pozor. Helvéti budú určite chcieť skórovať aspoň raz. Držme chlapcom palce, aby pomohli Dzubinovi k čistému kontu!
     
    51:37
    Naši hokejisti sa už príliš nehrnú do útoku. Pomaly sa blíži koniec slovenskej dlhočížnej presilovky. Ostáva už len pár sekúnd do jej konca.
     
    50:52
    Ďaloga šikovne prekorčuľoval celé ihrisko, obtočil sa okolo brány a pred bránou perfektne našiel Mareka Bartánusa. Jeho strela z prvej bola zastavená na Conzovom betóne!
     
    50:17
    Marcinko prihral nepresne Lužovi. Súper získal puk a podarilo sa mu upokojiť hru a momentálne Švajčiari aj zbierajú nejaké tie cenné sekundy.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 12. Šťastný (Skalický), 26. Marcinko (Bartánus, Dravecký), 43. Dravecký (Bartánus), 58. Šedivý (Kukumberg, Lušňák)


    Slovensko: Dzubina (Baroš) – Ďaloga, Kotvan, Jánošík, Štajnoch, Luža, Šedivý, Jurčina (C) – Dravecký (A), Bartánus, Marcinko – Kukumberg (A), Miklík, Lušňák – Réway, Šťastný, Skalický – Preisinger, Hrnka, Hlinka – Zigo
    Švýcarsko: Conz (Zurkirchen) – Loeffel, Leeger, Chiesa, Grossmann (C), Frick, Stoop, Baltisberger – Cunti, Suri (A), Martschini – Praplan, Moser (A), Mottet – Hofmann, Pestoni, Froidevaux – Lammer, Fuchs, Walker – Künzle

    Rozhodčí: Bauer, Hunnius – Merten, Neutzer (všetci GER)
    thejrc.org