Košice – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Martin – Skalica 4:3 (kon.) | Poprad – Trenčín 1:2 (kon.)
Zvolen – Nitra 1:6 (kon.) | Piešťany – Žilina 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 13.11.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a HC 05 iClinic Banská Bystrica, domáci celok si po výhre 4:2 pripíše Ďalšie tri body do tabuľka. Naopak, Banská Bystrica odíde z východného Slovenska naprázdno.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 23:19

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme ešte pekný zvyšok večera. (19:42:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Veľká smola Dudáša, ten sa opätovne dostal k puku, tentokrát opečiatkoval opačnú žrď svätyne Banskej Bystrice!
     
    59:10
    Dudáš mohol pridať gólovú poistku, po šprintérskom súboji v strede klziska ale trafil len žrď na prázdnej bránke súpera!
     
    58:50
    Corbeil je von z bránky, Banská Bystrica hrá power play!
     
    58:00
    Pri pohľade na ľadovú plochu už takmer nič nenasvedčuje tomu, že by sa dnes malo predlžovať. Košice hrajú presne to, čo potrebujú a súpera k puku nepúšťajú.
     
    57:10
    Puk do priestoru medzikružia Biceka, ten ustál situáciu, kedy stál až proti trojici hráčov, dokázal si „odblokovať“ hokejky aj nádherne vypáliť z otočky, Corbeil intuitívne vyrazil.
     
    56:40
    Košičania puk podržali pred Corbeilom, následne ho aj nahodili na jeho bránu. Domáci sa teraz síce neprezentovali tvrdšími strelami, vyčítať im to ale nemožno.
     
    56:10
    Nádej na vyrovnanie klesá hosťom s každou pribúdajúcou sekundou, pri vylúčení Rosandiča to navyše bude mať Banská Bystrica už len veľmi ťažké.
     
    56:06
    Banská Bystrica – Rosandič – 2 minúty za podrazenie.
     
    55:15
    Macejko bol na modrej čiare osamotený, jeho strela švihom ešte mohla priniesť dorážku domácich, obrana Banskej Bystrice si ale s celou situáciou poradila,
     
    54:50
    Stále tak žije šanca pre hostí, ktorí sa ale urýchlene musia presunúť pred Halásza a tam založiť najnebezpečnejšiu akciu, zdá sa totiž, že bez nej gól do siete neprejde.
     
    54:12
    Napokon sa nebude ani telefonovať, hlavní arbitri celú situáciu posúdili inak, ako by si domáci celok želal. Pokračuje sa tak za stavu 4:2.
     
    54:12
    Košiciam sa podarilo skórovať, zdá sa však, že tento presný zásah uznaný nebude. Priznám sa, netuším, kvôli čomu.
     
    53:50
    Navyše, hráči Banskej Bystrice sa teraz sami pripravili o šancu zaútočiť, keď sa nevyhli ofsajdu.
     
    53:40
    Košice teraz svojmu súperovi nedovoľujú absolútne nič, dokonca ani len prechod s pukom stredným pásmom. TO hosťom rozhodne nevyhovuje.
     
    52:50
    Boltun mohol definitívne rozhodnúť, keď sa osamotený rútil na Corbeila. Boltun si chcel gólmana Bystrice vychutnať a technickou parádou ho donútil k intuitívnemu vymršteniu ľavého betóna.
     
    52:20
    S HC 05 to vyzerá zle – nedobre. Čas na vyrovnanie sa totiž poriadne kráti, navyše, teraz už nestačí streliť len jeden gól.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Lapšanský (Bartoš, Šedivý), 24. Šedivý (Bicek), 48. Suja (Bartánus, Bicek), 52. Bartánus – 8. Lamper (Róth), 32. Mikula (Petran)


    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Dudáš, Cebák, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Macejko – Bartoš (A), Hrnka, Lapšanský – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Boltun, Češík, Lelkeš – Bortňák, Jenčík, Hričina, Šoltés.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Corbeil (Nagy) – Ďatelinka, Sandgren, Jankovič, Šmach, Gründling, Rosandič, Petran – Majdan, Galamboš, Tománek – Jankovič, Kytnár, Handlovský – Gašpar, Handzuš, Mikula – Lamper, Zigo, Róth

    Rozhodčí: Baluška, J. Konc – Gajan, Holienka
    thejrc.org