Mönchengladbach – Hannover 2:1 (kon.) | Wolfsburg – W. Brémy 6:0 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Mohuč 0:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:4 (kon.) | Schalke – Bayern 1:3 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (1:0)
Hannover 96
Sobota 21.11.2015, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    A je to právě Mahmoud Dahoud, který opouští v nastevní hrací plochu! Na poslední minuty dnešního utkání posílá André Schubert na hřišti Schulze!
     
    90+1
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Miiko Albornoz, přichází Felipe.
     
    90
    Domácí celek mohl definitivně rozhodnout o svém vítězství! Josip Drmić sice nedokázal ve vápně zpracovat přihrávku od Dahouda, nicméně míč skončil u Wendta. Švédský obránce to zkusil z ostrého úhlu, nicméně Zielera nepřekonal!
     
    88
    André Schubert provádí v samotném závěru své poslední střídání v tomto zápase! Ibrahima Traoré dnes podal opět skvělý výkon, nyní však přenechává své místo na hřišti Nico Elvedimu!
     
    85
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Artur Sobiech, přichází Charlison Benschop.
    84. RAFFAEL - 2:1
     
    84
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia se po obrovském tlaku v samotném závěru dočkala, a šest minut koncem základní hrací doby se dostává do vedení! Andreas Christensen se dostal k míči na pravé straně, nicméně jeho první centr byl zablokovaný. Dánský stoper následně přesnou přihrávkou našel ve vápně RAFFAELA, který poslal míč za záda Zielera!
    79. Výborný zákrok Zielera proti hlavičce Raffaela
     
    79
    Krásná akce Raffaela! Brazilský záložník celou akci svého celku rozběhl, a následně rozdal míč na pravou stranu, kam si naběhl Johnson. Americký záložník našel přesným centrem ve vápně právě Raffaela, jehož hlavičku však Zieler vyrazil na rohový kop!
     
    78
    André Schubert sazí vše na jednu kartu! Ze hřiště odchází obránce Tony Jantschke, a na hřiště přichází útočník Josip Drmić, který by měl asistovat Raffaelovi na hrotu útoku!
     
    78
    Na pravé straně se dokázal uvolnit obránce Olivier Sorg, který svým povedeným centrem našel ve vápně hlavičku Artura Sobiecha, který však Yanna Sommera nepřekonal!
     
    77
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Uffe Bech, přichází Allan Saint-Maximin.
     
    75
    Hannover měl další velkou šanci, a mohl jít klidně do vedení! Skvělou přihrávku za obranu dostal Bech, který však vzal celou akci na sebe, a jeho střela skončila v boční síti!
     
    69
    Mönchengladbach vybojoval další rohový kop, kterého se ujal opět Ibrahima Traoré. Tentokrát jeho centr našel ve středu vápna Larse Stindla, jehož hlavička mířila těsně vedle pravé tyče Zielerovi branky!
    65. Artur SOBIECH - 1:1
     
    65
    Hannover právě vstřelil branku!
    Hosté se dočkali, a srovnávají na 1:1! Hannover vybojoval po hlavičce Marcela rohový kop, toho se ujal Albornoz. Jeho centr našel brankovišti Schulze, kterého však vychytal Sommer. Na následnou dorážku ARTURA SOBIECHA už byl švýcarský brankář krátký!
     
    63
    Teď měl Hannover obrovské štěstí! Na začátku celé akce byl Oscar Wendt, který se ocitl na levé straně v obležení tří protihráčů, i tak však dokázal odcentrovat, a našel Larse Stindla, který se vyhnul Schulzovi, a orazítkoval tyč Zielerovi branky!
     
    62
    Felix Brych musel podruhé za krátkou dobu sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu! Tentokrát ji udělil Sorgovi, který nestíhl na pravé straně Traorému, a tak domácího záložníka poslal k zemi!
     
    57
    Oscar Wendt tentokrát nestíhla v souboji s Ceyhunem Gülselamem, a tak tureckého záložníka poslal k zemi. Švéd dostává za "odměnu" žlutou kartu, a navíc má Hannover k dispozici zajímavou standardní situaci!
    53. Velká šance dánského záložníka Becha
     
    53
    Hannover je však ve druhém poločase opravdu hodně nebezpečný! Z pravého křídla vyslal do vápna nebezpečný centr Olivier Sorg, který našel hlavu Karamana. Jeho hlavičku však vyrazil pozorný Yann Sommer!
     
    50
    Domácí však po následném rohovém kopu totálně propadli ve středu hřiště, a do samostatného úniku se dostal Bech. Dánský záložník nemířil špatně, nicméně jeho střela trefil pouze tyč!
    41. Karamanova šance na vyrovnání
     
    41
    Zničehonic přišla velká šance Hannoveru! Z levé straně poslal přízemní centr do vápna Miiko Albornoz, který ve vápně našel Karamana. Hostující útočník lehce tečoval míč, a Yann Sommer musel vytáhnout velmi dobrý zákrok!
    34. Ibrahima TRAORÉ - 1:0
     
    34
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Favorit dnešního utkání jde zcela zaslouženě do vedení! Do středu hřiště dostal míč Mahmoud Dahoud, který krásně roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl IBRAHIMA TRAORÉ! Domácí křídelník následně poslal míč přesně mezi nohy Zielera, a Gladbach vede!
    31. Velká šance domácích
     
    31
    Míč se však následně dostal opět na pravou stranu, kde se nacházel Julian Korb. Jeho krásný centr našel za obranou zcela volného Raffaela, jehož hlavička však mířila pouze do míst, kde se nacházel připravený Zieler!
     
    27
    Gladbach chyboval na útočné polovině, a k míči se dostal středopolař Manuel Schiedebach, který hledal za obranu domácích naběhlého Karamana. Těsně před ním však míč odkopl Yann Sommer!
     
    23
    Hostující celek se následně za vápnem dostal k míči, a velmi rychle se dostal na útočnou polovinu. Útočnou akci Hannoveru následně rozběhl Albornoz, který lehkým lobem hledal ve vápně Becha. Před mladým dánským záložníkem však míč odvrátil Korb!
     
    14
    Další velkou šanci domácího celku měl Lars Stindl, kterého našel za obranou Hannoveru Raffael. Bývalý hráč "96" byl však tísněn Marcelem, a jeho zakončení mířilo těsně mimo!
     
    5
    Obrovskou šanci měl hostujcíí Sobiech, který dostal hodně prostoru na levém křídle, a postupoval do vápna. Jeho následnou střelu Sommer nedokázal zastavit, a míč se kutálel do branky. Domácí zachránil na brankové čáře Christensen!

    Jan Havlovic

    Branky: 34. Traoré (Dahoud), 84. Raffael (Christensen) – 65. Sobiech

    Karty:   57. Wendt (MNC) – 62. Sorg (HAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 13:11. Střely mimo: 7:3. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Jantschke (78. Drmić), Wendt – Traoré (88. Elvedi), Nordtveit, Dahoud (90+2. M. Schulz), Johnson – Raffael, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Drmić, T. Hazard, M. Schulz, Elvedi, Hrgota.

    Hannover 96: Zieler – Sorg, Marcelo, Schulz, Albornoz (90+1. Felipe) – Schmiedebach, Gülselam, Sané – Bech (77. Saint-Maximin), Sobiech (85. Benschop), Karaman.
    Náhradníci: Tschauner – Saint-Maximin, Hirsch, Felipe, Anton, Benschop.

    Rozhodčí: Felix Brych – Jablonski, Lupp (vš. Německo)
    thejrc.org