Žilina – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:1 (2:1 po s.n.) | Košice – Piešťany 5:1 (kon.)
Skalica – Zvolen 1:3 (kon.) | Nitra – Martin 3:1 (kon.)
konec
HK Nitra
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 20.11.2015, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A arénou sa už ozýva záverečná siréna. Nitra zdolala pred očami vlastných divákov Martin 3:1 a vďaka trojbodovému zisku a po prehre Trenčína v Žiline 3:1 sa "corgoni" so ziskom 47 bodov usadili na druhej priečke v tabuľke. Zverenci Antonína Stavjaňu tak po včerajšej výhre nad HK Orange 20 v pomere 5:2 zvíťazili v ďalšom súboji a dobre sa naladili pred nedeľňajším duelom na ľade Popradu. Martin sa po dnešnom stretnutí presunie domov pod Turiec, kde v nedeľu o sedemnástej hodine bude hostiť obhajcu titulu z Košíc.
    Ďakujeme za pozornosť. Tento duel pre vás komentoval Dávid Lech, ktorý sa lúči s konštatovaním, že Nitra potvrdila papierové predpoklady a po dobrom výkone zdolala Martin 3:1 vďaka čomu na druhom mieste v tabuľke preskočila trenčiansku Duklu. (20:14:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Martinčania sa však nedostali k záverečnému tlaku, Nitra tak dnes dokráča za tromi bodmi.
     
    59:36
    A Martinčania budú hrať v závere zápasu presilovú hru. Na trestnú lavicu si sadá Juraj Štefanka.
     
    59:26
    Martinčania sa teraz dostali k strele, no puk skončil na zadnom mantineli.
     
    59:15
    Nitrania sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia, Juraj Halo čaká na pokyn z hosťujúcej striedačky a gólman Martina opúšťa klziska. Martinčania budú hrať posledných 45 sekúnd v šestici.
     
    59:10
    Hostia sa snažia zdramatizovať záver zápasu a kouč Ivan Dornič si berie oddychový čas.
     
    59:00
    A pred nami je posledná minúta dnešného duelu.
     
    58:39
    Blackwater sa snažil nájsť Lalibertého pred martinskou bránou, no Halo prečítal jeho úmysel a Martin tak môže postupovať dopredu.
     
    58:25
    Martinčania hrajú v plnom počte, no do konca zápasu ostáva už len 95 sekúnd.
     
    57:49
    Puk je za nitrianskou bránou, domáci hokejisti ho majú vo svojej moci a vďaka dvojgólovému náskoku vyčkávajú za záverečnou sirénou, ktorá im zabezpečí druhý trojbodový zisk v priebehu dvoch dní. Včera Nitrania zdolali slovenskú "dvadsiatku" na domácom ľade 5:2.
     
    57:39
    Martinčania teraz poslali puk na vlastnú striedačku, v hre sa tak bude pokračovať v obrannom pásme hostí.
     
    57:07
    Stűmpel teraz operuje s pukom v útočnom pásme. Nitra sa nikam neponáhľa, má pohodlný dvojgólový náskok.
     
    56:22
    Na trestnú lavicu si teraz sadá hosťujúci hráč Jurášek, Nitra bude hrať presilovú hru. V zápase dohral hosťujúci bek Ján Tabaček, ktorý sa previnil hákovaním a následne za nešportové správanie zinkasoval aj desaťminútový osobný trest a necelé štyri minúty pred koncom duelu odišiel predčasne pod sprchy.
     
    56:18
    Martinčanom sa čas na vyrovnanie kráti, Nitra prakticky od úvodu tretej tretiny má viac z hry, dobýja bránu hostí, no zatiaľ sa jej nedarí zveľadiť svoj dvojgólový náskok.
     
    55:50
    Macík sa po pravej strane vrútil do útočného pásma, svoju akciu chcel vyšperkovať prihrávkou na nabiehajúceho spoluhráča, no defenzíva Martina zvládla túto situáciu na výbornú a zmocnila sa puku.
     
    55:29
    Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme, domáci fanúšikovia už spievajú oslavné chorály a na nitrianskom štadióne vytvárajú výbornú atmosféru.
     
    55:00
    Nitra si drží súpera na dištanc, má puk na svojich hokejkách a zápas vstupuje do svojej poslednej päťminútovky.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 13. Laliberté (Slovák, Blackwater), 16. Laliberté (Slovák, Guoth), 33. Slovák (Ordzovenský) – 37. Rzavský (Kabáč, Dírer)


    HK Nitra: Valent – Kuzma, Milam, Novák, Ordzovenský, Guoth, Milo, Pupák – Laliberté, Slovák, Blackwater – Ručkay, Stűmpel, Stloukal – Macík, Štefanka, Bajtek – Kutálek, Bene, Piačka. Tréner: Antonín Stavjaňa
    HK VITAR Martin: Orčík (33. Halo) – Tabaček, Matejka, Dlouhý, Dvořák, Bačík, Jáchym, Trávniček, To. Varga – Ti. Varga, Murček, Skladaný – Kokavec, Jurášek, Pokrivčák – Rzavský, Dírer, Jokeľ – Uhrík, Kabač, Rusina. Tréner: Ivan Dornič

    Rozhodčí: Novák, Snášel – Jobbágy, Smrek
    thejrc.org