Třinec – Litvínov 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 4:2 (kon.) | Zlín – K. Vary 3:5 (kon.)
Plzeň – Mountfield HK 3:4 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Liberec 3:2 (po pr.) | Pardubice – Olomouc 4:3 (2:0 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Škoda Plzeň
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Mountfield HK
Pátek 20.11.2015, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jaroslav BEDNÁŘ - 3:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Autorem vítězné branky je JAROSLAV BEDNÁŘ (3+16).
     
    54:44
    Šance pro Plzeň opět ohrozit branku Kacetla. Rudolf Červený (HKM) dostává dvě trestné minuty za držení.
     
    49:01
    A Hradec Králové mohl jít do vedení! Jaroslav Kudrna zpoza branky našel ve velmi dobré šanci Šimánka, který ale nabídnutou šancí pohrdl a branku netrefil!
    Roman KUKUMBERG - 3:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    48:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hostující tým dokázal využít přesilovou hru a srovnává stav utkání! Rastislav Dej se po pasu od Bednáře dostal ke střele v mezikruží a trefil Machovského beton, od něhož se kotouč odrazil na hokejku ROMANA KUKUMBERGA (4+2), který zavěsil hrací předmět pod břevno Machovského branky! Asistence: Rastislav Dej (5+3) a Jaroslav Bednář (2+16).
     
    46:47
    Brian Ihnačák posunul puk na modrou čáru, kde se do něj opřel Peter Frühauf, jenž orazítkoval břevno za Matějem Machovským!
     
    46:23
    Hradec si zahraje přesilovou hru. Po poměrně dlouho ponechané výhodě míří na trestnou lavici Ján Sýkora (PLZ) za hákování.
     
    45:49
    Po střeleckém pokusu Bedřicha Köhlera se k velmi nebezpečné dorážce probojoval Rastislav Dej, naštěstí pro Plzeň ale poslal kotouč vedle brány!
    Dominik KUBALÍK - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    39:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí celek dokázal dát obávaný gól do šatny! Jaroslav Kracík se dostal ke kotouči za soupeřovou bránou a navzdory tomu, že ho napadali hned tři hráči, nahrál na DOMINIKA KUBALÍKA (14+6), jenž krásnou kličkou do bekhendu po zemi překonal znojemského rodáka v brance Mountfieldu a vsítil tak čtrnáctou branku v tomto ročníku! Asistence: Jaroslav Kracík (5+11).
     
    39:07
    Jaroslav Kudrna se zničehonic zjevil před brankou a zkoušel kličku s hokejkou mezi nohama, naštěstí pro Plzeňské ale bránu nedokázal trefit!
     
    33:43
    Dominik Kubalík (PLZ) nešťastně zasáhl soupeře svou holí do obličeje a musí tak na trestnou lavici. Po komerční přestávce si tak Mountfield zahraje přesilovou hru, ve které se pokusí dokonat svůj obrat.
     
    32:01
    Po střele Bedřicha Köhlera vypadl Machovskému puk za jeho záda. Domácí brankář si ho ale na poslední chvíli všimnul a sebral ho před dorážejícím útočníkem do své lapačky!
    Ratislav DEJ - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    30:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hned dokázali vyrovnat! Jaroslav Bednář vyjel z trestné lavice, získal puk u mantinelu a v útočném pásmu ho předal RASTISLAVU DEJOVI (5+2), který pláchl plzeňským obráncům a krásnou střelou zápěstím nedal Machovskému šanci zasáhnout! Je to 2:2 a začínáme znovu od začátku. Asistence: Jaroslav Bednář (2+15).
     
    28:45
    Hradečtí hráli v šesti a musí tak odpykat dvouminutový trest pro hráčskou lavici. Na trestné ho odsedí Jaroslav Bednář (HKM).
     
    27:10
    Antonín Honejsek měl na holi vyrovnání! Dostal se totiž do samostatného úniku a měl dost času na rozmyšlení, co s pukem provede. Hlouček hradeckých fanoušků ale zklamal brankář Matěj Machovský, který hostujícího útočníka dokázal vychytat!
     
    24:52
    Šance na obou stranách! Nejprve se před brankou indiánů nedokázali prosadit Jaroslav Bednář s Rastislavem Dejem, na druhé straně poté Jakub Lev trefil v dobré šanci jen Kacetla!
     
    21:43
    Jakub Lev se před brankou dostal k puku a zívala na něj poloodkrytá klec. Domácí útočník s číslem 30 ale totou šancí pohrdl a vůbec mu nevyšlo zakončení, Hradečtí si tak zcela jistě výrazně oddechli!
     
    21:18
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho. Mário Bližňák nahrál na kapitána Kratěnu, který si ale nedokázal poradit tváří v tvář Kacetlovi!
    Jaroslav KUDRNA - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    18:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je sníženo, Mountfield se prosazuje poprvé v tomto utkání v předposlední minutě první třetiny! Od modré čáry vystřelil zápěstím junior Filip Hronek. Matěj Machovský touš nedokázal udržet, a tak ho za jeho záda úspěšně dorazil JAROSLAV KUDRNA (7+3)! Je tedy sníženo a mladý obránce Hronek si připsal první bod v extralize. Asistence: Filip Hronek (0+1).
    Nicholas JOHNSON - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a dostává se do dvoubrankového vedení! Lukáš Pulpán posunul puk na kapitána Ondřeje Kratěnu, který si s ním sjel až za branku Ondřeje Kacetla. Odtud parádním pasem našel NICHOLASE JOHNSONA (12+5), který nekompromisní střelou vymetl šibenici hostující svatyně! Asistence: Ondřej Kratěna (5+8) a Lukáš Pulpán (1+8).
     
    16:23
    Brian Ihnačák (HKM) nyní narazil velmi nepříjemně na mantinel Jaroslava Kracíka a inkasuje dvě trestné minuty. Domácí útočník se pomalu zvedá z ledu, ale zřejmě bude schopen pokračovat.
     
    13:54
    60 sekund budou hrát hosté přesilovou hru v pěti proti třem! To je velmi dobrá šance na vyrovnání. Michal Moravčík (PLZ) dostává dvě minuty za faul kolenem a Peter Frühauf se mezitím těžce zvedá z ledu.
     
    12:54
    Po komerční přestávce uvidíme první početní výhodu Hradce. Mário Bližňák (PLZ) totiž usedá na lavici hanby za podražení, kde si odsedí dvě minuty.
     
    12:02
    Dominik Kubalík se velmi dobře uvolnil v útočném pásmu k zakočnení. Čtrnáctou branku v této sezoně ale nyní přidat nedokázal, jelikož trefil jen znojemského rodáka v brance Mountfieldu!
     
    05:24
    První přesilová hra pro Plzeň. Za krosček inkasuje dvouminutový trest Bedřich Köhler (HKM).
    Roman PŘIKRYL - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    02:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Čtvrtá formace škodovky posílá domácí tým do vedení 1:0! ROMAN PŘIKRYL (1+0) založil útočnou akci pasem na Jana Schleisse, který si sjel za branku. Tam si srovnal kotouč a poslal ho před bránu právě na Přikryla, jenž prostřelil Ondřeje Kacetla! Hostující brankář sice dokázal ztlumit puk, ovšem ne tak dostatečně, aby zabránil gólu! Regulérnost branky ještě potvrdil videorozhodčí. Asistence: Jan Schleiss (0+3).
     
    01:11
    Ján Sýkora ale branku soupeře vůbec nedokázal trefit, pokračuje se tedy za bezbrankového stavu.
     
    01:11
    A nyní mají velkou šanci indiáni! Ján Sýkora byl faulován Jiřím Vašíčkem v samostatném úniku a pojede tak trestné střílení!
     
    01:02
    Roman Kukumberg měl na holi první branku utkání! Dostal přihrávku od Deje a zjevil se sám před Machovským, na kterého si ale kličkou do forhendu nepřišel!
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 3. Přikryl (Schleiss), 18. Johnson (Kratěna, Pulpán), 40. Kubalík (Kracík) – 19. Kudrna (Hronek), 31. Dej (Bednář), 49. Kukumberg (Dej, Bednář), rozh. náj. Bednář

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Bednář (HKM)
    0:1   Johnson (PLZ)
    2. série:
    0:1   Kudrna (HKM)
    0:1   Sýkora (PLZ)
    3. série:
    0:1   Šimánek (HKM)
    0:1   Kratěna (PLZ)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Chalupa, Jeřábek "A", Moravčík, Pulpán, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Lev, Preisinger, Sýkora – Poletín, Přikryl, Schleiss
    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Vydarený "A", Pláněk, Frühauf "A", Pilař, Vašíček, Jank, Hronek – Šimánek "C", Knotek, Kudrna – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Ihnačák, Červený – Pavlík, Honejsek, Köhler

    Rozhodčí: Svoboda, Šír – Hynek, Belko

    Diváci: 3 750
    thejrc.org