Sev. Irsko – Slovensko 0:2 (kon.)
konec
Severní Irsko
0:2 (0:1)
Slovensko
sk Pondělí 16.11.2015, 12:00 • Sputnik - Sport, Soči, Ruská federácia • Kvalifikace mistrovství Evropy do 19 let
     
    S konštatovaním, že slovenskí futbalisti do 19 rokov zvíťazili nad Severným Írskom 2:0 a postúpili do ďalšej časti kvalifikácie na ME 2016, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Na www.onlajny.eu vám dnes ešte prinesieme napríklad zápas HC Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec v KHL, či zápasy slovenských tenistov na svetových turnajoch. Ďakujeme za pozornosť a zostaňte s nami. (13:55:23)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 10:13
    Strely na bránu: 5:5
    Rohové kopy: 1:2
    Žlté karty: 4:2
     
    Slovensko zvíťazilo nad Severným Írskom 2:0 a postupuje do ďalšej časti kvalifikácie na ME 2016! V dnešnom stretnutí víťazia naši reprezentanti zaslúžene, vypracovali si viac príležitostí a najmä zásluhou veľkej bojovnosti si teraz užívajú cenný triumf. V tabuľke 9. skupiny končí Slovensko na 1. mieste so ziskom 5 bodov a pozitívnym skóre 5:3, napriek prehre postupujú do ďalšej časti aj Severní Íri, ktorí končia druhí so ziskom 4 bodov a skóre 3:4. Rusi len remizovali s Nórmi 1:1, znamená to, že ani jedno z týchto mužstiev ďalej nepostupuje.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Nemáme informáciu o tom, koľko rozhodca nadstavil, momentálne ale Severné Írsko zrejme v záverečnej zúfalej snahe o skorigovanie skóre. Naši ale dobre bránia a nepúšťajú súpera do koncovky.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Jozef Vajs, prichádza Samuel Mráz.
     
    90+3
    Íri mali ešte k dispozícii štandardku z ľavej strany, center Laveryho ale len preletel bez zásahu niektorého z hráčov cez celé pokutové územie.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Mark Edgar, prichádza Lyndon Kane.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Adrián Kopičár, prichádza Denis Jančo.
     
    90
    Obrovská radosť Slovákov, ktorí sa zbehli k oslavujúcemu Bénesovi. Na opačnej strane ešte možno posledná snaha Severných Írov, faulom sa proti Kennedymu previnil Špalek.
     
    89
    Slovensko dalo gól!
    Je snáď definitívne rozhodnuté, Slováci zvyšujú svoj náskok na dva góly a výrazne sa približujú k postupu do ďalšej časti kvalifikácie! Predviedli sme rýchly protiútok po ľavej strane, Mihálik sa pred šestnástkou neulakomil, nahral ešte na stred, kde bol LÁSZLÓ BÉNES a ten z hranice šestnástky nádherným oblúčikom k ľavej žrdi obstrelil brankára i obrancov!
    Asistencia: Lukáš Mihálik
     
    88
    Jirka pomáha aj defenzíve, Ives nahrával spoluhráčovi do behu pri ľavej postrannej čiare, Erik Jirka sa do lopty vrhol a odkopol do autu.
     
    87
    Kopičár fauloval na útočnej polovici Ivesa, Severní Íri sa sťahujú pred našu bránu a skúsia to dlhým nákopom.
     
    86
    Slováci zastavili rodiacu sa akciu Severného Írska po pravej strane, realizačný tím burcuje našich futbalistov, tí sú už veľmi blízko k výbornému výsledku!
     
    85
    Adam Jakubech opäť v permanencii, tentoraz však stiahol dlhú nakopávanú loptu na pravom rohu pokutového územia. Môžeme postupne kombinovať.
     
    84
    Adrián Kopičár v bolestiach na trávniku v strede poľa, zdá sa, že ide o svalový problém. Verme, že bude môcť pokračovať, medzitým už pri lopte Severní Íri.
     
    83
    Pripomínam, že pri súčasnom vývoji by Slovákom na postup stačila dokonca aj remíza, keďže by v tom prípade mali proti Rusku výhodu lepšieho skóre. Na to sa však naši určite nechcú spoliehať a urobia všetko pre to, aby stretnutie doviedli vo víťazného konca.
     
    82
    Momentálne je to najmä boj v strede poľa, snažili sme sa tam ísť dopredu, nahrávka na Vajsa však po ľavej strane neprešla. Opäť tak pri lopte Severné Írsko.
     
    81
    Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Shea Gordon, prichádza Gary Lavery.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 26. Laczkó, 89. Bénes

    Karty:   23. Edgar (NIR), 31. Thompson (NIR), 36. Kennedy (NIR), 73. Paul (NIR) – 66. Špalek (SVK), 76. Hancko (SVK)


    Severní Irsko: Long – Ives, Edgar (90. Kane), Newberry, Gordon (81. Lavery), Kennedy (C) – Paul, Shevlin (72. Salley) – Thompson, Owens – Stachini
    Náhradníci: Hazard (NB), Kane, Lavery, Salley

    Slovensko: Jakubech – Špalek, Horník, Laczkó (46. Šalata), Hancko – Kopičár (90. Jančo), Mihálik – Vajs (90. Mráz), Bénes (C), Jirka – Balaj
    Náhradníci: Greif (NB), Šulek, Ďurek, Šalata, Mráz, Jančo

    Rozhodčí: J. Kaludjerović (Čierna Hora) – D. Ražnatović (Čierna Hora), A. Voroncov (Ruská federácia)
    thejrc.org