Mönchengladbach – Hannover 2:1 (kon.) | Wolfsburg – W. Brémy 6:0 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Mohuč 0:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:4 (kon.) | Schalke – Bayern 1:3 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:3 (1:2)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.11.2015, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno, v deštivém frankfurtském podvečeru se ze tří bodů raduje Leverkusen. A je nutno říct, že zaslouženě. Hosté byli jednoznačně aktivnější a ačkoliv hráčům Eintrachtu nelze upřít snaha, na svého soka kvalitativně nestačili. Výhru Bayeru pojistil dvacet minut před koncem výstavní ranou Çalhanoğlu. S konstatováním, že dnešní duel sledovalo 47500 diváků, se s vámi loučím a přeji hezký zbytek víkendu! (17:23:21)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hradecky musí být i v samotném závěru utkání na pozoru. Nyní z hranice šestnáctky vypálil unikající Wendell, jeho rána ale nebyla vůbec přesná.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby sudí Aytekin nastavil tři minuty.
     
    90
    Ježkovy voči! Luca Waldschmidt poslepu našel úplně volného Stefana Aignera, který z nějakých třinácti metrů přestřelil Lenovu svatyni!
     
    89
    Hosté naposledy vystřídali, místo Karima Bellarabiho si na pár okamžiků zahraje Ramalho.
     
    88
    Ono se není čemu divit, na trávníku už se s nejvyšší pravděpodobností nic převratného nestane a s dopravou to v okolí Commerzbank Areny není žádný med. Kolem frankfurtského stánku totiž vede jediná silnice, na níž se před zápasem a především po něm tvoří obrovské zácpy.
     
    87
    Právě Karim Bellarabi nyní fauloval Zambrana při pokusu o proniknutí do šestnáctky, ve Frankfurtu mezitím začalo hustě pršet a někteří diváci už svá místa opustili.
     
    86
    Karim Bellarabi rozkmital své rychlé nohy a pronikl na útočnou polovinu, kde se hosté snaží zápas v klidu dohrát.
     
    85
    Střídající Ukrajinec Jurčenko fauloval na pravé straně hřiště, jenže následný Stenderův centr z přímého kopu k zamýšlenému adresátovi Zambranovi nedoletěl.
     
    84
    Leverkusen dělí už jen několik minut od přerušení dvouzápasové série bez výhry, naopak Eintracht nejspíš prodlouží svou čekání na výhru už na čtyři utkání.
     
    82
    Svou pozici v klubové hierarchii se snažil posílit do role náhradníka odsouzený bývalý kanonýr Stefan Kießling, nicméně jeho hlavička k Hradeckému neprošla.
     
    81
    Už se rozběhla závěrečná desetiminutovka zápasu. Ani jeden tým už se nikam bezhlavě nežene, o vítězi je již zřejmě rozhodnuto.
     
    80
    Farmaceutici podruhé střídají, autora třetího gólu Çalhanoğlua nahrazuje Vladlen Jurčenko.
     
    79
    Se zlou se potázal i Hakan Çalhanoğlu, který na opačné straně hřiště nasměroval svou ránu do obětavého peruánského stopera Eintrachtu Carlose Zambrana.
     
    78
    Marc Stendera se jako tank prodral až na hranici pokutového území, odkud tvrdě vypálil, trefil však jen prvního hráče před sebou.
     
    77
    Admir Mehmedi zápasnickým způsobem na útočné polovině zbytečně stáhl k zemi unikajícího Zambrana, za což mu sudí ukázal žlutou kartu.
     
    77
    Armin Veh sáhl k poslední změně, Makota Hasebeho nahrazuje Waldschmidtem.
     
    76
    Chandlerův dalekonosný aut leverkusenská defenzíva odvrátila, míč je nyní až u Hradeckého.
     
    75
    Hosté se zatáhli na svou polovinu a už pouze čekají na to, co hráči Eintrachtu vymyslí – zdali ještě vůbec něco vymyslí.
     
    74
    Nyní už to budou mít svěřenci Armina Veha hodně těžké, domácí to ale ještě nevzdávají a Makoto Hasebe teď vybojoval rohový kop pro Eintracht.
    72. Hakan ÇALHANOĞLU - 1:3
     
    72
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tak to byl parádní gól a zdá se, že je definitivně rozhodnuto! Kevin Kampl si navedl míč středem hřiště a všiml si, že má po své levici volného HAKANA ÇALHANOGLUA, který vypálil z hranice pokutového území a jeho spektakulární rána ke vzdálenější tyči zapadla až do sítě!
     
    71
    Stenderův centr se odrazil na kopačku Davida Abrahama, který ale nedokázal propasírovat míč zpět do prostoru před Lenem.
     
    70
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Hakan Çalhanoğlu, jenž zkusil z dobrých pětadvaceti metrů přímo vypálit, ale jeho pokus mířil přímo do náruče Lukase Hradeckého.
     
    69
    Střídající Joel Gerezgiher nehezky zajel do Bellarabiho a za svůj nešetrný zákrok vidí žlutou kartu.
     
    68
    Frankfurtští mají na vyrovnání něco přes dvacet minut. Nyní se o to pokusil Stefan Aigner, jenže jeho centr z pravé strany hřiště nikoho v černém dresu nenašel.
     
    67
    Timothy Chandler na polovině hřiště ztratil kontrolu nad míčem, Leverkusenští však balon pouze nakopli do Hradeckého náruče.
     
    66
    Máme tu první žlutou kartu utkání, vidí ji frankfurtský zadák Oczipka.
     
    66
    Domácí odvrátili míč pouze k Hakanovi Çalhanoğluovi, ten ale neměl seřízená mířidla a jeho neutěšený pokus Hradeckého nechal ledově klidným.
     
    65
    Na hřiště se dostává frankfurtská naděje Joel Gerezgiher, jemuž uvolňuje místo nevýrazný Ignjovski.
     
    64
    Christoph Kramer měl na kopačce další gól Bayeru, nicméně Hradecky vytáhl proti jeho ráně z pravé strany pokutového území skvělý reflexivní zákrok!
     
    64
    Z následného přímého kopu hosté Hradeckého neohrozili. O pár desítek sekund se k hlavičce prodral Kießling, ale z jeho strany to bylo spíš takové odevzdání míče domácímu gólmanovi.
     
    63
    David Abraham na levé straně nedovoleně zajel do soupeřova hráče, ale paradoxně jemu samotnému se ze země zvedalo o dost obtížněji.
     
    62
    Dvougólový hrdina farmaceutiků Javier Hernández opouští hřiště, na jeho místo nastupuje velezkušený Kießling.
     
    60
    Přihrávka Admira Mehmediho byla nepřesná a domácí jsou rázem na koni! Na Lena už se žene další černá lavina.
    59.
     
    59
    Asi jsem to zakřikl, protože zničehonic mohlo být vyrovnáno! Makoto Hasebe se neunáhlil a nádherným křižným pasem přenesl hru na volného Stefana Aignera, který vypálil z hranice šestnáctky tváří v tvář Lenovi těsně nad!
     
    58
    Diváci v Commerzbank Areně dál vytrvale podporují své oblíbence, ačkoliv se Eintrachtu po změně stran vůbec nedaří, což se teď znovu potvrdilo, jelikož Medojevićův pas na rozběhnutého Oczipku byl hodně nepřesný.
     
    56
    Rychlík Bellarabi pronikl na útočnou polovinu a přenechal míč Javieru Hernándezovi. Leverkusen je po změně stran aktivnější, Eintracht stále nevymyslel vůbec nic.
     
    55
    Levý krajní bek Leverkusenu se už zdá být v pořádku, právě Wendell si nyní bere míč k autovému vhazování.
     
    54
    V hlavičkovém souboji se Stenderou upadl velezkušený Toprak, na zemi však zůstal ležet ještě jeden hráč Bayeru, jímž byl Wendell, který spadl doslova jako blesk z čistého nebe bez jakéhokoliv zavinění soupeře...
     
    53
    Carlos Zambrano chytře obral o míč unikajícího Mehmediho a poté míč pro jistotu vrátil svému gólmanovi.
     
    52
    No a málem z toho byl gól! Nikým nehlídaný Bellarabi se vydal na výlet a vypálil z nějakých dvaceti metrů, jeho prudký projektil proletěl těsně vedle levé tyče Hradeckého svatyně – tak těsně, že míč dokonce rozvlnil boční síť!
     
    51
    Nad Frankfurtem se začíná smrákat, v sychravém počasí přesto sledujeme velmi atraktivní fotbal. Do další šance se nyní žene Bellarabi!
     
    49
    Aleksandar Ignjovski byl nehezky povalen k zemi Donatim a sudí odpískal faul, nicéně s následnou rozehrávkou domácí naložili prachbídně a u míče je Wendell.
     
    48
    Karim Bellarabi si poradil se Stenderou i Ignjovskim, druhého jmenovaného však fauloval, a tak budou mít domácí klid na rozehrávku.
     
    47
    Výkopu druhé půle se ujali hosté a okamžitě se usadili na útočné polovině, nicméně Frankfurtští dokázali odvrátit kulatý nesmysl alespoň zpět k půlící čáře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Navzdory poměrně dlouhému ošetřování Castaignose se první půle obešla k nelibosti domácích příznivců a hlavou kroutícího kouče Frankfurtu Armina Veha bez nastavení, a tak se jde do šaten za stavu 1:2. Hosté byli v úvodu jasně aktivnější a za svou aktivitu byli po dvaadvaceti minutách odměněni gólem mexického kanonýra Hernándeze. Poté se hra vyrovnala, nicméně Bayer vsítil opět díky Hernándezovi svůj druhý gól, což bylo pro Eintracht až kruté. Domácím však těsně před poločasovým hvizdem svitl plamínek naděje, na jednogólový rozdíl totiž snížil Slobodan Medojević. Ve druhé půli, která začne v 16:31, se tak máme na co těšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Slobodan MEDOJEVIĆ - 1:2
     
    45
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Ano, svěřenci Armina Veha vsítili gól do šatny! Domácí zahrávali volný přímý kop z levé strany a jeho exekuce se ujal Marc Stendera, který náramným centrem našel v prostoru před Lenem SLOBODANA MEDOJEVIĆE, jenž se trefil nechytatelně pod břevno!
     
    44
    Hosté se znovu zmohli pouze na odkopnutí míče do autu, Eintracht po druhém obdrženém gólu zvýšil obrátky. Bude to stačit na úspěch?
     
    43
    Po následném rohovém kopu se na bližší tyči prokousal k hlavičce hned dvěma hráči soupeře tísněný Slobodan Medojević, jeho pokus však mířil o několik metrů vedle.
     
    43
    Alex Meier se jako tank prodral do pokutového území a ač na Topraka nevyzrál, leverkusenský kapitán poté radši zakopl míč do zámezí.
     
    42
    Stefan Aigner na polovině hřiště zariskoval a přišel o míč, ve spolupráci s Abrahamem však poté znemožnil hostům založení dalšího rychlého protiútoku.
     
    40
    Druhý inkasovaný gól je pro fotbalisty Eintrachtu velkou ranou, domácí budou mít ve druhém čase co dělat, aby proti favorizovanému soupeři manko smazali.
    39. Javier HERNÁNDEZ - 0:2
     
    39
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    No a je z toho gól! Hakan Çalhanoğlu pronikl na útočnou polovinu a poté předložil výtečně načasovaný pas na rozběhnutého JAVIERA HERNÁNDEZE, který se tak tak vyhnul ofsajdové pasti a trefil se přesně mezi Hradeckého nohy, aby tak vsítil svůj druhý gól v zápase a celkově svůj šestý v ligové sezóně!
     
    38
    Marc Stendera náramně přenesl hru na volného Oczipku, nicméně ten s míčem nic nevymyslel a hosté zakládají další protiútok.
     
    37
    Karim Bellarabi se z následného rohového kopu rozhodl přímo vystřelit, jeho pokus se však stočil pouze na horní síť.
     
    36
    Frankfurtští znovu chybovali v rozehrávce a využít toho mohl Kevin Kampl, Abraham však na poslední chvíli odvrátil míč do bezpečí.
     
    34
    No a Stenderův centr nebyl vůbec špatný, Alexi Meierovi chyběly centimetry k tomu, aby do míče hlavou trkl. Abraham se ale poté provinil zbytečným faulem na Mehmediho.
     
    33
    Eintracht vystrkuje růžky a kombinuje na útočné polovině, Timothy Chandler si nyní na Chandlerovi vymodlil rohový kop.
     
    32
    Chandlerův centr z pravé strany hosté bez problémů odvrátili a Alex Meier si o pár desítek sekund později při zpracování pomohl rukou.
     
    31
    Půlhodina hry je za námi a hra se notně uklidnila, vše podstatné se nyní odehrává ve středu hřiště.
     
    29
    Leverkusenští ale i po vstřelené brance dál myslí i na ofenzívu – kupředu se vydal aktivní Kampl a z hranice šestnáctky dokonce v pádu vypálil, Hradecky se však tentokrát nenechal nachytat v nedbalkách.
     
    28
    Stenderův pas na rozběhnutého Alexe Meiera byl příliš prudký a míč doletěl až k Lenovi, hosté tak budou mít opět klid na rozehrávku.
     
    27
    Ignjovski nevyzrál na Giulia Donatiho, který v dosavadním průběhu vytáhl už minimálně třetí "záchranářský" skluz.
     
    27
    Timothy Chandler se utrhl na pravém křídle, o míč však poměrně záhy přišel a hráči Bayeru mohou založit další protiakci.
     
    26
    Tak už se stalo, domácí se minimálně se šesti hráči vrhli do ofenzívy a pořádně ztížili život zadákům Leverkusenu, ti si však nakonec poradili a následovat bude pouze odkop od Lenovy svatyně.
     
    24
    Bayer je za svou aktivitu odměněn poměrně brzy, takto si to domácí rozhodně nepředstavovali a Eintracht bude muset výrazně poupravit svou taktiku...
    23. Javier HERNÁNDEZ - 0:1
     
    23
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Hradecky katastrofálně rozehrál na obsazeného Hasebeho, který v obležení tří hráčů Bayeru o míč přišel a Kevin Kampl poté pronikl do vápna, nalákal na sebe frankfurtského gólmana a přesným pasem oslovil JAVIERA HERNÁNDEZE, který bez problémů trefil prázdnou branku!
     
    22
    Castaignose nahrazuje na hřišti Timothy Chandler, původním povoláním obránce. Jak by se teď Václav Kadlec Arminu Vehovi hodil...
     
    21
    Luc Castaignos už ani není schopen vstát, nizozemský útočník si odevzdaně lehl na zem a zdá se, že jeho minuty na hřišti jsou sečteny. U postranní čáry už se rozcvičují hned tři hráči Frankfurtu.
     
    20
    Jonathan Tah odvrátil míč jen k Aignerovi, který – leč bojoval proti dvojnásobné přesile – na pravé straně hřiště vybojoval autové vhazování.
     
    19
    S blížící se dvacátou minutou stále čekáme na první opravdovou šanci, jednoznačnou územní převahu však mají hráči Bayeru.
     
    17
    Hakan Çalhanoğlu se s tím nepáral a vypálil z hranice šestnáctky, jeho pokus však mířil do středu branky a Hradecky neměl sebemenší problém.
     
    16
    Luc Castaignos se po hřišti pohybuje s velkými těžkostmi a sotva se udrží na nohou, vypadá to, že Armin Veh bude donucen k brzkému střídání.
     
    15
    Po chybě Kramera domácí opět zamířili kupředu a vracející se Donati na hranici šestnáctky poslal k zemi Castaignose, o nedovolený zákrok se však podle sudího nejednalo.
     
    15
    A znovu. Tentokrát do nezkonsolidované defenzívy Bayeru mížil Bastian Oczipka, míč se mu však zamotal pod nohy.
     
    14
    Taktika Armina Veha je jednoduchá, leč asi jediná, která proti ofenzivně laděnému Leverkusenu může slavit úspěch. Nechme se překvapit, zdali jeden z rychlých protiútoků Eintrachtu vyjde.
     
    13
    Nebezpečný Kamplův centr mířící na Chicharita vystihl peruánský stoper Eintrachtu Zambrano a okamžitě založil rychlý protiútok, na jehož konci měl stát Luc Castaignos, ten se však ocitl v ofsajdu.
     
    12
    Giulio Donati vypálil z uctivé vzdálenosti a trefil pouze prvního hráče Eintrachtu před sebou, Bayer však bude mít k dispozici roh.
     
    11
    Carlos Zambrano pro jistotu zakopl míč do autu, hosté budou vhazovat z levé strany hřiště poblíž rohového praporku.
     
    10
    Leverkusenští byli v úvodní desetiminutovce dominantním týmem, Eintracht se v podstatě jen brání.
     
    9
    Ani druhý centr od rohového praporku se Çalhanoğluovi příliš nepovedl, Bayer však díky bojovnému Mehmedimu zůstává u míče.
     
    9
    Chicharitův centr nebezpečně proletěl frankfurtským vápnem, ale ani jeden z hostujících borců jej nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Farmaceutici budou zahrávat alespoň roh.
     
    8
    Hra se uklidnila, hosté kombinují na polovině hřiště a zakládají další postupný přechod do útoku.
     
    7
    Následný rohový kop z Çalhanoğluovy kopačky žádné nebezpečí pro Eintracht neznamenal. Domácí se osvobodili a do rychlého protiútoku se okamžitě vydal Castaignos, letní posila z nizozemského Twente ale na přesilu hráčů v bílých dresech nevyzrála.
     
    6
    Kevin Kampl našel povedenou uličkou rozběhnutého Mehmediho, nicméně Lukas Hradecky včas vyběhl a zabránil švýcarskému reprezentantovi ve skórování.
     
    4
    Frankfurt se dnes bude spoléhat na rychlé protiútoky a první z nich se mu nyní povedlo zrealizovat, nicméně Aignerova kolmice na rozběhnutého Meiera nakonec úspěch neslavila, domácí kanonýr byl totiž v ofsajdu.
     
    3
    Bastian Oczipka sice obral o míč Bellarabiho, poté však o něj přišel. Krajní bek Eintrachtu se balon snažil spolu se Stenderou vybojovat zpět, ale právě Marc Stendera to poněkud přehnal s agresivitou a nedovoleně zajel do Christopha Kramera.
     
    2
    Hned v úvodu utkání hosté zahrávali přímý kop z levé strany a defenzíva Eintrachtu odvrátila míč jen na kopačku Kampla, jehož rána z uctivé vzdálenosti však mířila přesně do Hradeckého rukavic.
     
    1
    Výkopu se ujali frankfurtští fotbalisté hrající tradičně v černých dresech, hráči Leverkusenu do utkání vyrukovali v bílých trikotech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Aigner, Stendera, Medojević, Ignjovski – Meier – Castaignos.
    Náhradníci: Lindner – Gaćinović, Djakpa, Chandler, Waldschmidt, Kinsombi, Gerezgiher.

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Tah, Toprak, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Çalhanoğlu, Mehmedi – J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Kießling, Boenisch, Brandt, V. Jurčenko, Frey.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Emmer.
     
    Svěřenci Armina Veha se stejně jako v minulých letech pohybují v klidných středových vodách tabulky, momentálně jim patří dvanáctá příčka. Ofenzíva Eintrachtu však vázne, na vstřelený gól Frankfurtští čekají už rovných 300 minut! V duelech proti Aue, Bayernu i Hoffenheimu totiž vyšli Meier a spol. naprázdno. Prosadí se konečně proti farmaceutikům?

    Budou mít ideální příležitost, Leverkusen totiž není v ideálním rozpoložení a v Bundeslize momentálně drží sérii dvou porážek v řadě proti Wolfsburgu a překvapivě i Kölnu, v mezidobí těchto dvou zápasů navíc Bayer prohrál i s římským AS v rámci Ligy Mistrů. Leverkusenští se v tabulce propadli až na osmé místo, zastaví pád v Commerzbank Areně?
     
    Krásné odpoledne. Srdečně vítám všechny fotbalové příznivce u sledování textového přenosu z dalšího utkání německé Bundesligy, v němž od 15:30 změří síly Eintracht Frankfurt a Bayer Leverkusen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 45. Medojević (Stendera) – 23. J. Hernández (Kampl), 39. J. Hernández (Çalhanoğlu), 72. Çalhanoğlu (Kampl)

    Karty:   66. Oczipka (FRN), 69. Gerezgiher (FRN) – 77. Mehmedi (LEV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:13. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:20.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe (77. Waldschmidt), Zambrano, Abraham, Oczipka – Aigner, Stendera, Medojević, Ignjovski (65. Gerezgiher) – Meier – Castaignos (22. Chandler).
    Náhradníci: Lindner – Gaćinović, Djakpa, Chandler, Waldschmidt, Kinsombi, Gerezgiher.

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Tah, Toprak, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi (89. Ramalho), Çalhanoğlu (80. V. Jurčenko), Mehmedi – J. Hernández (62. Kießling).
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Kießling, Boenisch, Brandt, V. Jurčenko, Frey.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Emmer

    Diváci: 47500
    thejrc.org