Nitra – Orange 20 5:2 (kon.)
konec
HK Nitra
5:2 (0:2, 3:0, 2:0)
HK Orange 20
sk Čtvrtek 19.11.2015, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A arénou sa už ozýva záverečná siréna. HK Nitra zvládla súboj s HK Orange 20 a do tabuľky si pripisuje tri body po víťazstve 5:2. Domáci sa dokázali pozviechať po neúspešnej prvej tretine, ktorú prehrali 0:2, piatimi gólmi otočila vývoj zápasu vo svoje prospech a zaslúžene si do tabuľky pripisuje tri body. Nitra po dnešnej výhre ostáva na tretej priečke v tabuľke. So ziskom 43 bodov stráca na druhý Trenčín len jeden jediný bod.
    Na hráčov Nitry už zajtra čaká ďalší zápas Tipsport ligy, v ktorej pred očami vlastných divákov bude bojovať o ďalší trojbodový zisk s hráčmi Martina. Slovenská "dvadsiatka" sa najbližšie v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži predstaví v utorok o 17:30, keď v Ružinove bude hostiť obhajcu titulu z Košíc.
    Ďakujeme za pozornosť, dnešným zápasom vás sprevádzal Dávid Lech. (19:38:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Hra je opäť prerušená. Buly sa bude vhadzovať po pravici Adama Trenčana.
     
    59:43
    Slovenská dvadsiatka sa v závere zápasu sympaticky snaží o strelenie gólu. Puk teraz končí po strele hostí na ochrannej sieti, hra sa presunie do stredného pásma.
     
    59:28
    Briestenský ale teraz získal puk vo vlastnej tretine a okamžite s ním vyštartoval dopredu. Hostia teraz zavarili domácej obrane a Nitrania sa napokon oslobodzujú spod tlaku hostí pomocou zakázaného uvoľnenia.
     
    58:54
    Nitrania sú pri puku a v záverečnej minúte sa snažia o strelenie šiesteho gólu v zápase.
     
    58:37
    Dominik Novák hľadal Sádeckého vpredu, no k puku mal bližšie domáci brankár Trenčan, ktorý ho radšej podržal a prerušil hru.
     
    58:07
    A domáci mohli navýšiť svoje vedenie. Blackwater poslal puk na Slováka, ktorý našiel pred bránou osamoteného Lalibertého, no domáci útočník nedokázal spomedzi kruhov usmerniť puk do brány.
     
    57:58
    Škorvánek si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok, nasledovať bude vhadzovanie po pravici hosťujúceho brankára.
     
    57:37
    V útočnej snahe teraz sledujeme hostí, ktorí sa snažia aspoň kozmeticky upraviť nepriaznivý stav, no slovenská "dvadsiatka" sa k strele napokon nedostala.
     
    57:30
    Škorvánek teraz skryl puk pred dobiedzajúcim domácim hráčom a prerušil hru.
     
    56:44
    Nitrania krátko pred koncom súboja vedú pohodlne o tri góly a hostia by potrebovali menší zázrak na to, aby dnes pod Zoborom bodovali.
    STLOUKAL - 5:2
     
    56:17
    Nitra dala gól!
    Jozef Stűmpel hľadal pred bránou osamoteného Petra Stloukala. Puk sa aj s prispením hosťujúcich hráčov dostal k českému útočníkovi, ktorý bez väčších problémov umiestnil puk za Škorvánka, ktorý sa nestihol presunúť zo strany na stranu a domáci hokejisti tak pečatia svoje dnešného víťazstvo.
     
    55:38
    Tibor Kutálek sa teraz predviedol nádhernou individuálnou akciou, predral sa cez štyroch protihráčov, no vo finálnej fáze mu pred Škorvánkom skĺzol puk z čepele a jeho kľučka tak nebola úspešná. Napriek tomu svojou akciou zdvihol zo sedadla nejedného domáceho fanúšika.
     
    55:07
    Puk je pred bránou Nitry, no Adam Trenčan môže ostať pokojný. Domáci získali v rohu klziska puk a môžu postupovať dopredu.
     
    54:55
    Hosťom sa čas na vyrovnanie kráti a do konca dnešného stretnutia ostáva už len päť minút.
     
    54:41
    Hostia sa dostali do útočnej tretiny vďaka nahodenému puku, no puku sa teraz zmocnili Nitrania, ktorí si vypracovali sľubnú šancu. Slovák spoza brány našiel pred bránou Lalibertého, no ten z prvej nedokázal prekonať Stanislava Škorvánka.
     
    53:51
    Puk je teraz za bránou hostí, rozohrávať ho bude od vlastného bránkoviska Patrik Koch.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 24. Milam (Milo, Štefanka), 33. Ručkay (Stűmpel, Novák), 37. Blackwater (Milam, Laliberté), 41. Štefanka (Milam), 57. Stloukal (Stűmpel, Ručkay) – 17. Surový, 19. Koch (Surový, Sukeľ)


    HK Nitra: Trenčan – Kuzma, Milam, Novák, Milo, Ordzovenský, König, Guoth, Pupák – Laliberté, Slovák, Blackwater – Macík, Štefanka, Bajtek – Ručkay, Stűmpel, Stloukal – Kutálek, Bene, Piačka. Tréner: Antonín Stavjaňa
    HK Orange 20: Škorvánek – Koch, Meliško, Sloboda, Jendroľ, Moravčík, Ivanič, Novák, Košecký – Sukeľ, Surový, Briestenský – Hrušík, Šiška, Milý – Gális, Sádecký, Studenič – Tatár, Ondruš, Klenko. Tréner: Ernest Bokroš

    Rozhodčí: Goga, Kacej – Stanzel, Čaprnka
    thejrc.org