Watford – Manchester Utd. 1:2 (kon.) | West Brom – Arsenal 2:1 (kon.) | Everton – Aston Villa 4:0 (kon.)
Swansea – Bournemouth 2:2 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:3 (kon.) | Chelsea – Norwich 1:0 (kon.)
Southampton – Stoke 0:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Swansea City
2:2 (2:2)
AFC Bournemouth
Sobota 21.11.2015, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný večer, vážení fotblaoví příznivci. Vítám Vás u sledování anglické Premier League mezi Swansea City a AFC Bournemouth. Přeji příjemné počtení!
     
    Tabulka
    Swansea je na tom o něco lépe než soupeř z Bournemouthu. Na svém kontě má po dvanácti kolech totiž 13 bodů, což je o pět více, než ligový nováček. K tomu má skóre 12:16, zatímco "Cherries" mají 12:25.
     
    Poslední zápasy
    Swansea hrála na hřišti Norwiche City a prohrála zde 0:1, předtím dokonce 0:3 doma podlehla Arsenalu a dnes se tedy pokusí odčinit sérii dvou proher v řadě.

    To Bournemouth má sérii daleko další. Naposledy podlehl doma 0:1 Newcastlu, předtím 0:2 v Southamptonu a 1:5 s Tottenhamem+City. Na poslední ligovou výhru pamatuje až v polovině zaáří doma se Sunderlandem.
    Manažer Bournemouthu doufá v atraktivní zápas

    PREVIEW: Eddie Howe expects an 'attractive game' of football against Swansea City Football Club on Saturday.

    Posted by AFC Bournemouth on 18. listopad 2015
     
    Nejlepší střelci
    Bournemouth se už do konce první poloviny sezony zřejmě bude muset obejít bez Calluma Wilsona, jenž stihl před svým zraněním nastřílet pět branek. Dvě si poté dělí Glenn Murray, Marc Pugh a Matt Ritchie.

    Nejlepším ve Swansea je André Ayew, který se rovněž trefil pětkrát. Jen o jednu trefu do černého méně má Bafetimbi Gomis.
    Jaké časy budou v různých zemích při výkopu?

    GLOBAL: Here are the international kick-off times for tomorrow's Premier League clash against AFC Bournemouth. #GlobalSwans

    Posted by Swansea City Football Club on 20. listopad 2015
     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, Bartley, A. Williams (C), Taylor – Ki Song-jung, Britton – A. Ayew, Shelvey, Routledge – Éder.
    Náhradníci: Tremmel – B. Gomis, Montero, Rangel, G.Þ. Sigurðsson, Cork, F. Fernández.

    AFC Bournemouth: Federici – Francis (C), Cook, Distin, Daniels – Ritchie, Surman, Gosling, Stanislas – Arter – King.
    Náhradníci: Allsop – Smith, MacDonald, Kermorgant, Murray, O'Kane, Cargill.

    Rozhodčí: Marriner – Mullarkey, Brooks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů již nastupují na hrací plochu Liberty Stadium!
     
    Stadionem ještě zazní francouzská národní hymna na památku všech zemřelých při tragické události v Paříži! Krásné gesto, při kterém běží mráz po zádech a i silnějším povahám naskakují slzy do očí...
     
    Po hymně zatleskal snad každý živý tvor v aréně. Opravdu krásné.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas výkopem zahájili domácí fotbalisté, kteří nastoupí v bílých dresech. Hosté ve své klasické černo-červené "třešničkové" kombinaci.
     
    1
    Do vápna z pravé strany centroval Simon Francis a King dobře napadal Williamse, nakonec se ovšem nedostal k balonu.
     
    2
    Bournemouth vstoupil do zápasu velmi aktivně a nyní se pokoušel centrovat Matt Ritchie, nicméně defenzivní borci Swansea odhlavičkovali balon do bezpečí.
     
    2
    Joshua King byl nyní nachytán v ofsajdovém postavení a obránce Kyle Naughton si tak mohl oddychnout, že už se ho nemusí snažit odstavit od míče.
     
    3
    Brankář Łukasz Fabiański se tak ujal dlouhého výkopu, ale po něm domácí hráči ztratili balon zpod své kontroly.
     
    4
    Po přihrávce od Stanislase se na hranici pokutového území ke střele dostal záložník Dan Gosling, ale zamířil příliš vysoko. Hosté každopádně pokračují ve velmi aktivním výkonu.
     
    4
    Nákop za obranu na André Ayewa nevyšel, bránící fotbalisté Cherries si situaci zvládli dobře pohlídat.
     
    5
    Swansea konečně získala míč do své kontroly a začíná pozvolně kombinovat z obrany.
     
    5
    Jenže pas Bartleyho byl tak nepřesný, že pravděpodobnost toho, že se k němu poté dostane Britton byla asi tak veliká, jakože velbloud projde uchem jehly.
     
    6
    Stanislas podél pravé lajny vyslal dopředu Simona Francise, jehož centr ale odkopnul dobře bránící Ashley Williams. Ayew byl poté faulován a bude z toho rozehrávka hráčů v bílých dresech.
     
    7
    Těm se ale zatím nedaří prosadit na útočné polovině. Éder, stále čekající na svůj první gól ve Swansea City, přišel o balon na pravé straně.
     
    8
    Neil Taylor se stal prvním hráčem, který dokázal dostat balon do pokutového území Bournemouthu. Jeho centr zleva byl poměrně nadějný, ale pomalý, a tak si na něj bez problémů počkali obránci.
     
    9
    Skvělá práce Naughtona, který donutil Danielse při rozehrávce z obrany k tomu, aby zakopl balon do autu. To pochopitelně oceňují domácí fanoušci.
     
    9
    Hosté vyráželi do nadějné útočné akce, nicméně přihrávka Dana Goslinga byla pod tlakem velmi nepovedená a pro míč si v poklidu došel brankář Fabiański.
     
    10
    Bournemouth právě vstřelilo branku!
    Cherries jsou za svou aktivitu z úvodu utkání odměněni gólem! Domácí celek zcela propadl v obraně a Junior Stanislas odvedl perfektní práci, když se k němu odrazil balon v pokutovém území a s ledovým klidem ho předal JOSHUOVI KINGOVI, jenž ho uklidil do branky! Norský útočník se tak dočkal své první branky v Bournemouthu.
    10. Joshua KING - 0:1
     
    12
    A mohlo být vyrovnáno, André Ayew za obranu posunul do velmi dobré příležitosti Routledgeho, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti vyrazil Federici na rohový kop!
     
    12
    A i po něm si musel Adam Federici v brance hostujícího týmu připsat reflexivní zákrok proti hlavičce Édera, který se rovněž snaží o svou první branku v dresu svého týmu.
     
    14
    Domácím se nadále vůbec nedaří ve středu hřiště, kde často propadávají a ztrácí balony. Bournemouth to v těchto chvílích ale nedokázal potrestat.
     
    15
    Kombinace mezi Mattem Ritchiem a Danem Goslingem nebyla vydařená, je z toho tedy jen autové vhazování pro Swansea.
     
    16
    Po něm se ale k míči opět dostali hráči hostujícího týmu.
     
    16
    Jenomže nerozuměli si při kombinaci a tak se balonu opět zmocňují "labutě". Uvidíme, co s ním vymyslí tentokráte.
     
    17
    Simon Francis čistým obranným zákrokem nachvilku zbrzdil vznikající útočnou akci Swansea.
     
    17
    Obrovskou chybu nyní vyrobil Leon Britton, jehož o balon dokázal obrat Joshua King! Ten tak pelášil sám na bránu, nicméně jeden z beků ho zahnal do menšího úhlu. Odtud se přeci jen střelec úvodní branky tohoto zápasu odhodlal ke střele, kterou ovšem Łukasz Fabiański vyrazil!
     
    18
    Bournemouth se podruhé dokázal prosadit, když po centru Francise dopravil balon do brány Junior Stanislas! Ten byl ovšem v ofsajdu a gól tak nemohl platit.
     
    19
    Fanouškům Swansea už se několikrát nelíbí přihrávky jejich svěřenců a občas se z hlediště ozve i pískot. Nyní se například špatně vyznamenal Ki Song-jung, díky kterému skončil míč v zázemí.
     
    20
    Druhý ofsajd v podání Bournemouthských, nyní v něm byl nachytán King a v zakládání akce tak nemohl pokračovat.
     
    22
    Hosté drží míč ve své moci a v poklidu se s ním snaží kombinovat, nechtějí totiž dopustit stejné chyby, jako jejich dnešní oponent. Chytrá hra, ovšem na úkor fotbalové krásy v těchto momentech.
     
    22
    Bournemouth bude rozehrávat standardní situaci krátce za polovinou hřiště.
     
    23
    Steve Cook, který se do sestavy vrátil po dvou zápasech vynechaných kvůli zranění, nyní po hlavičkovém souboji s Éderem zůstává v bolestech na trávníku. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    24
    24letý anglický stoper se stále nemůže zvednout z trávníku, nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    24
    Nyní už to ale dokázal a míří za postranní čáru, tak uvidíme, jestli bude schopen pokračovat. Eddie Howe zatím žádné střídání nechystá.
     
    25
    Swansea nyní fair-play odevzdala soupeři míč a Cook se mezitím hlásí o návrat do hry, všechno v pořádku!
     
    25
    Hlavní sudí Marriner si nyní všimnul útočného faulu, kterého se dopustil Ritchie. Domácí mužstvo tak může v poklidu rozehrávat.
     
    26
    Jenže opět se jim nepodařila kombinace. Přesto se jako slepí k houslím dostali domácí do šance, kdy proti Éderovi musel z branky hodně daleko vyběhnout Adam Federici!
     
    26
    Bournemouth právě vstřelilo branku!
    A už je to o dva góly, tak to je naprostá paráda pro ligového nováčka! Ve vápně se k balonu dostal Matt Ritchie, kterého obránci velmi dlouho nechali hrát. Ten si tak počkal na to, až mu do pokutového území do střelecké pozice přiběhne DAN GOSLING, jemuž posléze předal balon. Střední záložník Cherries ho nekompromisně napálil do sítě a upravil na 2:0!
    26. Dan GOSLING - 0:2
     
    28
    Swansea právě vstřelila branku!
    Vzápětí se ovšem domácí celek dočkal snížení! V pokutovém území nejprve neúspěšně hlavičkoval Jonjo Shelvey, posléze se ale k balonu dostal ANDRÉ AYEW a mezitím, co hosté požadovali odmávání ofsajdu se domácí útočník odhodlal k zakončení patičkou, které skončilo v brance za zády Adama Federiciho!
    28. André AYEW - 1:2
     
    29
    Na druhé straně se okamžitě pokoušel do vápna centrovat Francis, balon byl ovšem odhlavičkován do bezpečí. Sledujeme parádní fotbalovou podívanou!
     
    30
    Matt Ritchie stáhnul k zemi unikajícího André Ayewa a dostává, zcela po právu, žlutou kartu.
     
    31
    Sylvain Distin se v hlavičkovém souboji utkal s Éderem a domácího hráče srazil k zemi, penalta ovšem rozhodně nebyla na místě a pokračovat se bude výkopem Federiciho.
     
    31
    Po centru Kylea Naughtona se v pokutovém území ke střele z otočky odhodlal Ki Song-jung, který ovšem trefil jen bránící hráče! Dožadoval se odpískání penalty, sudí je ovšem neoblomný.
     
    32
    Z dobrého tlaku nyní Swansea vytěžila rohový kop a fanoušci se opravdu skvěle baví!
     
    32
    Centr Jonja Shelveyho dokázal do bezpečí odhlavičkovat Andrew Surman, domácí ovšem pokračují s míčem v kombinaci.
     
    33
    Adam Federici měl nyní menší problémy při výkopu, když ho aktivně vyrazili napadat hned dva hráči. Posléze ale dokázal odkopnout balon na Stanislase, který se provinil útočným faulem.
     
    34
    Simon Francis po signalizaci čárového sudího musel přestat s útočnou akcí, jelikož si v souboji s Taylorem počínal nedovoleným způsobem.
     
    35
    Harry Arter a Jonjo Shelvey na sebe cosi pokřikovali a rozhodčí je raději přišel uklidnit. Atraktivní utkání plné šancí pochopitelně přináší i tyto emoce.
     
    35
    Důvodem bylo to, že Shelvey zbytečně dohrál Surmana poté, co hostující hráč odehrál míč. Záložník Swansea ho pomocí rukou strčil k zemi.
     
    36
    Oba celky mají momentálně problémy při snaze založit útočnou akci. Łukasz Fabiański se poté dostal k míči a velmi dobře ho napadal King, polský brankář ale těsně před ním dokázal odehrát míč do bezpečí.
     
    37
    Bournemouth se pokoušel vyrazit do nebezpečného protiútoku, ale neporozuměl si při kombinaci a tak z toho nic nebylo.
     
    37
    Svěřenci manažera Garryho Monka nyní dokázali díky Waynemu Routledgeovi vybojovat faul na pravé straně, po němž tedy budou v poklidu rozehrávat.
     
    38
    A tohle je velká šance pro Swansea, André Ayew totiž ve vápně upadl a domácí tým bude zahrávat penaltu! Nejsem si ovšem jistý, jestli Simon Francis skutečně fauloval.
     
    38
    Francis se hodně rozčiloval a zřejmě i oprávněně, podle opakovaných záběrů tomu Ayew dost přidal. Rozhodnutí sudího už se ovšem nezmění.
     
    39
    Swansea právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil JONJO SHELVEY. Směr rány sice Adam Federici vystihl, neměl ale šanci na balon dosáhnout a stav utkání je tedy 2:2! Dá se říci, že začínáme znovu od začátku.
    39. Jonjo SHELVEY - 2:2
     
    40
    Bournemouth se nyní přesunul na útočnou polovinu, po centru Francise se k míči probojoval Dan Gosling, ale obránci mu poté odkopli balon.
     
    41
    Joshua King se na hranici pokutového území dostal ke střele, ale ta mu vůbec nesedla.
     
    42
    Ritchie s Goslingem operovali na pravé straně a dokázali pro svůj tým vybojovat rohový kop.
     
    43
    Matt Ritchie posílal míč po zemi do vápna. Řekl bych, že to tak původně nechtěl. Obránci posléze odkopli hrací předmět do bezpečné vzdálenosti.
     
    43
    Po centru od Harryho Artera se na levém křídle snažil dohnat balon Charlie daniels, ale Naughton ho dokázal ubránit a tak z toho bude jen výkop Łukasze Fabiańského.
     
    45
    Hostující hráči se drží na útočné polovině, ale Swansea aktivně napadá a nechce jim umožnit dostat se do šance.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastaví v první půli ještě tři minuty, to je dost času na obávaný gól do šatny.
     
    45+1
    Chtěli ho vstřelit hosté, nicméně byli nachytáni v ofsajdovém postavení a tak z toho nic zajímavého nebylo.
     
    45+2
    Po neúspěšné akci Kinga se v pokutovém území ke střele dostal Ritchie, nicméně kapitán Ashley Williams jí zblokoval na rohový kop.
     
    45+3
    Neúspěšný centr nyní zprava poslal hostující Simon Francis, to byla nadějná šance pro Bournemouth. Nic z ní ale nevytěžil.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle dnešního utkání je u konce a přinesla nám opravdu zajímavou podívanou. Viděli jsme celkem čtyři góly a aktuální stav zápasu je 2:2! Doufejme, že něco podobného uvidíme i ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvod druhé půle se nesl ve zmamení ofsajdové akce Bournemouthu.
     
    47
    Joshua King dobře zpracoval balon pro Dana Goslinga ve středu hřiště, díky čemuž mohou Cherries pokračovat v kombinaci.
     
    48
    Se začátkem osmačtyřicáté minuty se míče sice zmocnili domácí, ale Ritchie je o něj okamžitě připravil.
     
    48
    Joshua King se pokusil prorazit do vápna přes bránícícho Williamse a málem se mu to povedlo. Domácí kapitán ovšem i s trochou štěstí vyhrál souboj a rozehrál.
     
    50
    Přihrávka Francisovi vůbec nevyšla a bude z toho jen autové vhazování, o které se postarají hráči Swansea City. Na stadionu panuje pěkná atmosféra a fanoušci obou týmů o sobě dávají vědět.
     
    51
    Odpískán byl faul na Harryho Artera a bude z toho poklidná rozehrávka v podání jeho spoluhráčů.
     
    51
    Ta se jim ale vůbec nepovedla a dopředu tak mířil Éder, nicméně ten si balon moc předkopl a následně ho tak i ztratil. Sudí v tu dobu ponechával výhodu za faul Juniora Stanislase na Ayewa a po této ztrátě balonu udělil hostujícímu hráči žlutou kartu.
     
    52
    Simon Francis se střetl u postranní čáry s Neilem Taylorem, který vyhrál souboj a zakopl balon do zámezí.
     
    52
    Z dálky vyslal zajímavou střelu Harry Arter, míč byl ještě tečovaný, ale Łukasz Fabiański si připsal pozorný zákrok.
     
    54
    Sledujeme velmi napínavou podívanou, oba týmy se sympaticky snaží útočit a diváky to opravdu musí bavit.
     
    54
    Junior Stanislas dlouhým pasem posílal do šance Ritchieho, ten ovšem nedokázal doběhnout balon a tak z toho bude jen odkop od domácí svatyně.
     
    55
    Kyle Naughton si bere balon do ruky, jelikož se ujme autového vhazování z pravé strany.
     
    56
    Leon Britton si do vápna sbíhal pro pas od Song-junga, ale obránci to přečetli včas a přihrávce mezi nimi nakonec dokázali zabránit. Dobrou práci odvedl bránící Surman, který domácího hráče zbrzdil.
     
    57
    Simon Francis se krásně uvolnil na pravé straně k centru, ale jeho přihrávka do vápna následně nebyla úspěšná. Velká škoda pro Bournemouth.
     
    58
    Opět hostující fotbalista s kapitánskou páskou na ruce, tentokráte posílal dlouhý centr zprava, ale ten ani neměl moc šanci dorazit ke spoluhráčům.
     
    59
    Łukasz Fabiański dobře zvládl situaci, kdy byl venku ze svého vápna a napadal ho Joshua King. Pohodově před ním odkopl míč do bezpečí.
     
    60
    Cherries dokázali vybojovat rohový kop, jelikož Kyle Bartley si nešťastně odkopl míč poté, co ho sebral Kingovi.
     
    60
    Po centru Juniora Stanislase se jako slepý k houslím probojoval do zakončení Steve Cook na vzdálenější tyči a domácí měli velké štěstí, že poslal míč pouze vedle Fabiańského brány!
     
    61
    Do vápna si nyní na dlouhý pas nabíhal Gosling, který ovšem těsně před pokutovým územím přišel o balon.
     
    61
    Střelecký pokus Matta Ritchieho byl zblokován na další rohový kop, Bournemouth pokračuje ve svém tlaku!
     
    62
    Míč pěkně dlouho poskakoval ve vápně, ale nikdo z hostujících hráčů ho nedokázal dopravit do míst, kam by si přál.
     
    63
    Łukasz Fabiański měl opět menší problémy s tím, že ho hostující hráči napadali, a tak byl jeho odkop nepříliš povedený. Naštěstí pro něj a ostatní hráče Swansea toho ovšem Bournemouth v této chvíli nevyužil.
     
    64
    Steve Cook před agilním Shelveym odhlavičkoval míč do autu, domácí fanoušci se radují a ženou své příznivce dopředu.
     
    64
    Skvělé napadání v podání Bournemouthu přineslo Cherries dobrou útočnou akci...
     
    65
    ... ze které ale nakonec nic nebylo, jelikož obránce vyrazili podpořit v defenzivní činnosti i záložníci Swansea.
     
    65
    Charlie Daniels posílal do vápna míč po zemi, nakonec z toho ale bude jen autové vhazování od rohového praporku, jelikož bránící hráči tento pas zblokovali.
     
    66
    Dan Gosling si narazil balon s Ritchiem, ale posléze bránící fotbalisté odkopli míč do zámezí.
     
    66
    Po nadějné kombinaci v podání Bournemouthu se ve vápně octil s míčem Gosling, ale opět k němu v rozhodující moment dorazili obránci.
     
    67
    Swansea City se nadále nemůže vymanit z tlaku hostí!
     
    68
    Nyní už to dokázala, ale dostala míč jen na útočnou polovinu k brankáři Federicimu, který ho sebral do své náruče.
     
    68
    Jonjo Shelvey si zabíhal za obranu pro míč, nakonec se k němu ovšem nedostal. Držení míče je nyní 39% : 61% ve prospěch hostů, což jen dokazuje jejich větší aktivitu.
     
    69
    Swansea se nyní ale na hranici vápna dostala k zajímavé kombinaci, po níž střílel André Ayew. Jeho pokus byl ale zblokovaný a pro Federiciho to byl lehký zákrok.
     
    70
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Wayne Routledge, přichází Jefferson Montero.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Leon Britton, přichází Gylfi Þór Sigurðsson.
     
    71
    Na trávníku ale nadále sledujeme dobrou podívanou, o kterou se v posledních minutách starají hlavně hráči Bournemouthu.
     
    72
    Kyle Naughton zakopl balon do zámezí pár metrů od rohového praporku a následovat tak bude autové vhazování.
     
    72
    Joshua King byl sražen k zemi Kylem Bartleym, který tak po právu dostává žlutou kartu. Následovat navíc bude nadějný přímý kop.
     
    72
    Ujme se ho Junior Stanislas a s největší pravděpodobností bude centrovat do vápna.
     
    73
    Bylo tomu tak. V něm se poté k odraženému míči dostal Steve Cook, ve velmi dobré šanci ho ale poslal nad bránu!
     
    73
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Éder, přichází Bafétimbi Gomis.
     
    74
    Bournemouth bude zahrávat rohový kop z pravé strany...
     
    75
    Z tohoto mráčku ale nezapršelo, k hlavičce se dostali jen bránící hráči, kteří mají především v posledních minutách plné nohy práce!
     
    76
    Andrew Surman posunul balon k Danu Goslingovi, který se střelou otálel tak dlouho, až poté trefil bránícího hráče přímo před sebou.
     
    76
    A nyní střelec druhé branky Cherries v tomto utkání střílel vysoko nad bránu, takže vykopávat bude Fabiański.
     
    77
    Po centrovaném míči z nohy Jeffersona Montera se k hlavičce nikdo z potencionálních adresátů dostat nedokázal.
     
    77
    Domácí budou zahrávat rohový kop po skvělé práci Montera a fanoušci bouří, cítí totiž velkou šanci na to, že by hráči v bílých dresech mohli skórovat!
     
    78
    Centr se ale vůbec nepodařil a dopředu tak opět mohou hostující hráči.
     
    79
    Těm se ale nepodařilo nic ve středu hřiště vymyslet a kombinují tak domácí. Na levé lajně se pokoušel projít Montero, ovšem balon si zakopl do autu.
     
    79
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Matt Ritchie, přichází Adam Smith.
     
    80
    Adam Smith se akcí po pravé straně snažil vymodlit odpískání faulu Song-junga, ale sudí to shledal jako simulaci a hru nechává plynout dál. Nutno uznat, že před minutou příchozí hráč může být rád, že nedostal žlutou kartu za tento teatrální výkon.
     
    81
    Simon Francis nedůrazně bránil Montera a ten centroval do vápna balon z levé strany, nicméně brankář Adam Federici ho vyboxoval do bezpečí!
     
    82
    Za vápnem se k odraženému balonu dostal Jonjo Shelvey, ale statečný Adam Smith dokázal jeho střelecký pokus zblokovat.
     
    83
    Shelvey nyní napřáhl ke střele z velké dálky, ale vůbec mu nesedla a balon skončil vysoko nad bránou.
     
    83
    Harry Arter má zřejmě křeče a leží na trávníku, takže je hra na chvíli přerušena.
     
    84
    Arter míří za postranní čáru a zřejmě nebude schopen pokračovat ve hře.
     
    85
    Ta ovšem nyní pokračuje bez něj. K míči se dostal Gylfi Þór Sigurðsson, který se snažil prorazit středem obrany soupeře, ale neměl k tomu moc šanci.
     
    85
    Song-jungův centr do pokutového území nebyl úspěšný, obránci ho odhlavičkovali.
     
    86
    Po centru Montera dopravil Steve Cook balon na rohový kop před Ayewem, který se snažil zakončit!
     
    86
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Joshua King, přichází Glenn Murray.
     
    Harry Arter zřejmě tedy je schopen hrát, jelikož už se opět vrátil na trávník!
     
    87
    Hostující tým mířil do velmi nadějného protiútoku, ten byl ovšem zastaven faulem a po něm se strhla velká strkanice snad mezi všemi hráči na trávníku!
     
    87
    Gylfi Þór Sigurðsson tak po zásluze dostává žlutou kartu. Tu obdržel navíc i Jonjo Shelvey za následnou přílišnou aktivitu při strkanici.
     
    88
    Danielsův centr do vápna ale dokázal odhlavičkovat do bezpečí Gomis.
     
    88
    Velké trma-vrma před Fabiańským bylo velmi nebezpečné, ovšem přineslo jen rohový kop pro Bournemouth!
     
    89
    Hosté pokračují ve snaze vsítit vítězný gól, podaří se jim to?
     
    90
    Nyní se ve vápně snažil zakončovat Murray, ale balon se od něj odrazil jen do zámezí a bude z toho odkop od branky.
     
    90
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Harry Arter, přichází Shaun MacDonald.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven ještě o čtyři minuty!
     
    90+1
    Montero centroval do vápna, ale míč odhlavičkoval Distin, který dnes hraje 450. utkání v Premier League.
     
    90+1
    Do protiútoku tak okamžitě vyrazil MacDonald, jenž byl ovšem vytlačen do pozice, odkud už nemohl nadělat nebezpečí.
     
    90+2
    Francis se dopustil faulu a uvidíme tak standardní situaci v podání Swansea, z níž velice pravděpodobně přijde centr do pokutového území.
     
    90+3
    Útočným faulem se ale provinil Kyle Bartley a tak z toho nic nebude, pouze odkop od Federiciho brány.
     
    90+4
    Swansea se snaží držet balon na útočné polovině, dopředu už se pochopitelně moc nežene.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání skončilo remízou 2:2! Nabídlo krásný první poločas plný šancí a také gólů, z nichž první dva vsítil Bournemouth. Domácí celek ale dokázal srovnat skóre i díky proměněné penaltě, která ovšem byla zřejmě nasimulovaná. Na konečném výsledku to už ale tak jako tak nic změnit nemůže a oba týmy si tak rozdělí po bodu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 6:9.
     
    Z mé strany to bude vše, děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou! (17:55:04)

    Michal Belšán

    Branky: 28. A. Ayew (Shelvey), 39. Shelvey (pen.) – 10. King (Stanislas), 26. Gosling (Ritchie)

    Karty:   72. Bartley (SWN), 87. G.Þ. Sigurðsson (SWN), 87. Shelvey (SWN) – 30. Ritchie (BTH), 51. Stanislas (BTH)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 6:9.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, Bartley, A. Williams (C), Taylor – Ki Song-jung, Britton (70. G.Þ. Sigurðsson) – A. Ayew, Shelvey, Routledge (70. Montero) – Éder (73. B. Gomis).
    Náhradníci: Tremmel – B. Gomis, Montero, Rangel, G.Þ. Sigurðsson, Cork, F. Fernández.

    AFC Bournemouth: Federici – Francis (C), Cook, Distin, Daniels – Ritchie (79. Smith), Surman, Gosling, Stanislas – Arter (90. MacDonald) – King (86. Murray).
    Náhradníci: Allsop – Smith, MacDonald, Kermorgant, Murray, O'Kane, Cargill.

    Rozhodčí: Marriner – Mullarkey, Brooks
    thejrc.org